Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe rabaty 13:44, 02 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Skalne tulipany, duet już przekwitł

Cudne są!

Dziękuję Sebek nowe,skalne czy botaniczne jak kto woli ,zobaczymy czy się rozmnożą
Mój mały raj na ziemi :) 13:37, 02 maj 2012

Do góry
tak to wygląda z daleka
na tej rabacie dosadziłam citronelle dookoła jaśmina, a dookoła bukszapnu czerwone żurawki, a przed nimi trawki - jasne, a przed jasnymi 4 czarne (nie wiem czy będzie je widać, ale nie mogłąm się wczoraj oprzeć, bo były po 8 zł!!!) może jak podrosną będzie lepiej widać

i od strony podjazdu (jeszcze nie wygląda to dobrze, bo kanciki czekają na zrobienie.....)
Mój mały raj na ziemi :) 13:17, 02 maj 2012

Do góry
Agatko - jakże mi miło, że tak mówisz choć ja wiem, ze jeszcze daleko mu do ideału
fotki już wklejam, ale musiałam nakarmić Frania...

Marzenko - dziękuję bardzo !

posadzone żurawki pod rh, za nimi wschodzą 3 hosty (zielone)

tu wspomniana wcześniej trzmielina - zapuściłąm ją i nie wiem czy trzymać ją tu i przyciąć, czy przewalic w inne miejsce?

wejście do domu- kulki jeszcze nie podcięte, ale muszę je ciut wyżej wsadzić, bo za głęboko są
Zielono mi! 13:17, 02 maj 2012

Do góry
Też gratuluję setki już na samym początku jak znalazłam się na forum, podziwiałam twój ogród, jego początki i stan aktualny Grażynko, kulka piękna
Kolorowe rabaty 13:16, 02 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Skalne tulipany, duet już przekwitł

Cudne są!
Ogród Magdalenka 12:54, 02 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Hortensję już posadzone , chucham i dmucham na nie

Madziu, po prostu ślicznie
a te nasze bukszpany są rewelacyjne, moje też mają piekne przyrosty i zdrowiutkie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:33, 02 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
za to bukszpany mają śliczne przyrosty Zabrakło mi kamyków... muszę jechać dokupić

Aniu, piękne idealne kule i widać nowe przyrosty a czosnki też super, liście zawsze obcinałam i tylko kwiaty zostawiałam, niestety przemarzły moje!
Ja też zaczynam:) 12:27, 02 maj 2012

Do góry
Witam po dłuższej przerwie
Sezon ogrodowy nareszcie rozpoczęty, w miarę możliwości czasowych podglądam Wasze poczynania z lekką nutką zazdrości bo ja niestety jednak w tym roku nie dam rady zrealizowac swojego projektu. Wykończenie domu wysysa z nas każdy grosz, na ogród niewiele wystarczy ale za to mam nadzieję,że do lata wprowadzę się do mojego domku
To "niewiele" chciałabym przeznaczyć na małą rabatę -prostokąt 2,5m x 5m- na tę rabatę wychodzą okna z salonu,prostokąt zaznaczyłam na czerwono.

Na tej rabacie rośnie już bez czarny oraz berberysy.

Dodatkowo myślę aby dosadzić:
1- Thuja Smaragd
2- Thuja Yellow Ribbon
3-Sambucus nigra Eva
4- Miscanthus
5- Berberis Green Carpet
6- Chamaecyparis Filifera Aurea Nana
7- Buxus kule w tym jedna na pniu
8- żurawka o bordowych liściach ale nie wiem czy wytrzyma na palącym słońcu lub wrzos/wrzosiec

Proszę o analizę tej rabatki

Na prawą stronę tej rabaty dałabym cyprysik Fernspray Gold lub ponownie thuje Yellow Ribbon a pod bzem azalie o białych kwiatach a z tyłu drzewa funkie.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:24, 02 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
I rabata pod oknem kuchennym przed dosadzeniem zurawek i traw Piorkowka do przesadzenia

Na wielki final jeszcze musze poczekac

Super rabata a ta piórkówka zachwycająca skąd wytrzasłaś te kule? bomba!
Mój skromny ogródeczek ... 12:21, 02 maj 2012

