Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

nyna76 23:49, 17 cze 2022

Na leśnej to chyba dzwony a nie dzwonki. Co to za potwory? Te wysokie białe ?
vita 08:55, 18 cze 2022

antracyt napisał(a)
Dzisiaj chwaliłam Lykkefund, chociaż ona i bez chwalenia rośnie w masę
Sporo na niej żuków zjadających płatki, ale też sporo wróbli, które sprytnie te pierwsze wyłapują. Zatrzymują się w locie jak kolibry(no może nie tak zgrabnie ), a jak już wypatrzą ofiarę to robią nura. Sporymi grupami tak grasują, mam nadzieję, że dokładnie oczyszczą krzew Chciałam im zdjęcie w locie zrobić, ale załapał się tylko ten na pergoli

Wspaniała Lykkefund, jak tak czytam spostrzeżenia o odmianach, to aż wraca mi dawny sentyment do róż. Ciekawie je komponujesz z innymi roślinami, bardzo lubię Twoje pogawędki O! Taką sąsiadkę to bardzo bym chciała mieć Tylko jedna pomyłka w daliach? To rzeczywiście sukces
antracyt 12:08, 18 cze 2022

ajka napisał(a)

Piękne kadry, bardzo lubię u ciebie to miejsce, i to z hamakiem miodzio !

Ja też Aniu
Właśnie się relaksuję na hamaku
antracyt 12:12, 18 cze 2022

nyna76 napisał(a)
Na leśnej to chyba dzwony a nie dzwonki. Co to za potwory? Te wysokie białe ?

Wydaje mi się że to dzwonki szerokolistne, tylko trochę zmutowane wzrostowo Bardzo je lubię, bo rosną bezproblemowo, czasem tylko mszyce je męczą. Do szczęście potrzebują lekkiego cienia i wilgoci.
antracyt 12:16, 18 cze 2022

Magara napisał(a)
Przypomniałaś mi, że podobał mi się Twój pomysł daliowej przy truskawkach i że miałam zgapić
Super to wygląda

Zgapiaj do woli
Teraz myślę intensywnie jakby tu najwyższe dalie przed wiatrem uchronić.
Aha, na ten moment obserwacji, wydaje mi się, że za rzadko je posadziłam. A może się jeszcze porządnie rozrosną?
antracyt 13:04, 18 cze 2022

vita napisał(a)

Wspaniała Lykkefund, jak tak czytam spostrzeżenia o odmianach, to aż wraca mi dawny sentyment do róż. Ciekawie je komponujesz z innymi roślinami, bardzo lubię Twoje pogawędki O! Taką sąsiadkę to bardzo bym chciała mieć Tylko jedna pomyłka w daliach? To rzeczywiście sukces

Lykkefund z roku na rok coraz bardziej mnie zachwyca i pachnie intensywniej. Mężaty wymyślił ostatnio bardzo prosty i fajny pomysł na całkowite osłonięcie się od widoku z bliźniaków kiedy siedzimy pod drewutnią. Przeciągniemy Lykkefund na pergolę obok(z winogronami), w taki sposób, żeby zamiast balkonów podziwiać właśnie ją
Przyglądam się od jakiegoś czasu krzewom tolerującym gorsze niż typowe królowe warunki, tzn suszę. Znasz może róże Noisette?

Pomyłki daliowe trafiły się w tym roku 4, ale całkiem udane. Zmieniły lekko koncepcję rabaty, ale podoba mi się taki efekt
ps. Ja bym zdecydowanie wolała sąsiadkę z pięknym ogrodem pełnym obuwików i martagonów

Kolejne nowe kompozycji w tym roku Pomału kwiaty pokazują Louise Odier, Candy Rococo i Swany.

Helen 21:23, 18 cze 2022

Zuza, dalie Ci kwitną dzięki podpędzeniu w szklarni? U mnie są oczywiście podgryzane przez ślimaki i jeszcze wcale nie mają się na kwitnienie.
antracyt 22:21, 18 cze 2022

Dość szybko ruszyły mi na strychu i trafiły do doniczek, a potem rzeczywiście do szklarni. To na pewno przyspieszyło ich rozwój. Chociaż najbardziej wyrywne są na rabacie przy truskawkach, tam mają ciepło w nogach i słońce cały dzień.
antracyt 22:28, 18 cze 2022

Towarzystwo, wraz ze mną, próbowało przetrwać upał.A Wam jak się udało? Jutro ma być jeszcze cieplej.
Kokesz 23:18, 18 cze 2022

My koczowaliśmy na leżakach pod wiśnią, w cieniu oczywiście
Całe szczęście, że zaplanowałam na wczoraj wycieczkę rowerową, było całkiem przyjemnie, tylko pod wiatr gorzej. Zrobiliśmy 42km, co jak na drugi raz na rowerach w tym sezonie, było niezłym wyczynem

Zastanawiam się, jak Twoje pomidory w szklarni dają radę w tym ukropie?
Swoje jutro mam zamiar osłonić włókniną przed słońcem.