Wkleje zdjęcia rabaty, mam z początku wiosny tylko.... teraz jest śliczna trawka już no ale roślinki bz.
Chciałabym zacząc z tej strony
W miejscu tego małego bukszpana chcialabym dać coś wysokiego, znaczącego, z tyłu kilka berberysów żeby zrobiły drugą ścianke przed tujami. Wokół tego najwyższego iglaka chciałabym posadzić tawułę, jedna już jest.... kolory chce fioletowo-białe, to już pisałam..... nad rózami myśle narazie.... zastanawiam się też co zrobić z tym dużym bukszpanem "z główką", jak go ciąć? Stożek?? (o ile się da), kula czy "bałwanek"??
chciałam (na chwilkę) wstawić foto ze szkółki , gdzie wczoraj byłam i pokazać ile mają traw (kilka osób mnie pytało). Zdjęcie zrobione "od brzegu" - z przodu są małe trawki, ale w głębi te duże (zerbinusy, Variegatusy i morninglight i in.) spory wybór, spore kępy
jakość zdjęć marna, bo z telefonu....
Fajne ujęcie tego rozchodnika U mnie daleko od oczu chyba, że się na glebę położę
pozdrawiam Ciebie i Aldonkę - jak siostry na tym zdjęciu jesteście Mam pytanie co do klematisa - ja swoim daję się rozłazić na kratce, a Ty swoje przy słupku pilnujesz. Czy przycinasz mocno?