Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:19, 22 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No, czego się tu człowiek dowiaduje Jest nas więcej

no właśnie ... widzisz jak fajnie grupa Wam się powiększa
Sadzisz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:18, 22 paź 2016

Do góry
Jamroczek napisał(a)
Tak kontaktowałam się z Karoliną może coś się uda ale na razie to pogoda nie sprzyja. A jestem z Piotrkowa Trybunalskiego.
Asia

No to fajnie Czyli masz do Karoliny prawie tak daleko jak ja A z Pitrkowa to już jest parę dziewcząt na forum ... nawet dwie z nich mnie dzisiaj odwiedziły Fajne są)))))
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:33, 22 paź 2016

Do góry
Mam, mam, mam !!! Wyczekany, wytęskniony, wymarzony.... mój Gumball...
ren133, jesteś jego matką chrzestną - jeszcze raz dziękuję bardzo

Na razie przypalikowany prowizorycznie, bo stoi jeszcze w doniczce - leje jak z cebra... 500 tulipanów dzis miało znaleźć sie w ziemi.. ale cieszę się jak dziecko z nowej zabawki

na szybko rzut oka na brzózki i miłorzeby (tam tez zawilce w doniczkach czekają na posadzenie...)

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 21 paź 2016

Do góry
Jamroczek napisał(a)
Witaj Reniu podczytuje sobie twoj watek od poczatku w poszukiwaniu inspiracji.Ogrod super, dla mnie mnostwo inspiracji w sumie młody a prezentuje sie świetnie. Mam pytanko - na wiosne zeszłego roku sadziłas kulki bukszpanowe. Moglabys dac mi namiar bo nie doczytałam gdzie a tez bede pare kulek potrzebowac. Tez jestem z łodzkiego.
Pozdrawiam Asia
Edit już doczytałam, że w Miliczu, trochę daleko ode mnie. Mam nadzieję, że zdrowo rosną. Wracam do czytania wątku
Asia

Witaj Asiu
Milo mi, że zaglądasz a to, że mój wątek jest źródłem inspiracji dla Ciebie bardzo mnie cieszy bo to znaczy, że mogę komuś służyć pomocą a to daje satysfakcję Kulki kupowałam z różnych źródeł ale to fakt pierwsze przyjechały spod Wrocka A skąd jesteś? Czy ja czasem nie podpowiadałam Ci u kogoś tego źródła? https://www.ogrodowisko.pl/watek/5376-balaganu-ogrodowego-karoliny-ciag-dalszy-czyli-o-moim-gumowym-ogrodku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:04, 21 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
Renia, jak wzbogacić ziemię pod szałwię?
mączkę mam, obornik granulowany też

Szałwia lubi przepuszczalną i w miarę żyzną glebę i nie lubi mieć za mokro ... także myślę, że i oborniki i mączka + trochę kompostu + chyba troszke piasku bo Ty chyba masz tam glinę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Super. A ID rozrastaja sie bardzo szybko. Za dwa lata bedziesz wyrzucac lub rozdawac.

Liczę na to, że się zagęszczą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 21 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

Moje Evergoldy marniały w cieniu.
Trochę słońca potrzebują i są ładne.
I z tego co piszesz nie za dużo tego słońca.
Są piękne.
Posadziłam bym je jeszcze raz w ziemię przekopaną z przekompostowaną korą i kom postem jak Toszka radzi.
Myślę że turzyce potrafi też załatwić przymrozek po cięciu.

Ja swoim dałam w dołem kompostu z małą ilością piasku i kory
Na razie jestem z nich b.zadowolona Zobaczymy jak zachowają się po zimie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 21 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Renia Twoje podzielone ID wyglądają lepiej niż moje rosnące 3 lata.
Chyba jednak nie służy im cień - posadzone są od północnej strony.
Innej przyczyny nie upatruję. Ale w takim razie co z Evergold? Rosną od strony południowej i są okropne. Już porównywałam wcześniej do Twoich.
Pomyślałam, że może w kamyczkach im źle, ale inne trawy rosną super.
Podjętej decyzji o pozbyciu się ich nie zmieniam. Już ich nie chcę w swoim ogrodzie.

