Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 20:36, 19 cze 2012

Mille napisał(a)

Mam takie

i dobrze mi się nimi ciacha co do boscha to zapomniałam i niewymieniłam sobie końcówki .... M mnie uświadomił , że w komplecie mam również takie długaśne szpalerowe hmmm ale nie mogłam znaleźć ....Nożycami szpalerowymi tnie mi się najlepiej .....

U Ciebie to nawet przyrosty rosną jak od linijki Jak Ci się sprawdziły nożyce elektryczne do krzewów? Bo ja zakupiłam podobne i szybko sobie uświadomiłam, że jednak tradycyjne nożyce ręczne sprawdzają się o niebo lepiej i są chyba bardziej precyzyjne. Ale i tak nie żałuję zakupu, bo już tak mam, że jak coś zobaczę, to muszę kupić i sprawdzić-.- Przynajmniej do trawy można wykorzystać.

Dokładnie mam takie samo doświadczenie ..... takie i takie się dobrze sprawdzają tylko w innych czynnościach .... Do tych elektrycznych M dokupił mi pałąka abym się nie schylała do podcinania trawy przy kancikach ..... Dzisiaj eksperymentowałam z najmłodszym członkiem rodziny i nawet mi to wszystko popodpinał .......Ale przy podcinaniu co chwilunię się nam wywracał. Teraz M eksperymentuje jak zrobić aby było dobrze ......Jak się sprawdzi to pokażę ...... Pozdrawiam
Syla 20:38, 19 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
Wielki szacun! Piękny ogród - taki profesjonalny! Cięcie wyszło idealnie

Dzięki bardzo a tak szczerze to mi się już czasami nie chce .... brakuje mi podlewania automatycznego, wówczas odpadnie trochę pracy .... To mi się okrutnie marzy buziolki
Syla 20:41, 19 cze 2012

marzena napisał(a)
Sylwia, no to niezła pracusia jesteś ! przy tym dokładna i perfekcyjna
a wiesz czyj ogród zobaczyłam jakby u Ciebie ?

Bez bicia przyznaję zapożyczyłam obrazek .... bo bez tego skrawka bym nie przeżyła Mogę się na ten kawałeczek gapić i tak mi nie przejdzie .... Mam nadzieję , że będzie tak z całą resztą kiedyś.... Pozdrawiam Marzenko
Mala_Mi 20:41, 19 cze 2012

Robiesobie zakaz wstępu do Twojego ogrodu..zawsze móqie, że potrawię walczyć z kompleksami........ nie potrafię......
Syla 20:43, 19 cze 2012

Lena napisał(a)
Sylwia,dziękuje - o takie rady mi chodzi - praktyczne
Szpalerowe muszę kupić !!!
Twoje rabaty mnie oszałamiają !!!
Idę stąd.....

Nie denerwuj mnie .... U Ciebie równie pięknie i nie będę już o tym dyskutować ..... A do cięcia bukszpanu i cisa polecam te "nożyczki" . Tną wybornie i w podobnej cenie można zakupić u naszej Danusi bardziej rasowe !!!
Syla 20:48, 19 cze 2012

asc napisał(a)
Robiesobie zakaz wstępu do Twojego ogrodu..zawsze móqie, że potrawię walczyć z kompleksami........ nie potrafię......

O rany ..... ja się ogromnie Cieszę , że to co robię w moim ogrodzie jest doceniane . Dlatego się jeszcze nie poddałam i działam dalej choć już z mniejszą energią ....
Kompleksy schwaj do kieszeni bo u Ciebie jest inaczej ale to nie znaczy , że gorzej ..... Każdy ogród ma swój urok .... Nie możemy mieć jednakowo bo byłoby nudnie !!!! buziolki i wpadaj kiedy zechcesz .... A jak będziesz w okolicach Krakowa to zapraszam na kawusię ....
Syla 20:52, 19 cze 2012

Agnieszko , Justynko - bardzo dziękuję .....

Abiko - z nich jestem najbardziej zadowolona Jak nimi pracuję to widzę cały czas Danusię w pierszym odcinku Mai w ogrodzie (od tego się u mnie zaczęło) jak stała przy swojej daglezji ze swoimi rasowymi nożycami szpalerowymi i mówiła , że nigdy się z nimi nie rozstaje ....... Utkwiło mi to głęboko w pamięci !!!

Syla 20:54, 19 cze 2012

ana_art napisał(a)
ech nie bylo mnie kilka dni i pierszy ogrod jaki odwiedziłam to Twój ślicznie poczesałaś cisy, obwdki jak spod igły normalnie. Siedze i sie zachwycam A jak wyglądaja żurawki zaaakowane grzybem?

Dzięki Aniu Wydaje mi się że żurawki wówczas mają takie brązowe kropeczki w dużych ilościach ..... buziolek
Syla 20:57, 19 cze 2012

Sebek napisał(a)

Dzisiejsza akcja strzyżenia ......

...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam

Tej rabaty w projekcie nie ma, Sylwia sama ją wymyśliła - no i wyszło przecudnie!

bardzo dzięki tak jak wcześniej napisałam , chciałam mieć coś takiego Danusiowego u siebie ... Jak patrzę na ten zakątek to maluje mi się ogrodowisko ....i wszyscy Wy buziolki
Mala_Mi 20:58, 19 cze 2012

Syla napisał(a)

O rany ..... ja się ogromnie Cieszę , że to co robię w moim ogrodzie jest doceniane . Dlatego się jeszcze nie poddałam i działam dalej choć już z mniejszą energią ....
Kompleksy schwaj do kieszeni bo u Ciebie jest inaczej ale to nie znaczy , że gorzej ..... Każdy ogród ma swój urok .... Nie możemy mieć jednakowo bo byłoby nudnie !!!! buziolki i wpadaj kiedy zechcesz .... A jak będziesz w okolicach Krakowa to zapraszam na kawusię ....

Dziękuję za zaproszenie i też zapraszam