Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

monteverde 18:22, 18 lip 2012

Monika352 napisał(a)
To zdjęcie nie jest moje, i nie u mnie robione sciągnęłam je kiedyś z internetu, nie wiem gdzie było zrobione, ale uważam ze jest cudne, strasznie chciałabym mieć coś takiego, jeszcze nie rozgryzłam na 100 procent czy to jest flamull a czy coś innego na tej pergoli...chociaż po listkach patrząc to może być powojnik jesienny, ten na którego poluję aktualnie!! Czy ktoś ma takiego u siebie może??

Moniko ja mam powojnik Summer Slow ale to jest grupa Vitalba, botaniczne rośnie do 7m, kwiaty lekko pachnące polecam
Anita1978 18:44, 18 lip 2012

Witaj. Dzięki za miłą wizytę! Wcale nie jest dużo roboty. To znaczy chyba nie więcej niż gdzie indziej, pilnuję tylko żeby chwasty nie szalały, ale teraz mam już dość mało "pustych" miejsc gdzie mogłyby się zadomowić, więc z rzadka "podetnę nóżki chwastom" tu i tam i jest ok. Na tarasie trochę przesadziłam z donicami taka jest prawda. W przyszłym roku kupię kwiaty tylko w dwóch kolorach , jak nie spodoba mi się coś innego nagle, to będą tylko białe i niebieskie..
A Ty już o wrzosach myślisz?? Ja muszę się jeszcze nacieszyć latem, tyle czasu czekałam na wiosnę i lato!! Musi być ciepło jeszcze długo bo nie przeżyję tego, naprawdę... A o wrzosach pomyślę we wrześniu! Pozdrawiam Monika

Myślę o wrzosach bo juz teraz z letnimi nie dam rady;(
A co do ciepła i polskiego lata- to u nas jest strasznie zimno i pada,leje właściwie...Ja na szczęście już się nagrzałam tego lata- byłam na Sycylii- a tam słońce jest zawsze
Będę tu zaglądać czasem
Welka 18:53, 18 lip 2012

Moniko, u mnie Kinia zaczeła chorować jak poszła do przedszkola, od niej łapał Karolek. Jak była taka malutka to była grzeczniutka (w sumie teraz tez jest). Natomiast Karol do roku był okropny, nawet dłużej, do momentu kiedy nie zaczał chodzić, czyli jakiś 1,5 miesiąca temu, wcześniej problemy z kolkami, choroby, zęby z prawie 40 stopniami goraczki i tak na zmianę. Wymęczył mnie tak, że gdyby urodził się jako pierwsze dziecko byłby jedynakiem. Jak spał w dzień to zawsze leciałam do ogrodu trochę popielić, bo tak mogłam się odstresować
beta 18:58, 18 lip 2012

Moniczko ja też mam powojnika summer snow-jest super-rośnie duuuży, doskonały do zasłoniecia nieładnych miejsc, u mnie zasłania szopkę
Krys 21:32, 18 lip 2012

Monika352 napisał(a)
Jak Wam się podoba taka begonia?? Ja ją uwielbiam...

Monika ale śliczna begonia ,cały ogród równiez ,pozdrawiam
Moniika 21:34, 18 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Moniko, u mnie Kinia zaczeła chorować jak poszła do przedszkola, od niej łapał Karolek. Jak była taka malutka to była grzeczniutka (w sumie teraz tez jest). Natomiast Karol do roku był okropny, nawet dłużej, do momentu kiedy nie zaczał chodzić, czyli jakiś 1,5 miesiąca temu, wcześniej problemy z kolkami, choroby, zęby z prawie 40 stopniami goraczki i tak na zmianę. Wymęczył mnie tak, że gdyby urodził się jako pierwsze dziecko byłby jedynakiem. Jak spał w dzień to zawsze leciałam do ogrodu trochę popielić, bo tak mogłam się odstresować

Wiesz, to dokladnie tak jak było z moja Maja.. Jakby była pierwsza to tez już bym drugi raz nie spróbowała... Ale widzisz, ja już mam super , więc Ty tez za niedługo będziesz miała znów dużo czasu dla siebie tak ja juz mam teraz ... Czasem mi teraz nawet jest głupio ze kiedyś nie miałam cierpliwości, ze byłam taka często nieszczesliwa i strasznie zmęczona, mogłam ten okres przeżyć bardziej radośnie.. Ale teraz to łatwo powiedzieć jak już wszystko minęło i mogę normalnie przespac cała noc.. Moja Maja jadła i pila w nocy do 3 roku życia, i zapewniam ze dała nam w kość strasznie... Najważniejsze żeby dzieci jaknajmniej chorowały bo jak chorują to już zupełnie beznadzieja... Pozdrawiam Cię bardzo, bardzo serdecznie
Moniika 21:37, 18 lip 2012

beta napisał(a)
Moniczko ja też mam powojnika summer snow-jest super-rośnie duuuży, doskonały do zasłoniecia nieładnych miejsc, u mnie zasłania szopkę

Beatko masz go gdzieś na zdjęciu? Strasznie jestem ciekawa! Polece do Ciebie poszukać go! Ja tez mam u siebie summer snow 2 szt, ale posadzilam je dopiero w tym roku w kwietniu więc na razie nie miały szans zabardzo u mnie " poszaleć" chociaż pojedyncze kwiatki juz maja..
Moniika 21:40, 18 lip 2012

Krys napisał(a)

Jak Wam się podoba taka begonia?? Ja ją uwielbiam...

Monika ale śliczna begonia ,cały ogród równiez ,pozdrawiam

Dziękuje Krysiu za odwiedzinki i dobre słowo.. To zawsze tak miło jak komuś sie podoba !!!! Pozdrawiam Cię serdecznie M
monteverde 21:43, 18 lip 2012

Popatrz wyżej w wątku tam go wstawiłam, U Ciebie
Moniika 21:44, 18 lip 2012

Anita1978 napisał(a)

Witaj. Dzięki za miłą wizytę! Wcale nie jest dużo roboty. To znaczy chyba nie więcej niż gdzie indziej, pilnuję tylko żeby chwasty nie szalały, ale teraz mam już dość mało "pustych" miejsc gdzie mogłyby się zadomowić, więc z rzadka "podetnę nóżki chwastom" tu i tam i jest ok. Na tarasie trochę przesadziłam z donicami taka jest prawda. W przyszłym roku kupię kwiaty tylko w dwóch kolorach , jak nie spodoba mi się coś innego nagle, to będą tylko białe i niebieskie..
A Ty już o wrzosach myślisz?? Ja muszę się jeszcze nacieszyć latem, tyle czasu czekałam na wiosnę i lato!! Musi być ciepło jeszcze długo bo nie przeżyję tego, naprawdę... A o wrzosach pomyślę we wrześniu! Pozdrawiam Monika

Myślę o wrzosach bo juz teraz z letnimi nie dam rady;(
A co do ciepła i polskiego lata- to u nas jest strasznie zimno i pada,leje właściwie...Ja na szczęście już się nagrzałam tego lata- byłam na Sycylii- a tam słońce jest zawsze
Będę tu zaglądać czasem

Oj zazdroszcze tej Sycylii... My może wczesna jesienią pojedziemy gdzieś do ciepłych krajów, w wakacje moj mąż ma najwiecej pracy i bez szans na urlop. Ja tez zmiany u Ciebie będę śledzić!!