No to fajnie Czyli masz do Karoliny prawie tak daleko jak ja A z Pitrkowa to już jest parę dziewcząt na forum ... nawet dwie z nich mnie dzisiaj odwiedziły Fajne są)))))
Mam, mam, mam !!! Wyczekany, wytęskniony, wymarzony.... mój Gumball... ren133, jesteś jego matką chrzestną - jeszcze raz dziękuję bardzo
Na razie przypalikowany prowizorycznie, bo stoi jeszcze w doniczce - leje jak z cebra... 500 tulipanów dzis miało znaleźć sie w ziemi.. ale cieszę się jak dziecko z nowej zabawki
na szybko rzut oka na brzózki i miłorzeby (tam tez zawilce w doniczkach czekają na posadzenie...)
Szałwia lubi przepuszczalną i w miarę żyzną glebę i nie lubi mieć za mokro ... także myślę, że i oborniki i mączka + trochę kompostu + chyba troszke piasku bo Ty chyba masz tam glinę?
To są ID podzielone przez Jolę lawendową U mnie będą rosły w słoneczku
Moje evergoldy rosną w pólcieniu ... nie wiem w sumie co ma wplyw na to jak sobie radzą ... myślę, że takie pośrednie nasłonecznienie raczej im służy a dużą rolę odgrywa chyba przepuszczalna i żyzna gleba + sporo wody Moje mają korę ...
Dziękuję Malgosiu Lubię Cię czytać ... taki optymizm zawsze bije z Twoich słów))) Miło mi, że Ci sie podoba moja grabowa Życzmy sobie więcej słoneczka wówczas humory nam sie wszystkim poprawią i zapal do pracy wróci Buziaki
Alis, dziękuję pięknie za życzenia! Moje czosnki jeszcze nie wsadzone buuu, muszę się w końcu za nie zabrać...
Hej kochana Dziękuję za życzenia, oj przydałaby się ta siła haha Ale nic to, mieć na co czekać też nie jest takie złe
W tym sezonie zieloną kupowałam u mnie stacjonarnie, jak namierzę dobre źródło wysyłkowe to dam znać, jasne
Gosia, w poprzednim sezonie miałam dwie sztuki i obie nie tyle zmarzły co wygniły Ku mojemu zdziwieniu zdążyły się jednak wysiać, znalazłam kilka sztuk potomstwa latem, a jedną wczoraj. W tym sezonie nakupowałam jej sporo (uwielbiam ją po prostu!) i wolałabym, żeby przetrwała... No zobaczymy. Ja się nie certolę z roślinami, nie okrywam, nie kopczykuję, jak nie dają rady to trudno. Straty póki co mam minimalne.
Pięknie dziękuję, podglądaj do woli!
Janie, miło Cię widzieć! Zgodnie z życzeniem, fotki Niestety jest szaro-buro, więc trochę kiepskie...
Bloodgood nie tyle się przebarwia, co ożywia.
Mój ulubiony czerwony klon Fireglow. Ten ma żywy kolor cały sezon.
Orange Dream się ociąga, trochę górne pędy wyzłocił. W tle pomarańczowa żaróweczka - Shirasawanum Aureum
Pierwszy Sango Kaku jak kurczaczek. Niezawodny jest. Drugi się ociąga, ale liczę na niego.
Jordan ma najciemniej, ale nabiera rumieńców.
Gatunek wciąż zielony. Podobnie jak jego sąsiad miłorząb
a myślisz, że przesadzam? No na pewno jest lepiej niż kiedyś, dzięki forum jakiś wianek umiem sobie chociaż machnąć
Wczoraj sobie kupiłam chryzantemy do donicy, cos by trzeba było stworzyć.