To są ID podzielone przez Jolę lawendową U mnie będą rosły w słoneczku
Moje evergoldy rosną w pólcieniu ... nie wiem w sumie co ma wplyw na to jak sobie radzą ... myślę, że takie pośrednie nasłonecznienie raczej im służy a dużą rolę odgrywa chyba przepuszczalna i żyzna gleba + sporo wody Moje mają korę ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 21 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany ale się dzieje u ciebie...i jakoś mnie to nie dziwi
Ty to tytan pracy jesteś. Ja spasowałam trochę przez tę pogodę, szarobura i mokra jesień działa na mnie przygnębiająco. Zimno i mokro i ciemno prawie już jak wracam do domu...brr. Połowę cebulowych mam jeszcze do posadzenia a ochoty do prac w ogrodzie brak. No i róże do przesadzenia....eh, może jeszcze zdążę.

Nie uda mi się nadrobić zaległości ale cofnęłam się 30 stron i poznałam historię i dylematy związane z rabatą reksiową. Wyszło cudnie, uporządkowane kostki i rozrośnięte na wiosnę ID dadzą efekt łał. Ja bym lekko tylko wyrównała te graby zostawiając je lekko poczochrane. Dookoła masz geometryczne formy, proste linie, białe murki, noweczrsne proste meble etc więc rośliny muszą nadać temu formalnemu otoczeniu trochę lekkości. Uzysaksz tę lekkość od czerwca dzięki trawom ML i ID a do tego właśnie dzięki trochę poczochranym grabom.
O rany ale się napisałam...
W skrócie - brawo ty !!

Dziękuję Malgosiu Lubię Cię czytać ... taki optymizm zawsze bije z Twoich słów))) Miło mi, że Ci sie podoba moja grabowa Życzmy sobie więcej słoneczka wówczas humory nam sie wszystkim poprawią i zapal do pracy wróci Buziaki
Tu ma być ogród :) 22:42, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

jestem wręcz pewna też kupiłam chryzantemy białe sztuk 1

a ja poszłam w żółcie i pomarańcze, ta kilkutygodniowa szarość na dworze sprawiła, że mi się ciepłych kolorów zachciało, ale dalej nie posadzone.
Tu ma być ogród :) 22:40, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

o kurczę!!! ... u mnie az tak drastycznych widoków nie ma

nieźle nie? Dwie godziny później jak musiałam tamtędy przejechać to już czułam, że robię to na własne ryzyko.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:06, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Bożenko zrobię podsumowanie zimą na pewno

Super. A ID rozrastaja sie bardzo szybko. Za dwa lata bedziesz wyrzucac lub rozdawac.
Rododendronowy ogród II. 21:01, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To wygląda jak obraz pędzlem malowany!!!)))))))

Klony mają taką delikatnosc i zwiewnosc, są piekne.
Rododendronowy ogród II. 21:00, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To wygląda jak obraz pędzlem malowany!!!)))))))
Tu ma być ogród :) 20:00, 21 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a myślisz, że przesadzam? No na pewno jest lepiej niż kiedyś, dzięki forum jakiś wianek umiem sobie chociaż machnąć
Wczoraj sobie kupiłam chryzantemy do donicy, cos by trzeba było stworzyć.

jestem wręcz pewna też kupiłam chryzantemy białe sztuk 1
Tu ma być ogród :) 19:59, 21 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Oby, bo wczoraj po południu na drodze, 150 m od mojego domu taka była sytuacja, straż musiała wypompować wodę, żebyśmy mogli dziś się z domów wydostać

o kurczę!!! ... u mnie az tak drastycznych widoków nie ma
Ogród na glinie 14:34, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

no zawsze można sie zainspirować czymś nowym

a to prawda
człowiek ciągle poszukuje jakichś nowych połączeń
Ogród na glinie 14:27, 21 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

to nad czym się zastanawiasz?
szukasz jeszcze czegoś?
queeny podobają mi się jeszcze z tulipanami w jasnym fiolecie

no zawsze można sie zainspirować czymś nowym
Ogród pod lasem 13:31, 21 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)

