Kochana Aniu to orszelina olcholistna Pink Spire, jest jeszcze biała Hummingbird mam ją w starym ogrodzie na jesieni liśtki ma żółto pomarańczowe, które opadają na zimę
A ja właśnie akacje bardzo lubię i specjalnie posadziłam ją na rabacie, zeby dawala trochę świetlistego cienia. Lubię jak te jej zieloniutkie listki migocą na wietrze
W tym roku jest już calkiem spora i pierwszy raz ją przycięliśmy na wiosnę - fajnie się zwarła - bardzo ją lubię ! Zaznaczam,że rośnie na rabacie a wokół niej kwiaty
Zaraz poszukam jakiegoś zdjęcia..
O to jej pień w otoczeniu kwiatów
A tu w tle widać calość - wisi na niej okrągły lampion
Bożenko, moje parzydło nie kwitnie, rośnie w cienistym zakątku. Może powinnam przesadzić w bardziej słoneczne?
Przesadź Aniu bo ono potrzebuje słońca żeby kwitnąc. Ja mam trzy w słońcu i kwitną a jedno w cieniu i ma tylko jeden kwiat. Pokazę Ci jeszcze parzydło miniaturowe które własnie ma zamiar zakwitnąc.
ja również uważam, że to okropne drzewo,wybacz za słowa, cholernie śmieci.......a po drugie jest bardzo kruche i przy mocnych wiatrach niebezpieczne.........zobacz na moje...utrapienie!!!!!!!!!!!!!!!!!