Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Mala_Mi 20:36, 05 lip 2012

weronika77 napisał(a)
Karolino, Basiu i Agato, to miłe, że zaglądacie i jeszcze chwalicie.
Nie wiem, czy Wam się spodoba taki widok z mojego ogrodu...Poszłam sfotografować róże, a tu takie rzeczy się wyprawia...

Podróż bez biletu, i to na "barana" na swojej wybrance, do miejsca miłości w krainie żab, czyli w moim oczku wodnym.

Witaj Weronika....z braku czasu wskkuję do każdego co kilka dni..... i tak sobie oglądam wspomnienia z wycieczki, piękne róze.... przetacznika....on czym gorsza gleba tym piękniejszy ... i aż do seksu zaleciałam .. który wygląda mi na jakiś mezalians...... i musiałam coś napisac, bo się uśmiałam...
weronika77 20:55, 05 lip 2012

Irenko, ale mnie rozpieszczasz...i prawie w to wierzę.
Nie lubię wyjeżdżać gdy u siebie oczekuję lilii i róż, i to zapowiedziałam dawno, ale mojego męża gdzieś nosi i ja muszę za nim, a tu jeszcze upał.
Ale jak już wyjadę (na krótko), to zawsze coś jest do zobaczenia, i nawet się zastanawiam, czy ja jestem niewolnik i muszę pilnować domu, chwastów itd...W kwiaciarniach tyle pięknych kwiatów, bez pracy i zmartwień, że wymarzną albo coś je podgryzie. Lubię kwiaciarki i ich królestwa. U Ciebie Plac Solny i kwiaty też mnie kuszą, a może zawitam w tamte strony na krótko.
Irenko cieszę się swoimi różami, ale ciągle coś u nich zauważam nie tak, wszystkiemu winna zima.
reni, ja 20 lat mieszkałam na Dolnym Śląsku, ciekawe czy miałam do Ciebie blisko. Tylko, że Ciebie wtedy jeszcze na świecie nie było, tak myślę.
Twój ogródek widziałam, róże piękne, może podpowiesz jak się nazywają.
betysiu, Twojego ogrodu, choć daleki, nie pomijam, atrakcji tam mnóstwo. Zachwyciła mnie Twoja róża EDEN już dawno, miałam, czekałam ale zmarzła. Muszę ją mieć.
Pozdrawiam z moją ulubioną różą w dzisiejszy upalny dzień (a jutro ma być gorzej).

Dołożę jeszcze "rozchodniaczka" bo też ładny inaczej.
weronika77 21:00, 05 lip 2012

Lipiec to nie tylko róże, też lilie i liliowce.
Ewa 21:04, 05 lip 2012

Piękne lilie
reni 21:17, 05 lip 2012

Lilie piękne, róże cudne...ja mieszkam w Górze może blisko mnie mieszkałaś, a może nie
majkel0326 21:25, 05 lip 2012

Weroniko,Twój ogród po każdej porcji zdjęć wydaje mi się coraz piękniejszy! Ile masz cudnych róż.Zakochałam się w liliowcu z przedostatniego zdjęcia!
andziulka 21:31, 05 lip 2012

Weroniko, masz piękne róże. Spora kolekcja
Bogdzia 21:35, 05 lip 2012

Wycieczke miałaś piękną ale w ogrodzie masz jeszcze piękniej.Pozdrówka.
Basia_1987 17:16, 07 lip 2012

Clematis wciąż kwitnie, i tak będzie do jesieni.

Weroniko czy to Dr Ruppel? piękny jest.
weronika77 22:25, 07 lip 2012

Basiu, to Dr Ruppel, najpierw ciemno różowy potem coraz bliżej do kolorku niebieskiego. Dzisiaj w końcu dostał podporkę, jeszcze wymaga pomalowania drewnochronem.

Ewo, dla Ciebie dorzucę następne lilie z podziękowaniem za pochwały. Będzie jeszcze więcej.

Dla Reni i Mai dodam róże

Mr Lincoln jest z dnia na dzień piękniejszy, najpierw wiśniowy, potem czerwono czarny, aksamitny i pachnący, kwitnie prawie do zimy.

Karina nareszcie pokazała swój urok.