Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 08:21, 11 lip 2012

Lena napisał(a)
Sylwia ...denerwujesz mnie tymi zakupami - opanuj się proszę

W moich okolicznych centrach wielka kicha...nic już ciekawego nie ma -mało trawek,mało żurawek nawet Hortensji niewiele i zaledwie w 2-4 odmianach - a u Ciebie wypas że hej
Ale żeby nie było że marudzę , to wczoraj w Niepołomicach , kupiłam śliczną Hortensja bukietowa LIMELIGHT - chyba -tak mi się wydaje ,bo na żadnej nie było etykiety a Pani mało poinformowana...

Chcę też nadmienić że ubóstwiam kostkę granitową - ponadczasowa elegancja - u Ciebie po wszystkich zmianach aż się prosi..hihiihihi
Szaleństwo Was ogarnia widzę
Gratulować takiego M

Sylwuś pozdrawiam

Po zakupy przyjeżdżaj do mnie a co do kostki .... to plan odległy , że hoho ...tak czy owak będziemy musieli ją ściągać i robić betonowe wylewki na całości ..... Kostka się masakrycznie zapada .... Mrówki się podkopują , drążą tunele ... kropienie nic nie pomaga ...
Syla 08:23, 11 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Syla, Ty za dużo pracujesz! Zwolnij troszkę, bo wszystko Ci się miesza No i znowu muszę sprostowanie do Twoich zakupów pisać: citronelle to żurawki, a trawki musowo jakieś inne. Moim zdaniem to hakone

Czuwaj kochana .... idę na kawę .... żółte u mnie to tylko citronelle
agata_chrosc... 08:25, 11 lip 2012

a ta trawka co obok citronelle po prawej stronie stoi - to nie jest żółta? Hakonechloe Macra Aureola jak byk!
Gardenarium 08:27, 11 lip 2012

Albo Hakonechloa macra "All Gold" - ostatnio moja tak żółto wyglądała

Instagram Ogrodowiska
TheMagda 08:33, 11 lip 2012

Miałam na początku plan, może mało ambitny ale od czegoś należało zacząć. W Tworzeniu swojego ogrodu marzeń, będę się wzorowała na rabatach Sylwii. I co??
Ano niewiele mi z tego wyjdzie bo Sylwusia w takim tempie przebudowuje rabaty, że nie jestem w stanie nadążyć.
I jak wydaje mi się, że rabata wygląda przepięknie, to zrobisz tak, że wygląda jeszcze lepiej.
Dotychczas myślałam, że ideału nie można poprawić.
Jednak można

Serdecznie gratuluję
Syla 08:34, 11 lip 2012

W szkółce była nazwa Hakonechloa Macra Aureola ....
Syla 08:37, 11 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Albo Hakonechloa macra "All Gold" - ostatnio moja tak żółto wyglądała

Choć ta moja i do Twojej nazwy pasuje Danusiu ..... ze szkółką to i jak ze mną dzisiaj .... wszystko mi się miesza .... uciekam na śniadanie i kawę bo ciężki dzień przede mną

pozdrawiam
Syla 08:42, 11 lip 2012

Madzioskoczek napisał(a)
Miałam na początku plan, może mało ambitny ale od czegoś należało zacząć. W Tworzeniu swojego ogrodu marzeń, będę się wzorowała na rabatach Sylwii. I co??
Ano niewiele mi z tego wyjdzie bo Sylwusia w takim tempie przebudowuje rabaty, że nie jestem w stanie nadążyć.
I jak wydaje mi się, że rabata wygląda przepięknie, to zrobisz tak, że wygląda jeszcze lepiej.
Dotychczas myślałam, że ideału nie można poprawić.
Jednak można

Serdecznie gratuluję

Dziękuję ..... normalnie spłonęłam ..... buziol
Gardenarium 08:42, 11 lip 2012

Aureola ma paskowanie delikatne a All Gold cała jest żółta, zobacz jak u Ciebie ma te "żółtości"

Instagram Ogrodowiska
Syla 08:50, 11 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Aureola ma paskowanie delikatne a All Gold cała jest żółta, zobacz jak u Ciebie ma te "żółtości"

zrobiłam zdjęcia tej swojej .....