No przecież! Święto nie byle jakie! Spokojnej nocy!
Ja też gratuluję! Przejrzałam wszystkie 1000- no bo ja tu nie oglądać dalej jak już się zacznie???
Pięknie!!!
Ja też marzę o zakątku z rh- i tu proszę o radę mistrza- czy taka rabatę lepiej założyć na jesień czy na wiosnę? Chcę tam rh i hortensje- to wystawa wschodnia- nie wiem czy dobra, ale tylko tam przez połowę dnia-drugą -jest cień... Proszę o radę i pozdrawiam
dołączam kwiatuszka wraz z gratulacjami
Ogranizm sam wymusza aby o niego dbac .Zgadzam sie z tobą Bozenko,,, lecz nie zgadzam sie z okresleniem starosć!! zawsze zle mi sie kojarzy,wręcz razi takie okreslenie .Słysząc z ust niektórych słowo stary,stara zawsze reaguje uwagą Stare mogą byc buty ,przedmioty ale nie ludzie .ja tez nie jestem młoda mówie o sobie posunięta wiekowo hi ,, równiez podsypiam kazdego dnia,, ledwie chodze bo wciaż spię,, niemal na stojaco W pracy ,w domu ,jadąc samochodem ( jako pasażer) To oznaka zmęczenia, zbyt wysokich temperatur .Nalezy spac i odpoczywac kiedy organizm sam sie tego dopomina .Tak tez czynię w ciagu dnia ,, kiedy jednak zbliza sie 21-22-ga ja wychodzę czasami juz o zmroku i zbieram kamienie na działce Wczoraj woziłam ziemię i czułam sie w tym chłodzie doskonale .Krzyczą na mnie co ja wyprawiam a mnie naprawdę jest dobrze. Przed wczoraj z wnusią siedziałysmy na schodach i podziwiałysmy zachód słońca Moja wnusia ma 4 latka a zadała mi tyle pytań na temat nieba że w pewnym momencie musiałam ważyc słowa Tak małe dziecko wszystko koduje i przetwarza na swój mały rozumek po swojemu .Uczę ją tego pomaleńku czego uczyła mnie moja babcia.Opowiadałam jej o niej przy zachodzie słońca a ona słuchała przytulona do mego ramienia . Dawno nie czułam takiej radosci w sercu .Między nami tworzy się więz i to mnie ogromnie wzrusza Chodzi ze mną i za mną w każdy kąt ogrodu,podlewa, sadzi niezapominajki,warzywa ( juz kiełkują ) nawet zbiera kamienie Kiedy mama usypia młodszą siostrę to my spedzamy godzinę tylko ze sobą, bez swiadków To nasze chwile .dla mnie bardzo szczesliwe a i wnusia biegnie do mnie z radoscią co ciekawe w pizamce bo to są chwile przed jej snem . Zapomniałam powiedzieć ze przez rok moje wnusie wraz z rodzicami zamieszkali z nami Ich dom jest dwie działki dalej,, jeszcze nie skonczony ,może moja pomoc pozwoli im szybciej wprowadzic się do swego raju .Tymczasem oddałam im całe poddasze a ja? hi,, no cóz spię w salonie .W zimie będzie fajnie bo będe zasypiac przy kominku podziwiając jego płomien przed snem .Jest fajnie,, byle zdrowie dopisywało .Wypoczywaj Bozenko do woli i spij ile wlezie,,twój sen nie jest oznaką" starości " Miłego dnia ci zyczę
I przeleciało..., pięknych, ciekawych i pouczających 1000 stron! I nawet w ogrodowiskowym wierszyku się znalazłam, co zaszczyt dla mnie wielki
Bożenko, gratulacje, jesteś wspaniała
Irenko dzięki za miłe słowa,ale co to za egzotyczny a może nawet z innej planety kwiat. Wygląda na dalie (georginie) ale też na to że nie jest z naszej planety.Bardzo niezwykły i miałam racje piszac o Tobie w wierszu- nakupowałaś roslin bezmiar.
Miałaś rację, oczywiście, ale kilka podobnych też tu osóbek jest
a to jest dalia sadzona wiosną, ale naprawdę kosmiczna
pozdrawiam