Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:16, 18 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ja w kwestii tych fajnych metalowych obelisków - czy one już są? Bo ja teraz też szukam i nachodzę różnych kowali (własnego losu). Albo mam ochotę ludziom stare furtki rozbierać . Cis A. będzie pokazany jak dostanie jeszcze 2 do kupy, bo nie widać go, nie ma efektu.

Pszczółko, tu masz link do tych obelisków. http://stadskwekerij.nl/assortiment/tuinornamenten
Niestety nie widać w całości, ale pojęcie daje. Są proste, bez ozdobników i zardzewiałe. I całkiem niedrogie Jeszcze ich nie kupiłam, ale zamierzam
GabiK 17:29, 18 lip 2012

Anioł nie przeżył, bo go posadziłam, a potem przez miesiąc lało. Miał piękne kwiaty, które zmokły, opadły, pędy zwiędły.
Nie dał rady w tej glinie. I w tym roku już nie wyszedł.
Syla 18:08, 18 lip 2012

Kilka dni temu , kupiłam sobie trzy sztuki błękitnego aniołka .... dosadzę do bluszczu .....
agata_chrosc... 18:24, 18 lip 2012

Gabiku - szkoda Aniołka. Ale przynajmniej nie masz dylematu co z nim zrobić, skoro wykluczyłaś niebieski.
Syla, Ty to chyba postrach okolicznych szkółek jesteś! Wykupujesz wszystko na pniu! No, ale przynajmniej efekty u Ciebie widać
Anita1978 19:14, 18 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie

Ana - a kiedy on kwitnie? Bo chciałabym, żeby zgrał się z różami

U mnie wlaśnie kończy kwitnienie...zgrał się z pierwszym "wybuchem" na różankach Przycięty powinien późnym latem zakwitnąć znów - na to liczę

tylko na zdjęciu wyszedł jakiś fioletowy, a w rzeczywistości to taki ładny nienachalny błękit....

No to jest to propozycja poważna i do rozważenia. Jeszcze brałam pod uwagę Arabellę i Emilię Plater.

Emilię Plater mam pierwszy rok a juz ma kwiaty, tyle , że drobne, ale ona tak w fiolecik wchodzi...

JulkAd 19:18, 18 lip 2012

Ach Dziewczyny piękne te Wasze różyczki i te pnącza, aż mi słoneczko zaświeciło na sam ich widok
agata_chrosc... 19:47, 18 lip 2012

Anitko- w fiolecik mówisz... ALe ładny
Julkad - po to one są - żeby zycie uprzyjemniać
bociek 20:00, 18 lip 2012

Aga, super ta zurawka, na zdjeciach jest czerwonawa, a w rzeczywistosci tez jest taka wyrazista???

Leos piekny
JulkAd 20:07, 18 lip 2012

Wprawdzie u mnie jeszcze nic w ogrodzie na dobre nie ruszone, ale poszłam obejrzeć swoje "kwiotki", bo faktycznie słonko - łaskawe, na chwilke wyjrzało . Trochę z nimi porozmawiałam, odetchnęłam w ich towarzystwie i nawt głowa mniej boli
agata_chrosc... 20:09, 18 lip 2012

Boćku - ona na żywo to chyba nawet jeszcze wyrazistsza. ALe na tej rabacie, wstyd powiedzieć, są aż cztery różne, ale w podobnej tonacji. Zgapione od Moniki kwiatholandii. Jak u niej zobaczyłam taką cieniowaną obwódkę, to już wiedziałam, że to mi się bardziej podoba niż jedna odmiana ciurkiem. No nic nie poradzę!
A Leonardo, pieszczotliwie zwany Leosiem, to niezły jest. Nie tylko ładny, ładnie pachnie, to jeszcze kraina deszczowców mu niestraszna i trzyma się dzielnie mimo nieustannego deszczu. W zasadzie powinnam tylko jego kupić, a nie się wygłupiać z jakimiś delikatesikami. ALe człowiek głupi jest i głupi umrze!