Też ten dylemat miałam i podpytywałam w obawie, że głupio pytam cebule tulipanów wsadziłam w nadziei, ze zapamiętam gdzie jest co, chociaż patent napisany przez Tosię jest super i chyba zastosuję póki pamiętam gdzie posadziłam cebule.

Cebule czosnków, tych cenniejszych, posadziłam do doniczek a doniczki podpisałam właśnie markerem, zobaczymy czy po roku nie zetrze się napis w ziemi, ot taki eksperyment, może głupi, ale zawsze jest nadzieja, że się uda

Iza, samych szczęśliwości

Alis, dziękuję pięknie za życzenia! Moje czosnki jeszcze nie wsadzone buuu, muszę się w końcu za nie zabrać...

ren133 napisał(a)
Iza Czytam, ze planujesz zieloną hakone ... gdybyś znalazła jakieś fajne źródło daj znać plisss ... w tym sezonie miałam problem ze znalezieniem ...

Wszyskiego naj ... w aktualnej sytuacji dużo siły perswazji Ci życzę

Hej kochana Dziękuję za życzenia, oj przydałaby się ta siła haha Ale nic to, mieć na co czekać też nie jest takie złe
W tym sezonie zieloną kupowałam u mnie stacjonarnie, jak namierzę dobre źródło wysyłkowe to dam znać, jasne

malgol napisał(a)

Iza, czy tobie zimuje Bronz Form? Ja pierwszy raz zaryzykowałam i kupiłam i nie wiem co zima im zrobić żeby przetrwały?

Gosia, w poprzednim sezonie miałam dwie sztuki i obie nie tyle zmarzły co wygniły Ku mojemu zdziwieniu zdążyły się jednak wysiać, znalazłam kilka sztuk potomstwa latem, a jedną wczoraj. W tym sezonie nakupowałam jej sporo (uwielbiam ją po prostu!) i wolałabym, żeby przetrwała... No zobaczymy. Ja się nie certolę z roślinami, nie okrywam, nie kopczykuję, jak nie dają rady to trudno. Straty póki co mam minimalne.

ZieloneWrota napisał(a)
Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich małych i dużych marzeń, pozdrawiam i podglądam

Pięknie dziękuję, podglądaj do woli!

bql3 napisał(a)
witam,
Ciurkiem parę stronek pisania na wątku ... a czy ja tak nie skromnie mogę poprosić Ciebie o parę fotek z przebarwiającymi się twoimi klonami?
Będę wdzieczny

pozdrawiam Jan

Janie, miło Cię widzieć! Zgodnie z życzeniem, fotki Niestety jest szaro-buro, więc trochę kiepskie...

Bloodgood nie tyle się przebarwia, co ożywia.

Mój ulubiony czerwony klon Fireglow. Ten ma żywy kolor cały sezon.

Orange Dream się ociąga, trochę górne pędy wyzłocił. W tle pomarańczowa żaróweczka - Shirasawanum Aureum

Pierwszy Sango Kaku jak kurczaczek. Niezawodny jest. Drugi się ociąga, ale liczę na niego.

Jordan ma najciemniej, ale nabiera rumieńców.

Gatunek wciąż zielony. Podobnie jak jego sąsiad miłorząb

Klon strzępiastokory zaczyna.

I kilka takietamów.

Tu ma być ogród :) 10:56, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

nie przesadzasz? ... z tym niedocenianiem sie?

a myślisz, że przesadzam? No na pewno jest lepiej niż kiedyś, dzięki forum jakiś wianek umiem sobie chociaż machnąć
Wczoraj sobie kupiłam chryzantemy do donicy, cos by trzeba było stworzyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies