Po lewej stronie możesz posadzić klona palmowego Acer palmatum Dissectum Atropurpureum. Po prawej gdzie jest mata na płocie, moim zdaniem trzeba posadzić szpaler roślin iglastych jednakowych np. świerki serbskie lub choiny kanadyjskie, (bardziej choiny) aby zasłoniły te matę. Moim zdaniem rozprasza ona całą kompozycję.
Marzenko, Renatko, właśnie to nie królik obgryzł, on jest za siatką na drugim podwórku, takim gospodarczym. Musiał jakiś inny stworek, bo chyba nie pies?
Darzy Ci się Justyna Trawy mokre podobają mi się, ale już piwonie niekoniecznie, bo z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze odzyskają urodę sprzed ...
Pieris piekny Mojemu po zimie powiedziałam pa pa, ale on jeszcze ma nadzieję ... kilka listków wypuścił.
Klonik wiadomo śliczny, a jeszcze pokryty perełkami deszczu
Tak z piwoniami jest właśnie. Stają się ciężkie i zwisają do samej ziemi.
Pierisy u mnie mają się dobrze. Kwitnienie też nieźle, wiadomo jak trochę podmarznie to ma mniej kwiatów. Tylko różowy mi prawie cały wymarzł jak był nowy i mały, ale cos odbija.
Skoro jestem przy różach mam pytanie ich dotyczące gdyby ktoś był tak miły kto zna je dobrze.
Chodzi mi o Leonardo da Vinci .W sklepie są pomieszane różne odmiany ,bałagan totalny pewnie z winy klientów wkładają etykiety gdzie się popadnie jak sięgają po ich czytanie.Chodzi mi o to czy ktoś wie jak wyglądają łodygi tej odmiany przy młodych pędach.Nie chciałabym zakupić czegoś innego niż tej odmiany bo chyba warto ...???
Dzisiaj cały dzień bury i pochmurny, czkałam kiedy zacznie padać, ale nic z tego. Po południu udało mi się trochę popracować w ogrodzie, jednak panujący chłód, zmusił mnie do powrotu do domu. Udało mi się zrobić kilka fotek