No i tu jestem zła wrrr... bo miały być narcyzy Thalia - śliczne białe, a są te co najbardziej bym nie chciała - czyli żółte, najpopularniejsze No nie, co to się dzieje w tych cebulach, sprzedają co chcą
Podejrzewam, że w balii tez miały być białe (bo żóltych takich jaskrawych bym nie kupiła dobrowolnie)
Mój schemat wyszedł mniejszy bo narysowałam w skali 1:100 czyli 1 cm odpowiada 1 m, a u Ciebie chyba byłóo 2 cm = 1 m (bo 4 kratki). Za żwirkiem hortensje. Żwirową rabatę można zmniejszyć tak jak przerywana linia.
rozwija się kwiat papierówki " Oliwka" żurawka serduszka bukszpaniki wokół Jana Pawła II a z tyłu pełne orliki oczywiście moja pomocnica ma wszystko pod kontrolą co się dzieje w ogrodzie
A teraz pokaz dla Bogusi i Basi, śniedek Saundersa ma dwa pączki magnolia Ann będzie kwitła, oczywiście uboższa w kwiat a tu taki tulipek dziwaczek i trochę narcyzów
Witaj Małgosiu nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś już wrzucam, ale kurcze nie mam ani jednego dobrego zdjęcia tego kąta
stare fotki, z samego początku
a już latem tak
a w tym roku na wiosnę było tak - jak widać kule z bukszpanu mam, stozki też, thuje przesadzę, no i widać ostrokrzew. Ta rabata jest juz rozebrana, został się jedynie ostrokrzew
Będą rozkwitać kolejne tulipany - te mają śliczne liście
Na tamtym trawniku rozścielałem włókniny - przydałby mi się taki duuuuży kawałek, ale nie mam. Od razu podlałem obficie całość, bo jutro raczej nie zdążę