Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 11:11, 02 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Aktualności z ogródka mojego Taty.
Zaczyna kwitnienie biała piwonia.

Nowy zakup.

Ta piwonia to Maxima. Ma ciężkie kwiaty i pachnie i podporki trzeba.
A nowy zakup, to Alfred?
April podbija las... 11:08, 02 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

A co to za kalina? Bo kalina to jest , prawda? Też planuję jakąś ,ale nie wiem czego szukać bo gdy zabieram sie za zakupy to one nie kwitną i nie wiem co brac
Pachnący różami, malowany bylinami 11:04, 02 cze 2022

Do góry
Nawet nie wiedziałam, że mam dwa odcienie fioletu.

Marzą mi się całe łany czosnków

Zakwitły kolejne pachnące azalie. Rododendrony przyćmiły ich subtelne piękno.

Odrobina lekkości

Pachnący różami, malowany bylinami 10:55, 02 cze 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tego u Ciebie nie znałam, fantastyczne chwile to kwitnienie. A plany z placykiem fajne...nowa motywacja do działań.

Ula, motywacje do działania mam i nawet sił starcza, gorzej z czasem. Już się nie mogę doczekać kiedy skończę to miejsce.

Debiutanci, te irysy bródkowe kwitną u mnie pierwszy raz.
Uważam, że debiut udany

Pachnący różami, malowany bylinami 10:49, 02 cze 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przejrzalam poczatek watku, Twoje cudne roze, przecudne, az gdzies zakodowany zapach w nozdrza uderzyl. Mozliwe to?
Radosc z pierwszego paka grzybienia, rozumiem, tez ostatnio u siebie dojrzalam i teraz czekam, jaki kolor bedzie, bialy czy rozowy...
Opowiesci szuwarowe rowniez mi bliskie, podsluchuje moje kumkajace, cos sie dzieje, ktos sie juz chyba caluje
Piekny masz ten ogrod i z jaka lekka swoboda go pokazujesz...

Witaj Kasiu

Dla ogrodniczek wszystko jest możliwe, mamy wyostrzone zmysły

Ta lilia jest biała, kwitła u mnie w tamtym roku. Ona to super miniaturka, ma bardzo małe kwiatki Pod wodą widzę pąki kolejnych lilii. Jedna jest różowa, a druga to nowość, ma być jaśniutki róż.

Dziękuję bardzo

Kolejne irysy bródkowe

April podbija las... 10:43, 02 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Dwie ławki to wcale nie za dużo, można podziwiać w każdej pozycji! U Lucy nie mogłam złapać tchu, tu sobie przysiądę wyciszyć się  i pomyśleć, że zieleń nie jedno ma imię, a z ławeczkami i misą daje pełnię
April podbija las... 10:33, 02 cze 2022

Do góry

Rodgersja

KONIEC
Pachnący różami, malowany bylinami 10:26, 02 cze 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Muszę się zagłębić w twoje opowieści szuwarowe bo mnie ten temat interesuje. I dopisuję się do grona brukarzy/rek .

Jolu, oczko wodne to urocze miejsce, ciągle się coś dzieje. Wczoraj były u mnie zielone, niebieskie i czerwone ważki, a ja nie miałam aparatu.

Dzielne z nas brukarki

Nareszcie zaczynają kwitnąć irysy bródkowe, jest ich coraz więcej, a ich cytrynowy zapach dołączył do bzu i azalii

Ten fajnie kolorystycznie zgrał się z kocimiętką

April podbija las... 10:23, 02 cze 2022

Do góry

April podbija las... 10:21, 02 cze 2022

Do góry
I mistrz wchodzenia w kadr

April podbija las... 10:19, 02 cze 2022

Do góry
Ciągle to samo, już nawet nie wiem co pokazywałam

trwają prace nad białymi zakątkami pod brzozami. Jeszcze efektu brak. Będzie jak zakwitną białe naparstnice. Na razie są zawilce od Mrokasi, niestety już przekwitają, brunnery jeszcze malutkie i serduszki.

