Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 19:29, 20 paź 2016

Kochane dziewczyny, jutro odpiszę jak należy, na razie siedzę i pracuję. Mózg mi już dymi, ale termin jutro przed południem, więc trzeba orać jeszcze chwilę:/
bql3 21:31, 20 paź 2016

witam,
Ciurkiem parę stronek pisania na wątku ... a czy ja tak nie skromnie mogę poprosić Ciebie o parę fotek z przebarwiającymi się twoimi klonami?
Będę wdzieczny

pozdrawiam
Jan
UrsaMaior 13:31, 21 paź 2016

alis napisał(a)

Też ten dylemat miałam i podpytywałam w obawie, że głupio pytam cebule tulipanów wsadziłam w nadziei, ze zapamiętam gdzie jest co, chociaż patent napisany przez Tosię jest super i chyba zastosuję póki pamiętam gdzie posadziłam cebule.

Cebule czosnków, tych cenniejszych, posadziłam do doniczek a doniczki podpisałam właśnie markerem, zobaczymy czy po roku nie zetrze się napis w ziemi, ot taki eksperyment, może głupi, ale zawsze jest nadzieja, że się uda

Iza, samych szczęśliwości

Alis, dziękuję pięknie za życzenia! Moje czosnki jeszcze nie wsadzone buuu, muszę się w końcu za nie zabrać...

ren133 napisał(a)
Iza Czytam, ze planujesz zieloną hakone ... gdybyś znalazła jakieś fajne źródło daj znać plisss ... w tym sezonie miałam problem ze znalezieniem ...

Wszyskiego naj ... w aktualnej sytuacji dużo siły perswazji Ci życzę

Hej kochana Dziękuję za życzenia, oj przydałaby się ta siła haha Ale nic to, mieć na co czekać też nie jest takie złe
W tym sezonie zieloną kupowałam u mnie stacjonarnie, jak namierzę dobre źródło wysyłkowe to dam znać, jasne

malgol napisał(a)

Iza, czy tobie zimuje Bronz Form? Ja pierwszy raz zaryzykowałam i kupiłam i nie wiem co zima im zrobić żeby przetrwały?

Gosia, w poprzednim sezonie miałam dwie sztuki i obie nie tyle zmarzły co wygniły Ku mojemu zdziwieniu zdążyły się jednak wysiać, znalazłam kilka sztuk potomstwa latem, a jedną wczoraj. W tym sezonie nakupowałam jej sporo (uwielbiam ją po prostu!) i wolałabym, żeby przetrwała... No zobaczymy. Ja się nie certolę z roślinami, nie okrywam, nie kopczykuję, jak nie dają rady to trudno. Straty póki co mam minimalne.

ZieloneWrota napisał(a)
Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich małych i dużych marzeń, pozdrawiam i podglądam

Pięknie dziękuję, podglądaj do woli!

bql3 napisał(a)
witam,
Ciurkiem parę stronek pisania na wątku ... a czy ja tak nie skromnie mogę poprosić Ciebie o parę fotek z przebarwiającymi się twoimi klonami?
Będę wdzieczny

pozdrawiam Jan

Janie, miło Cię widzieć! Zgodnie z życzeniem, fotki Niestety jest szaro-buro, więc trochę kiepskie...

Bloodgood nie tyle się przebarwia, co ożywia.

Mój ulubiony czerwony klon Fireglow. Ten ma żywy kolor cały sezon.

Orange Dream się ociąga, trochę górne pędy wyzłocił. W tle pomarańczowa żaróweczka - Shirasawanum Aureum

Pierwszy Sango Kaku jak kurczaczek. Niezawodny jest. Drugi się ociąga, ale liczę na niego.

Jordan ma najciemniej, ale nabiera rumieńców.

Gatunek wciąż zielony. Podobnie jak jego sąsiad miłorząb

Klon strzępiastokory zaczyna.

I kilka takietamów.

malgol 13:58, 21 paź 2016

Iza ,ale ty masz wielkie te klony! A mowią,że długo rosna! Ile lat je masz? A może wielkie kupiłaś?
UrsaMaior 14:13, 21 paź 2016

Gosia, nieee, takie wielkie nie są. Spory jest ten bezodmianowy, drugi Sango Kaku i Aureum, tj. wyższe ode mnie, ale takie kupowałam. Reszta mniej więcej mojego wzrostu (mam 1.68).
malgol 14:25, 21 paź 2016

I nie sa szczepione? tak od ziemi maja taką wysokość?Ja tego Shirasawy Aureum chciałam ok 1,5m ,ale myslalam,że takiej wielkości to tylko szczepione są bo od ziemi to będzie 5 lat rósł
malgol 14:25, 21 paź 2016

Ile płaciłaś za takie wysokie klony?
Wiosna chcę przyjechać w ok Warszawy to może bym kupiła w Twoich stronach
UrsaMaior 14:49, 21 paź 2016

Ten bezodmianowy kosztował mnie koło 2 stów, ale za taką wielkość to była super cena. Tyle samo dałam za Aureum i Jordan, ale Shirasawy są generalnie dość drogie. Na Twoim miejscu poszukałabym jednak większych okazów, zamiast za grosze kupować małe, one faktycznie nie są mistrzami szybkości.
A tak poza tym to zapraszam, jeśli będziesz w pobliżu
anna_t 15:34, 21 paź 2016

Iza lubujesz się w klonach od zawsze czy to zasługa projektu ze tyle ich masz? piękne są... znalazłam miejsce u siebie na dwa: koreańskiego i shirasawy
i to chyba nie chorujące drzewa?
malgol 15:56, 21 paź 2016

Iza, dzięki za zaproszenie
A klony to faktycznie wybiorę większe. Już się naczekalam aż inne rośliny mi urosły i znowu " w pieluchach" się zagrzebac nie chce