Rzut na cały ogród rewelacja fajnie z oświetleniem się prezentuje
co masz za lamki tam ?
moje lampy zastrajkowały ,większość mruga i mi korki wybija -muszę pomyśleć o wymianie ....
Z gliną łatwo nie jest, kto ma ten wie pomijając trudność w obróbce chyba najgorsza ta glina nie jest. Mimo suszy ogród jakoś się trzyma. Trochę podlewam bo mam sporo nowych bądz po prostu poprzesadzanych roślinek poupychanych tu i ówdzie.
Kilka portrecików
Lykkefund z roku na rok coraz bardziej mnie zachwyca i pachnie intensywniej. Mężaty wymyślił ostatnio bardzo prosty i fajny pomysł na całkowite osłonięcie się od widoku z bliźniaków kiedy siedzimy pod drewutnią. Przeciągniemy Lykkefund na pergolę obok(z winogronami), w taki sposób, żeby zamiast balkonów podziwiać właśnie ją
Przyglądam się od jakiegoś czasu krzewom tolerującym gorsze niż typowe królowe warunki, tzn suszę. Znasz może róże Noisette?
Pomyłki daliowe trafiły się w tym roku 4, ale całkiem udane. Zmieniły lekko koncepcję rabaty, ale podoba mi się taki efekt
ps. Ja bym zdecydowanie wolała sąsiadkę z pięknym ogrodem pełnym obuwików i martagonów
Kolejne nowe kompozycji w tym roku Pomału kwiaty pokazują Louise Odier, Candy Rococo i Swany.
Masz na myśli pewnie jaśminowce wonne.
Ja mam jaśmin Cestrum nocturnum, dama nocy, jaśmin kwitnący nocą, nie zimuje u nas, trzeba go przechować zimą w pomieszczeniu.
Zaczyna pachnieć od ok godz.20 do rana kwiatki ma tak niepozorne, że prawie ich nie widać, tylko czuć zapytają je ćmy nocne
Po raz pierwszy poczułam ten zapach wieczorem na wakacjach w Grecji, w zeszłym roku w hotelu w Turcji się nim zachwycałam. Udało mi się kupić sadzonki przez internet i teraz mam na balkonie