Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 09:00, 10 cze 2012

O i jestem pierwsza żeby Cię wyściskac z okazji sześcsetki. Gratulacje.

Madzenka 09:05, 10 cze 2012

asc napisał(a)
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..

Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

[

Ania ale plany!! Już się doczekać nie mogę, bo znając Twój rozmach to zamiast oczka wodnego staw Ci wyjdzie A taki M to skarb!!! A rabata na rh mistrzowska, pewnie teraz rozpędu nabiora.
zbigniew_gazda 09:12, 10 cze 2012

Bogdzia na ciśnienie narzeka
A i tak wyprzedziła człowieka .
Śpieszę więc z gratulacjami
I trzymaj się tu Aniu z nami.

jotka 09:16, 10 cze 2012

Ja po wczorajszym działkowaniu
wszystkie kości czuję
Dziś oddam się leniuchowaniu,
a leniuchując 600 strony gratuluję

Madzenka 09:48, 10 cze 2012

Ojej gratulejszyn!!!!! Ja jak zwykle pod wraźeniem widoków, ktore u Ciebie obejrzałam zagapilam się, ale to u mnie standard!!!
A Bożenka tylko czekała i cap za 600tkę

O piwoni koperkowej pierwszy raz w życiu słyszalam !!!
aldonaz 09:59, 10 cze 2012

Dopiero wstałam po wczorajszej robocie i wszystko mnie boli, ale zdążyłam na Twoja 600-tkę. Gratuluję...siostro!

jotka 10:36, 10 cze 2012

aldonaz napisał(a)
Dopiero wstałam po wczorajszej robocie i wszystko mnie boli, ale zdążyłam na Twoja 600-tkę. Gratuluję...siostro!

Cieszę się, ze Wam pomogłam się odnaleźć ... siostrzyczki
Klamber 10:44, 10 cze 2012

Niezły plac budowy u Was, dobrze że udało się zlokalizować przeciek. Na pewno wygodniej było to zrobić fachurze, niż teraz samemu w tej ciasnocie dokręcać. O chorobcia, zapomniałem o sześć setce, oczywiście gratulacje Wiem że lubisz skalniaczki to dla Ciebie prezent.
Konstancja30 10:52, 10 cze 2012

no mi się koleżanka posuneła gratuluję 600 setki ... a konkretnie 600 stron tętniących barwami ... urodzajem ... życiem i dowcipem jubilatki ...

Mala_Mi 11:52, 10 cze 2012

Bogdzia - jesteś pierwsza z życzeniami, ale też jesteś pierwsza u mnie zawsze...nawet jak wpiszesz się ostatnia Cudne masz iryski...... a i u mnie tego typu zakwitły..ciągle o nich zapominam, a dziś idę i co.... są..wiec dla Ciebie z podziękowaniem za pamięć

Marzenka - też sie zastanawiam co mi wyjdzie za bajoro..ale my z M to ciągle jedna wielka improwizacja... A piwonia koperkowa to nic innego jak piwonia delikatna , nie zapytałam sie tylko czy pełna czy pojedyńcza... pogooglaj to zoabaczysz jaka fajna.... Tyle, że czerwona, a to nie twój kolor... piszę koperkowa, bo liście ma jak koper Dzięki za życzenia.....
DlaCiebie białe orliki z czarną muszką

Zbyszek - muszę pozbierać te Wasze wierszyki i wydrukować.. pomysłu nie mam jak to zrobić aby się wszystko druknęło ładnie.... kiedyś byłaby fajna pamiątka...
A miłośnikowi bererysków - ofiaruję berberyska

Jola - już sama nie wiem czy Twój dowcip bardziej podziwiać ,czy tę piękną różę... dzięki.....
Żadne kwiatek niebędzie tak piękny jak ta róża ....
No to modny prawie czarny kwat, ale z pracowitą pszczółką czy innym bączkiem