Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 12:40, 07 lip 2012

dzięki za pozdrowienia
pokaz kanny, rany wielkie, a moje jakoś rachityczne!
a ja robisz donice..może i moje żółte plastikowe przemaluję i będzie miodzio do tej ławki
Konstancja30 12:52, 07 lip 2012

irena_milek napisał(a)
dzięki za pozdrowienia
a ja robisz donice..może i moje żółte plastikowe przemaluję i będzie miodzio do tej ławki

donice robimy z resztek desek po werandzie takie jak u Moniki ... będą stały na werandzie i robiły za słupki ... nie wykluczone, że z barierki zrezygnuję bo weranda niziutka ...

takie plastikowe malowałam i nawet bez gruntu farba ładnie się trzyma ... a używałam zwykłej akrylowej do drewna i metalu (wodnej oczywiście - pewnie alkidowa byłaby jeszcze mocniejsza ale po co ... śmierdziaszkuje i brudzi łapki ) ... nawet na jednej jakis decoupage machnęłam )) ... możesz pomalować najpierw na szaro ... potrzeć gdzieniegdzie świeczką a potem na biało i przetrzeć i będzie prawie kamienna ... prawie ale z daleka można to kupić ...

a skoro lubisz zaszaleć nowymi środkami do efektów specjalnych to można wykorzystać - tylko sprawdzę dzis jak będę w markecie jakiej to firmy - lakier do spękań ... czy inszą inszość ale właśnie z efektem spękań jak w decoupage ... to chyba pozwoliłoby na uzyskanie wiekowo steranej donicy ...
Konstancja30 13:29, 07 lip 2012

reni 13:30, 07 lip 2012

jaki widok..super
Milka 13:35, 07 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

dzięki za pozdrowienia

donice robimy z resztek desek po werandzie takie jak u Moniki ... będą stały na werandzie i robiły za słupki ... nie wykluczone, że z barierki zrezygnuję bo weranda niziutka ...

takie plastikowe malowałam i nawet bez gruntu farba ładnie się trzyma ... a używałam zwykłej akrylowej do drewna i metalu (wodnej oczywiście - pewnie alkidowa byłaby jeszcze mocniejsza ale po co ... śmierdziaszkuje i brudzi łapki ) ... nawet na jednej jakis decoupage machnęłam )) ... możesz pomalować najpierw na szaro ... potrzeć gdzieniegdzie świeczką a potem na biało i przetrzeć i będzie prawie kamienna ... prawie ale z daleka można to kupić ...

a skoro lubisz zaszaleć nowymi środkami do efektów specjalnych to można wykorzystać - tylko sprawdzę dzis jak będę w markecie jakiej to firmy - lakier do spękań ... czy inszą inszość ale właśnie z efektem spękań jak w decoupage ... to chyba pozwoliłoby na uzyskanie wiekowo steranej donicy ...

to będą super donice i pasują jak ulał, a zamiast barierki, bo nisko, coś z rzeźb lub bibelotów ciężkich można postawić, ładnie i bezpiecznie
no to biorę sie za nie dzisiaj ciekawe jak mi wyjdzie; szkoda mi ich wrzucić, bo są duże i lekkie i zawsze coś wsadzić można
wielkie te kanny i zaraz zakwitną! te moje w gruncie to i tak maja większe liście od podpędzanych, co kwitną
a bzyczek na lawendzie cudny
Madzenka 17:37, 07 lip 2012

Kanny mega wypasione
Konstancja30 19:09, 07 lip 2012

doszłam do wniosku, że dziś jest ten dzień ... bo zawsze gdy odkryjemy, że życie nasze zmienia bieg jest jakiś dzień, który to zaczyna ... na początku się tego nie wie ... tego dnia ... szuka się dopiero z perspektywy czasu i z reguły jak się go odnajdzie odzyskuje się spokój ...

no a ja taka mądrala jestem, że od razu wiem ... TO JEST TEN DZIEŃ ...

w dodatku społeczności ogrodowiskowa nie mogę powiedzieć, że nie byłam ostrzegana ... byłam ... przyjmowałam kolejne porcje infekcji regularnie ... intensywnie ... i ba chętnie ...

po tym przydługim wstępie przejdę do meritum ... niniejszym ogłaszam, że stwierdzam u siebie pełnoobjawowy zespół zielonego uzależnienia od pochruścia ... które to nabywam coraz częściej ... legalnie ... sama sobie i małżonkowi ... a nie na psa na ten przykład

"zioło" tu popularnie zwane owym pochruściem wywołuje u mnie i małża też stan euforii tak wielkiej, że jedyna córka nasza (urocza licealistka skądinąd częściowo lawendowa - choć jakimś cudem to nie krzak) jest naszym stanem mocno zaniepokojona i przyrzekła, że dołoży wszelkich starań na zjednoczenie latorośli członków niniejszej społeczności i wespół zamierza opracować jakiś plan na uzdrowienie ... detoks znaczy ...

a wszystko to bo pojechałam do OBI po melisę i Austinkę ... kupiłam

2 stożki bukszpanowe - każdy ok 50 cm w cenie 20 zł za jeden !!!

i 6 krzaczków ... każdy ok 35-40 cm ... w cenie 8 zł za jeden !!!

nie patrzeć na niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia ... patrzeć na perspektywy )) ...

Konstancja30 19:17, 07 lip 2012

zapomniałam dodać, że nie mam pojęcia co z tym szczęściem począć

Austinki i melisy nie mam nadal
Madzenka 21:15, 07 lip 2012

Iza piękne zakupy. Powiem Ci że za tę cenę to bym się chętnie po raz kolejny temu wirusowi poddała. Takie stoźki za 60 zł wiosną kupowałam...
Weranda miodzio!!!!
czy chcesz te stożki prz werandzie posadzić??? Czy chcesz je w donicach postawić. Fajnie wyglądają na schodach. A te niskie może do zamaskowania dołu wersndy?
Konstancja30 21:39, 07 lip 2012

Marzenko muszę zrobić rzut to będzie lepiej widać ...

chcę pochruście przed werandą mieć ... po bokach schodków dojdą słupki od poręczy ... i dumam czy stożków nie dać przed słupkami ... mniejszymi też myślałam wypełnić przestrzeń od schodków do końca werandy ... tylko same czy coś wyższego typu hortensja dać im na plecki ? ...