Derenia wyprowadzić w kopułę, jak będziesz ciąć czubki to się zagęści i nie będzie taki równiutki tylko lekko poczochrany...trawki bordowe na prawą stronę, a w przerwy między bukszpanami żurawkę palace purple
Księżna Diana ... coś mi choruje, będę musiał wyciąć jej dziś część pędów, strasznie się boję ze to uwiąd... Na szczęście Diana i duża część powojników które w ostatnim roku kupiłam są bylinami więc i tak w razie czego w kolejnym roku powinny odrosnąć bez problemów.
Zapomniałam na śmierć jak się nazywaja te pomarańczowe kwiaty w doniczce >> Takie jak małe słoneczniczki tylko płatki szpiczasto zakończone i liście zupełnie inne, strasznie mi się podobają , wczoraj dokupiłam jeszcze kilka ale wciąż w siatce stoją , zaraz się za nie zabiorą! Ile razy można zapomnieć nazwę tych kwiatów (to juz mój któryś raz niestety) !!! Tragedia!
róża okrywowa o ślicznym lekko różowym kolorze, która jednak bardzo, bardzo szybko przekwita.. ledwie zdążę zauważyć że są duże pąki .. już opadają płatki.
WOW! No to już projekt całą gębą! Wielkie dzięki! Dzięki, dzięki!
Natychmiast kupuję pomysł, żeby mi z konewki coś zwisało. Takie proste, a genialne! Nie wiem czy chcę aż tak symetrycznie wszystko. Ja to chyba za bardzo nie pasuję do takiego porządku. Wydaje mi się, że przytnę derenia tego po lewej w kulę, ale tego drugiego raczej zostawię trochę rozczochranego choć oczywiście nie aż tak jak w tej chwili.
Człowiek to tak wszystko sam, a tymczasem jak kilka mądrych osób poradzi to od razu lepiej!
Dziewczyny - bardzo wam dziękuję!
To są dwie hortensje: Anabelle po lewej (dwie kulki) i Incredbal za po prawej. W zeszłym roku Incredbal kupiona kwitnąca miała olbrzymie kule. W tym - niewiele różnią się od anabelki (anabelka miała wiosna przycięte pędy bo chorowała, dopiero odrasta dlatego ma mało kwiatów).
Hortensje są regularnie nawożone nawozem do hortensji substrala, przed posadzeniem dostały solidną porcję kompostu, a jednak kule nie wykształcają się tak wielkie jak u producenta. Choć też są piękne.
Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił
O JA CIE!!!! SCENKA OPADA. CUDOWNIE
Aniu, jesli dozyje slubu syna mego (najpierw musi miec dziewczyne) to wlasnie takie dekoracje chcialabym widziec. Elegancja, klasa, szyk. Skromnie, bez zadecia a jakze wytwornie.