Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 11:24, 13 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Śliczne te twoje róże, nie umiałabym wybrać, która piękniejsza i jak widzę na Wichrowych wzgórzach słońce, a u nas leje na okrągło z małymi przerwami!

Irenko, u nas czasami coś popada, ale chwilowo i głównie w nocy. Wczoraj popołudniu popadało, ale tylko tyle, by nazbierać 3cm wody do wiaderka Dzisiaj mamy troszkę chmurek, schłodziło się ciut, więc dobra pogoda na prace w ogrodzie, bo w tych upałach, co ostatnio, to się nie dało nic robić.
Posyłam Ci trochę naszego słoneczka
Monic 11:24, 13 lip 2012

Jeszcze pokażę kilka liliwców, które z każdym dniem szaleją nowymi kwiatami i zmykam popracować w ogrodzie - trzeba wykorzystać chłodniejszy dzień, bo wtedy przyjemniej machać łopatą :lol:

Milka 11:34, 13 lip 2012

Słoneczko przyjmuję a liliowce piękne!
agata_chrosc... 11:36, 13 lip 2012

Wielkie dzięki! Lecę oglądac Jamesa
hanka_andrus 19:44, 13 lip 2012

Liliowce zaczynam coraz bardziej lubić oglądając Twoje zdjęcia,O różach nie wspomnę,bo dzięki Tobie są one u mnie w ogródku.Podglądałam je jeszcze naFo
Zdjęcia cud,miód i orzeszki!
eliza3 20:33, 13 lip 2012

Śliczne liliowce, ja tak jak Hania zaczynam coraz bardziej lubić liliowce. W przyszłym sezonie na pewno zakupię, a może jeszcze w tym...?
Jest tyle odmian, czy wszystkie kwitną w tym samym czasie?
Monic 09:23, 14 lip 2012

Irenko, u mnie wczoraj całe popołudnie padało, wiec słonko chyba poszło do Ciebie?

Agatko, i co powiesz na Jamesa? Podoba Ci się? Jeśli masz chwilkę to pooglądaj jeszcze Alnwick Rose - też ładna, kompaktowa angielka.

Haniu, Elizo - dziękuję za wizytę Róże, piwonie to moja miłość. Lilie i liliowce zajmują II miejsce Liliowce mają taki ogrom odmian, że naprawdę można wybrać te najpiękniejsze. Dawniej kojarzyły mi się z tymi popularnymi pomarańczowymi na długich łodygach, któe rosły niemal w każdym ogrodku, ale z czasem zobaczyłam, że są naprawdę sliczne odmiany, które są wspaniałym wypełniaczem na rabatach. Poza tym kwitną obficie i długo, bo jak się rozrosną, to tworzą duże kępy
Można dobrać odmiany kwitnące w różnym czasie, ale na ogół kwitną one naprawdę długo i nie ma potrzeby takich poszukiwań - wystarczy zgromadzić sporą ich ilość, dać im 2-3 lata na rozrośnięcie i wtedy jest cuuudnie.
Monic 09:25, 14 lip 2012

Dzisiaj pokażę kilka klematisków

kwitną pierwsze hortensje
Strong Anabelle - kwiaty ma sporo większe niż klasyczna

Anabelle

Pink Anabelle
agata_chrosc... 11:15, 14 lip 2012

Moniko - James przepiękny! No dokładnie taki jak potrzebuję. Chyba właśnie jego wstawię w to miejsce z tyłu rabaty. I Alnwick sobie też pooglądam. Bardzo dziękuję A clematisy i Annabelle u Ciebie też piękne. Ja mam zwykłe Annabelle i tez mają piękne kule. To na prawdę super hortensja!
Monic 21:39, 14 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Moniko - James przepiękny! No dokładnie taki jak potrzebuję. Chyba właśnie jego wstawię w to miejsce z tyłu rabaty. I Alnwick sobie też pooglądam. Bardzo dziękuję A clematisy i Annabelle u Ciebie też piękne. Ja mam zwykłe Annabelle i tez mają piękne kule. To na prawdę super hortensja!

Dla Ciebie jeszcze kilka fotek Jamesa