Zieleń, drewno i antracyt
16:35, 30 maj 2022
Skoro rwiesz u mamy zielsko garściami, to jesteś sobie w stanie wyobrazić, jak wygląda pielenie u mnie, hehehe... i nie mam na myśli wakacyjnego
Całkiem możliwe, że saponaria może się pokładać. U mnie opiera się o trawy i problemu nie ma.
Co do tulipanów w łączce, to chyba nie jestem przekonana. One mimo wszystko dłużej kwitną niż narcyzy (przynajmniej takie mam doświadczenie), zaczynają później i mają wielkie liście, które w trawie mogłyby się brzydko pokładać(?). Gdybym się zdecydowała, to musiałyby być białe z ewentualną domieszką bladego różu(coś w stylu trupich Candy Prince - to jest ewentualny dobry trop), wczesne i takie, co ich wykopywać nie będę, a nie przestaną kwitnąć. No lista wymogów do spełnienia jest długa
Na szybko strzeliłam zdjęcie robocze, strzałką zaznaczyłam łączkę. Perspektywa lekko przekłamana(przybliżona), ale jak stoję na tarasie, spod parasola bzu, łączki teraz praktycznie nie widać. Tylko w maju to nie jest mój główny widok, bo oglądam te miejsca raczej z ławki przy drewutni i perspektywa się obniża. W kwietniu sprawa ma się zupełnie inaczej.