Do góry
a tutaj surfinie juz wsadzone i pieknie kwitna

Mój skromny ogródeczek ... 12:18, 02 maj 2012

Do góry
Witajcie kochani chciałam wrzucic wczoraj zdjecia ale niestety komputer sie zbuntował..
Celiko tak gorąco jest wszystkim zwierzakom w ciagu dnia kilka razy latam z woda zeby im nie brakowalo, ona ma najlepiej bo jest caly dzien luzem reszta psinek jest puszczana tylko na pare godzin , niestety musza byc uwiazane przez wiekszosc czasu bo nie mamy ogrodzone a jak sa luzem to strasznie szaleja.. a tak w ogole to dalismy jej na imie żaba bo smilismy sie ze byla po prostu nadpobudliwa taka byla radosna z nami ze wszedzie jej bylo pelno

dzis w ogrodku nie dzialam , czyscimy z bratem barierke na balkonie bo zaszla mchem i trzeba ja umyc i malowac akurat mam przerwe na kawe i odpoczynek dla nog bo stoje na drabinie tata z mama sadza fasole a pomaga im wnuk a teraz kilka zdjec z wczoraj jutro bedzie wolne od pracy wiec postaram sie wiecej zdjec zrobic
sasanka

serduszka

jedna z podpędzonych kalii jak wspominalam przesadzilam ale coz najwazniejsze ze kwitna nie wazne kiedy druga tez ma kwiat ale jeszcz nie ma w pelni koloru

a to cudo zakwitlo w domku przepraszam za zdjecie nie w ta strone
Ogród coli 11:58, 02 maj 2012

Do góry
Zakupy weekendowe:

Ogród coli 11:51, 02 maj 2012

Do góry
Tojeść:

klon:
O....! 11:48, 02 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
dziękuję Wam za odwiedziny
ja ostatnio nie daję rady z ogrodem i ogrodowiskiem...
tak Agnieszko, to chyba magnolia Nigra, przekonały mnie o tym fotki tej odmiany u Ani asc...
ostatnio nie robiłam zdjęć oprócz właśnie fotografowania magnolii - za dużo innych prac miałam
jeszcze takie ujęcie

Wspaniale fajny klimat

Marzenko i z okazji imienin i urodzin życzę ci samych szczęśliwych chwil

Mój mały raj na ziemi :) 11:43, 02 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
popracowałam w domu (w kuchni) i w ogrodzie - na fotki nie starczyło czasu, bo przyjechali goście z 2-tygodniową dzidzią ! miłe popołudnie nie sprzyjało fotografowaniu ogrodu.... jutro nadrobię , obiecuję !
a tym się zajmowałam , więc jak widzicie nie miałam jak focić jakie to maleństwo!!!

więc jak widzicie leniuchowanie mi się udało!

Haniu, też poodpoczywaj czasem trzeba
Marzenko, też lubię ten komplecik, chociaż pozostałe meble są drewniane....dziękuję za komplementa fotograficzne, w sumie daleko mi do dobrych zdjęć - ale się uczę !
Ana - muffinki jak zwykle mniamuśne ! jakże żałuję, że nie zrobiłam nic popisowego na Twój przyjazd następnym razem się poprawię , obiecuję !

a to mój tarasik - zabrakło mi czasu na posadzenie tych ziół.... ale jutro też jest dzień

Jakie piękne zdjęcie z dzidzią
a tarasik super
Ogrodnik mimo woli 11:15, 02 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Kochane jesteście, ale barwinek pasuje na miejsca, gdzie nigdy nie wygram wojny z kretami
zadarni i będzie lżej i ładniej

No to masz kolejne źródło na barwinka
A to dla Ciebie moje lepsze kulki.... po ciemku wygladają lepiej.. pierwszy raz w tm roku cięte. Wpływ ogrodowiska widoczny

No kule jak ta lala nie gadaj !!!
Profesja !
Miłej majówki Anno

Też uważam, że kulki świetne wracam się, do tyłu aby całość doczytać, ale musiałam to napisać
Ogród - pomoc w tworzeniu 11:11, 02 maj 2012

Do góry
Bajer może być, ale jak z jego funkcjonalnością? ja bym dostała kręćka od takiego chodzenia.
Jeżeli miałaby być ścieżka łamana to poprowadź ją w taki sposób, żeby mimo łamańców zachować linię prostą w dojściu od furtki do domu.
Ogród w Holandii 10:48, 02 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Uwielbiam patrzeć jak mi samo się podlewa! A trawa zadziwiająco dobrze wygląda! Już prawie nie sposób dostrzec gdzie są połączenia. Wygląda na to, że znowu bez powodu panikowałam.

Miodzio, cud malina, nie tylko trawa (pierwsza klasa), podlewanie ale i bukszpany!!!
A co tam białego kwitnie, RH?

Tak to Cum.White, co to się bałam, że nie biały, tylko różowy. Ale jak się rozwinął to zrobił się biały. A obok czerwony Red Jack. I pierisy i paprocie. I postanowiłam dołem dodac tam hebe Breaking Hart. Będą grały z fioletowymi zurawkami, które chcę dać pod wielki bukszpan, przed trzmieliną Marieke. Takie dwa fioletowawe akcenty będą. A między nimi hosty Oh Cindy, już zamówione, jadę 12 maja odbierać. Dobrze będzie?
No i cieszę się, że nareszcie doceniłaś moje bukszpany!
Pogaduchy skowronków 10:37, 02 maj 2012

Do góry
Witajcie skowronki w kolejny słoneczny dzień

O....! 10:37, 02 maj 2012

Do góry
Urodzinowe 100 lat!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies