Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Poziomka 15:07, 19 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Piękny łan dzwonków. Patrząc na zdjęcia Twoje i Gabrieli zatęskniłam za goździkami, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie będą docelowo rosły, ale już dzisiaj wybieram się do ogrodniczego po nasiona.
Pozdrawiam Jasia
Bogdzia 19:58, 19 cze 2012

Poziomka napisał(a)

Piękny łan dzwonków. Patrząc na zdjęcia Twoje i Gabrieli zatęskniłam za goździkami, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie będą docelowo rosły, ale już dzisiaj wybieram się do ogrodniczego po nasiona.
Pozdrawiam Jasia

No własnie tak to jest ze coś sie zobaczy i już chce sie miec, ale co tam--kupuj.
Bogdzia 20:00, 19 cze 2012

betysia napisał(a)
Oficjalnie przyszlam sie przywitac i podziekowac za wizyte i mile przyjecie choc tutaj juz bylam i to wieeeellleee razy a dzisiaj juz bez ukrywania moge wyrazic moj zachwyt, podziw i uwielbiebie do tego ogrodu, ktory mnie zauroczyl od pierwszych chwil i tak pozostalo do teraz...wiec bede zagladac juz bez strachu i zostawiac garace pozdrowienia...
Sciskam cieplutko- Beata

Mnie też miło ze zajrzałaś a jeszcze bardziej że obiecujesz jeszcze zaglądac. Witam w moim wątku i moim ogrodzie bardzo serdecznie.
Bogdzia 20:02, 19 cze 2012

ana_art napisał(a)
Tak piekę, ale taki z mieszanki lidlowej, do której dosypuje jeszcze rózne ziarna, amarantus, płatki owsiane, na zakwasie jeszcze się nie nauczyłam

Wszystko przed Tobą. Z zakwasem pewnie zdrowszy wiec kiedyś warto spróbowac tym bardziej że okazuje sie że nie jest to trudne.Pozdrawiam.
Martek 20:14, 19 cze 2012

Ale piękne zdjęcia jak żyleta
Pozdrawiam Cię Bogdziu wtorkowo
Mala_Mi 20:16, 19 cze 2012

A ja znów miałam okazję podziwac twoje dwoneczki... są prześliczne.....
Bogdzia 22:03, 19 cze 2012

Martek napisał(a)
Ale piękne zdjęcia jak żyleta
Pozdrawiam Cię Bogdziu wtorkowo

Witam marto. Fajnie że zajrzałaś. Wszystko już masz z głowy????????
ircia 22:12, 19 cze 2012

Nie tylko rododendrony są do podziwiania u Ciebie Bogdziu I nie tylko ptaszki Potrafisz tak pięknie uchwycić całą naturę w swoim ogrodzie Lubię do Ciebie zaglądać
Bogdzia 22:14, 19 cze 2012

asc napisał(a)
A ja znów miałam okazję podziwac twoje dwoneczki... są prześliczne.....

Żebyś nie musiała za długo patrzec na dzwoneczki to dzis pokażę piwonię. Miałam dosc duży krzak peonii krzewiastej, taki:

Jak widac miała dużo wielkich kwiatów. i tak było ze trzy lata. Potem się zbuntowała i zaczęła chorowac. Co deszcz to dostawała uwiąd.I zaczęła wypuszczac z podkładki dzikie pedy, które oczywiscie wyłamywałam. Tak było do tego roku, a w tym roku wypuściła tylko jeden dziki pęd i pozwoliłam mu urosnąc i właśnie zakwitł i jest taki kwiat

Nie jest to to samo co poprzednie kwiaty ale skoro nie chce kwitnąc to chyba przestanę te dzikie pędy wyłamywac i niech sobie rośnie i kwitnie tymi dzikimi pędami.

Bogdzia 22:15, 19 cze 2012

ircia napisał(a)
Nie tylko rododendrony są do podziwiania u Ciebie Bogdziu I nie tylko ptaszki Potrafisz tak pięknie uchwycić całą naturę w swoim ogrodzie Lubię do Ciebie zaglądać

Dzięki Irenko.Ja też do Ciebie często zaglądam i dziś też byłam ale sie nie wpisałam.