Agnieszko, jak nazywa się trawka w centrum rabaty na ostatnim zdjęciu i czy ona u Ciebie zimowała?
Soczysta wiosna u Ciebie
Vivo, ta trawka to turzyca włosista carex bronze. Jak do tej pory to zimuje od kilku lat. Rozsiewa się i ja takie siewki przesadzam w inne miejsca. mam dwie stare kępy, ale ich nigdy nie dzieliłam. Wiem też, że nie należy ich przycinać , ja czasem przycinam leciutko same końce i "wyczesuję" ją wiosną .
W niedzielę kupiłem sobie lampy solarne w Biedronce - na prawdę fajnie wyglądają
I nawet świecą dość mocno - światło nie jest zimne
Miały być tu na prąd, ale takie już zostaną - pasują tu
Sebastian, daj znać jak one Ci sie sprawują, bo z tego co pamiętam, to chyba Twoja nie pierwsza przygoda z solarami
Ja chwilowo sobie odpuściłam solarne i wyprowadziłam prąd do trzech lampek ale mimo wszystko ciągle zerkam jeszcze na solary ze względu na przód domu, gdzie mam światło nad wjazdem do garażu i nad domem ale przydałoby mi się jeszcze w innych punktach ale ciągnięcie kabla było strasznie nieopłacalne. Natomiast pamiętam też Twój wątek gdzie pisałeś o tym jak to solary umarły zimą i tak ciągle się waham czy jest sens wydawać pieniądze, nawet jeśli nie takie duże. Dlatego jestem ciekawa Twoich doświadczeń - te wyglądają fajnie