Witam, wpadlam sobie dokładnie poogladac i nie mogłam nie skomentować tych zdjęć!!! Niesamowite, piękne u Ciebie dorodne rośliny, i te paprocie... Uwielbiam je, a ketmi takiej jak Ciebie nigdy nie widziałam... Najwyższe wyrazy szacunku. Pozdrawiam m
betysiu,czy przy tej pięknej urody ławeczce....tutaj z lewej strony rośnie przypadkiem krwawnik wiązówkowaty?wstawiam zdjęcie z netu dla porównania strasznie mi się podoba i jeśli to on .........prosiłabym o zdjęcia w zbliżeniu jak on wygląda bo w necie jest wiele ,ale jak rzeczywiście wyglądają to nigdy nie wiadomo ciekawa jestem jak długo kwitnie? plisssssss
Ulubione miejsce najstarszej ogrodniczki - ciekawe, mój ojciec też takie ma!
Chciałam zapytać o szare rośliny z prawej strony - czy to jakaś artemisia luisiana?
I ja nie mogę się doczekać Mai u Ciebie.
PS Hosta "limonkowa" od Ciebie obłędna!
Ewo przypuszczam że to Bylica luizjańska, w ubiegłym roku posadziłam cztery rachityczne roślinki, w tym roku bardzo się rozrosły. To miejsce jest suche, a one rosną bez dodatkowego podlewają i mają ładny kolor.
Mai w tym roku u mnie już nie będzie, chcieli przyjechać bezpośrednio po tygodniowych deszczach, kwiaty piwoni zgniły, płatki róż zrobiły się brązowe, nie chciałam pokazywać ogrodu w takim stanie (Wycięłam kilka wiader kwiatów piwoni i róż).
Mam nadzieję że ogród zechcesz zobaczyć na żywo. Będziesz mile oczekiwanym gościem.
Zaczynają kwitnąć hortensje, jest to jedyny kwiat który w tym roku nie sprawił mi zawodu.
A tu trochę żywszego koloru - mój ulubiony PINK
Wieloletni groszek rozrósł się w tym roku znacznie - wlazł na płot, oplótł szmaragda i kórnika : Lubię go i jego piękne kwiaty Ma mnóostwo pączków a ukorzenia się z byle gałązki
Tikurilla, norweski Jotun, co tu się dzieje? I dąb bielony? Deski są fajne, zwłaszcza jak ktoś lubi na bosaka biegać (ja lubię ale nie mam, więc hasam po kamieniach).
weranda Ewuniu się buduje ... wymarzona i choć początki wyglądały żałośnie i zagadkowo - co miało tę fajną stronę, że życie towarzyskie ulicy zaistniało i to NA NASZYM PŁOCIE )) ... (co akurat mi się podobało w przeciwieństwie do zaistniałego onegdaj na płocie też dywanu sąsiada ) ... dziś są wykończone schodki i połowa podestu i tak to jest to na czekałam ... więc cieszę się jak głupia ... choć wiem, że barierki na razie nie będzie ... ale nic to ))) ... a dla Ciebie kilka kwiatuszków ... bo coś smutna chyba byłaś rano ... cieplutko pozdrawiam ...
Ja lubię takie nazwy jak parzydło, bo łatwo zapamiętać
A nowy nabytek powoduje odrobinę zazdrości U mnie w sklepie był dzisiaj duży wybór hortensji, ale "okazy okazałe", więc i cena wysoka sie okazała
Niom Mam bialego niecierpka, bakope, biala lobelie (sama sialam) i biala roze A w gruncie biale begonie
Wooow. Zabielone jak Lavazza A w gruncie rzeczy Białe jest piękne Zwłaszcza własnoręczne posadzone.
Białego niecierpka widziałam - na obrazku Bakopa- coś mi świta, że do wiszących takich pejzaży?
Begonia - to proste! A róża - .. .heheee Chopin????
PS.
Zdjęć Nowicjuszom nie dajesz?... A feee, tak bez podpowiedzi...?
Kiedy najlepszy termin dzielenia żurawek? Może ktoś mi podpowie.
Takie kwiatostany ma moja jukka.
Ja swoje już podzieliłam,teraz padało i było chłodno,mam nadzieję,że się rozrosną do jesieni i wtedy dobrze przezimują.Robiłam tak w ubiegłym roku i dobrze przezimowały.
Twoje może zaatakował jakiś grzyb,chociaż niektóre wyglądają na przypalone.Moje rosną w półcieniu,na pełnym słońcu tylko te,które mają mocne skórzaste ,twarde liście.Serdecznie pozdrawiam.
Chociaż nie wszystkie zakwitają równie obficie,jak te na zdjęciach-wszystkie je lubię za nieprzewidywalność kolorów na jednym krzewie.
witam , wpadlam sobie poogladac! Cudne te hortensje! Tez je bardzo lubię , takich okaże nie mam ale będę sie starać może kiedyś... Pozdrawiam serdecznie z Gdańska