Ogród z zegarem 10:19, 02 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
a tu trafił kolumnowy tulipanowiec

Takie porównania są extra. żałuję, że nie kupiłam kolumnowego tulipanowca. Mój wyrósł ogromny, kwitł i zaśmiecał ogród. Teraz tnę i mam 2 w 1
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:18, 02 cze 2022

Do góry
Te Marushki świecą, aż rażą swoją bawrą. Na żywo jest jeszcze bardziej wyrazista.

I jeszcze szybkie spojrzenie o poranku w drugą stronę

Dzisiaj powinny dojechać zakupione szałwie, będę mogła się zabrać za frontową rabatę, tylko znowu zamówiłam 2 kubiki kompostu i zostały zwalone do tej dziury Czeka mnie chyba przewożenie ich w inne miejsce taczkami.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:16, 02 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Irenko, znów miałam wielką przyjemność obejrzeć zdjęcia z Twojego ogrodu. Boję się, co będzie za miesiąc, jak hortki będą się przymierzać do kwitnienia .
Tyle róż już masz…moje jeszcze w pąkach, chociaż już widzę, że niedługo i ja się doczekam.

Piękna ta Twoja różnorodność .

Aga dziękuję.
Za 5 lat, nie poznasz swojego ogrodu, jak będziesz wracać do początków, będziesz w szoku, ale to jest mega miłe doświadczenie, to oglądanie, myślenie, analiza. I wielka duma i radość.

Sadzimy coś, malutkie, doglądamy i na raz...giganty. Róże to twardzielki, mimo ataku szkodników, zawsze jakieś kwiecie pokażą.
Ta różnorodność w tym celu, aby miało co oczy cieszyć, ogród powinien być radością o każdej porze roku.
Ale to ma swoją cenę, więcej pracy, narzekania, potem radości i tak wkoło, ot...zwykłe dzieje ogrodnika.

April podbija las... 10:15, 02 cze 2022

Do góry
Teraz na zielono, dla uspokojenia

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:15, 02 cze 2022

Do góry
Wczoraj dzień przeleciał nie wiadomo kiedy. Miałam kosić trawę, ale siostra mnie poprosiła o pomoc na działce i pojechałam z nią sadzić fasolkę Zeszło nam 2 godziny, jednak taka praca przy własnych warzywach nie jest łatwa. Podziwiam ogródki niektórych działkowców, piękne są, zadbane ogarnięte, obsadzone warzywami z pięknymi kwiatowymi grządkami. No cóż może kiedyś, jak zdrowie i czas pozwolą
Taką mamy rabatkę na wejściu do ogródka, pełna łubinów, piwonii i chwastów próbowałam wczoraj ich trochę powyrywać ale trzeba było do domu wracać. Gdzieś w tym gąszczu rośnie magnolia przeprowadzona z mojego ogrodu

Zmęczenie zostało wynagrodzone pięknym zachodem słońca.
April podbija las... 10:13, 02 cze 2022

Do góry
Calsap, bardzo go lubię. Mam trzy sztuki

April podbija las... 10:11, 02 cze 2022

Do góry

April podbija las... 10:10, 02 cze 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 10:09, 02 cze 2022

Do góry
Na dzikiej różance - tak chyba nazwę pas różany na nowej części - rozpoczyna Alba Maxima. Uwielbiam jej złamaną biel w początkowej fazie kwitnienia, no i zapach oczywiście. Bardzo ładny, proporcjonalny krzak zaczęła budować, myślę, że za kilka lat będzie się czym zachwycać

Zaraz obok Fimbriata, kwiaty w pełnym rozkwicie tracą rumieniec.

Dla towarzystwa mają Félicité et Perpétue, ale ona zacznie pewnie jutro. Piękny sie z tego porcelanowy trójkąt stworzy za chwilę
Kawałeczek dalej, pierwszy kwiat pokazała nówka rugosa Ritausma, a zaraz obok długo wyczekiwana rubrifolia Nova

CDN
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies