I mam do Was pytanie:
Co posadzić w tej "donicy"? Czy coś co będzie się pięło po elewacji (mam mieszane odczucia) czy coś zimozielonego, czy coś innego?
aga_pe - zbiorę się w końcu do pokazania zakładania mojego ogrodu, muszę tylko zdjęcia zeskanować.
popcarol - nie mam pojęcia, jaka to śliwka. Miała być twarda i soczysta. Zobaczymy za 3 lata hi, hi.
Wieloszko, Danica nie jest już po 8 latach taka zwarta. Muszę w tym roku ją ciąć. Już to widzę... worki dookoła rośliny, cięcie, jeden wielki śmietnik, odkurzanie i tak ze 30 razy. Porobię zdjęcia to mam nadzieję pokażę.
motylla - też będziesz miała takie piętra, a potem będziesz wycinać, wierz mi.
Sebku, arcobaleno - dziękuję za pochwały.
anetanko -pewnie, że będzie tak u Ciebie też. Dzisiaj byli u mnie goście po sąsiedzku i ktoś powiedział, że jak ktoś nie lubi grzebać w ziemi, to nie będzie miał ładnie, a jak lubi to zawsze będzie pięknie i taka chyba jest prawda.
U mnie sad się już obudził:
I żurawki powoli też:
Nowa trzmielina na kijku:
i bukszpanik, jako nowy kulkowy nabytek, po fryzjerze:
Dla wszystkich miłych Gości odwiedzających w dniu dzisiejszym mój wątek - moje osobiste, pierwszy raz kwitnące w gruncie szafirki oraz hiacynt )))) należą Wam się ładniejsze, ale na ten moment to są najpiękniejsze kwitnące w tej chwili kwiaty na mojej działce ) mała rzecz a cieszy
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa - Bociek zresztą jest Mistrzynią tworzenia przepięknych, klimatycznych opisów....
Taki to burzowy dzień wspomnień był.
A tu kilka obiecanych fotek....
No właśnie i tu mnie masz nie podjełam decyzji planowałam korę ale konwalnik rzeczywiście zniknie i dlatego myślę czy go nie przesadzić a tam inną trawkę, koło ciurkadłka po lewej posadziłam turzycę i nie wiem czy to nie miało być na odwrót pewnie trzeba będzie coś dokupić.
Muszę poczekać bo teraz odnowa trawnika całość już polane randapem bo mój M postanowił od nowa go posiać
Turzyce przycięte więc ich nie widać, między kulkami.
Przy stronie wschodniej jest ścieżka i jest to raczej miejsce nieco oddalone od płotu. Te trójkąty wskazują na to jak chce ułożyć berberysy wokół róż na pniu. A nieco dalej róże zwisające. Na końcu tego kawałka ogrodu na stronie zachodniej w lini prostej chce posadzić inną wersję berberysów.
masz rację to konwalnik .... wystarczy powycinać suche listki i będzie jak tralala pozdrawiam i kibicuję na odległość bo u Ciebie również będzie się wiele działo
to że konwalnik to ja wiem, bo zdobyłam je przez Danusię - to z tej dostawy dla Ogrodu z lustrem )), ale zastanawia mnie przyczyna że tak wygląda? czy przemarzł? czy może coś innego?
masz rację to konwalnik .... wystarczy powycinać suche listki i będzie jak tralala pozdrawiam i kibicuję na odległość bo u Ciebie również będzie się wiele działo
mam takiego zwykłego z przodu włożyłam kilka patyczków i bardzo się rozrósł jest bardzo ekspansywnyprzycinam jak mogę jeden w tym roku zmarzł, ale widzę,że odbija tu go widać między różami, rozłazi się wszędzie