Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

magos 08:52, 11 lip 2012

Sylwia dzięki za linka.Już przeczytałam.Dzisiaj przyginam moje hortensje.Hortensji nigdy za wiele.
baraga1904 08:54, 11 lip 2012

...piękne zakupy Sylwuś u ciebie...
...jak zawsze zresztą...masz talenta...
Gardenarium 09:00, 11 lip 2012

Syla napisał(a)

Aureola ma paskowanie delikatne a All Gold cała jest żółta, zobacz jak u Ciebie ma te "żółtości"

zrobiłam zdjęcia tej swojej .....

Na bank to "All Gold" - a metka w sklepie była "na czuja"

A ja sobie w Anglii kupiłam ostatnio odmianę "Naomi"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:01, 11 lip 2012

Aureola ma takie paski- zdjęcie podpisanej trawy u Szmitów, koniec września.

Instagram Ogrodowiska
abiko 09:28, 11 lip 2012

Syla napisał(a)

Sylwia, masz tojeść. Napisz proszę, czy ona zwiera się tak, żeby chwasty się nie przebiły przez nią? Wywaliłam irgę, którą miałam między kulkami żywotnika. 3 lata walczyłam z chwastem, którego nie znam i nie dałam rady. Dzisiaj Panowie przyjechali i wyrzucili. Mam dylemat co posadzić. Chcę coś żółtego, ale nie ma przerastać chwastami. Nie mam czasu wyrywać. Mam w ogrodzie takie rośliny okrywowe, że nie wpuszczają chwastów, ale niestety nie żółte. Napisz, jak z tą tojeścią.

U siebie mam tojeść rozesłaną Aurea - jasno zielona wpadająca w kolor żółty /Lysimachia nummularia "Aurea"/..... jest jeszcze malutka i mam jej znikome ilości , chwasty z niej nie wychodzą - jeszcze, natomiast nie bardzo mi się sprawdza na stanowisku słonecznym . Słońce ją ostro przypala .....Przypuszczam , że na stanowisku półcienistym i cienistym sprawdzi się rewelacyjnie .... Jest również tojeść rozesłana zielona /Lysimachia nummularia/ ona również preferuje warunki półcień , cień .....

ja mam większą i w dwóch miejscach, chwasty potrafią wyjść i czasami ciężko je wyrwać. Musi mieć półcień albo cień i wilgotno inaczej u mnie nie rosła. W słońcu się nie sprawdzi. Ale ładna..

idę czytać dalej
Syla 09:30, 11 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Aureola ma takie paski- zdjęcie podpisanej trawy u Szmitów, koniec września.

Taka również była ..... pozamieniali kartki z nazewnictwem .... dziękuję pięknie za identyfikację
abiko 09:32, 11 lip 2012

Syla napisał(a)
osłabłam na widok żurawki Caramel w mojej szkółce .... no i zakupiłam

A tu mój dzisiejszy nabytek ..... teraz będę sobie z przyjemnoscią śmigać z zamiataniem

ależ posprzątane...no szacunek, taaaki garaż

ta szkółka ulubiona to ta o której myślę?? bo mi tych żurawek brakuje a ciągle mi nie po drodze

te trawy mi się podobają..cudo
Joaska 09:34, 11 lip 2012

Sylwia ja nie moge do Ciebie zaglądać, bo jak widzę twoje zakupy i działania w ogrodzie to potem choruję i zazdraszam,
hortensja śliczna zresztą całe zakupy bombowe.
Syla 09:37, 11 lip 2012

Gardenarium napisał(a)

Aureola ma paskowanie delikatne a All Gold cała jest żółta, zobacz jak u Ciebie ma te "żółtości"

zrobiłam zdjęcia tej swojej .....

Na bank to "All Gold" - a metka w sklepie była "na czuja"

A ja sobie w Anglii kupiłam ostatnio odmianę "Naomi"

To piękny nabytek ,liście ma bardzo dekoracyjne, szczególnie jesienią kiedy wybarwia się na ciemne odcienie purpury i fioletu . Bardzo dekoracyjna i ładnie kwitnie na jesień ale nie wiem czy lubisz jak kwitnie

Syla 09:39, 11 lip 2012

magos napisał(a)
Sylwia dzięki za linka.Już przeczytałam.Dzisiaj przyginam moje hortensje.Hortensji nigdy za wiele.

Jasne ćwicz i próbuj i własne doświadczenia wpisuj w to miejsce , dla innych .... Ja również kiedyś poeksperymentuję ... Coś mi mama ostatnio mówiła , że to takie prościuchne powodzonka !