Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 13:47, 22 kwi 2012

Do góry
Ale żeby tak dziś przy święcie
Rozmawiać o szmacie zawzięcie ?
Dyskutują twardo aż z główek się kurzy
Jeden mówi drugiemu - że bajdurzy.

Nasza Szefowa łagodnie wkroczyła
Co i jak rozumieć - wyjaśniła .
Stosujcie więc szmaty ile chcecie
A przyjdzie czas - że sami zdejmiecie.

Rajski ogród Ani 13:28, 22 kwi 2012

Do góry
Na początku jest chaos 13:26, 22 kwi 2012

Do góry
A więc mam jakies foto zrobione na szybko zaczątków mojego "żywopłotu".
Czekam na uwagi.. więc piszcie smiało, może niżej , wyżej albo kółko go przyciąć. W każdym razie mam nadzieję że zarosną te suche boki czy mam podsadzać?/?
Wiem że te tujki nie równają sie cisowi i są troche niskkie,
żywopłocik planuję zrobić przerywany , nie wiem tylko jakiej grubości

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 13:22, 22 kwi 2012

Do góry
Aniu moje GRATULACJE !!! Życzę powodzenia w dalszych pracach ogrodowych Pozdrawiam

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:22, 22 kwi 2012

Do góry
O, ilu miłych gości u mnie !
Dziękuje wszystkim za miłe słowa i cieple fluidy

wczoraj zakupiliśmy 8 szt świerków serbskich w miejsce wypalonych srebrnych.
maja wszyscy - mam i ja

Tu juz posadzone - czyż nie są piękne

dalsze prace trwały przy skrzynkach na warzywka, których jednak nie udało się posiać bo pogoda nie pozwoliła.

Ogrodnik mimo woli 13:16, 22 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Marta...mogę Cię rozpieszczać
A literówki były, są i bedą.... jak zacznę bawić się w literki, to nawet na swoim wątku nie zdążę pograndzić....... a gdzie jeszcze mam mieć czas na zaglądanie do innych ogrodów O wpisach nawet nie wspominam...... moge przejść na pismo obrazkowe... zbliżenie dalii w celu rozpieszczania

No co ty Asc ja wczoraj Kaśce powiedziałam,że moim jedynym "podejściem"do komputera to relaks!Nie relaksują mnie żadne kłótnie czy niedomówienia.Także czy się mnie zna czy nie z zasady jestem pogodnie nastawiona do ludzi, nie szukam guza i przysięgam,że tak trzeba mnie odbierać Jak każdy miewam różne nastroje,ale gdy są złe właśnie zapominam o nich na forum czy innych portalach
Lubię wszystkich nawet tych,którzy wiem,że mnie nie lubią i żartuję dalej )))))
Rozpieściłaś mnie bo dalia jest naprawdę piękna i dobrze dokarmiona
Mój zielony świat malowany roślinami... 13:04, 22 kwi 2012

Do góry
waska napisał(a)
tylko jak poprowadzic ta linie krawedzi?

Rzeczywiście drastycznie ścięty. Wg mnie OK - one łatwo odbijają ze starego drewna.

Tylko co ma z niego być - walec, kula?
Ogrodnik mimo woli 13:01, 22 kwi 2012

Do góry
Marta...mogę Cię rozpieszczać
A literówki były, są i bedą.... jak zacznę bawić się w literki, to nawet na swoim wątku nie zdążę pograndzić....... a gdzie jeszcze mam mieć czas na zaglądanie do innych ogrodów O wpisach nawet nie wspominam...... moge przejść na pismo obrazkowe... zbliżenie dalii w celu rozpieszczania
Mój zielony świat malowany roślinami... 12:40, 22 kwi 2012

Do góry
waska napisał(a)
zauwazyłam miejca która zaczynaja mnie pomału cieszyć

Ja też je widzę
Mój jesienny ogród 12:37, 22 kwi 2012

Do góry
Witam Cię Sebku, jesteś pierwszym facetem który wdepnął do mojego ogrodu. Masz rację że u mnie trochę samo się wszystko dzieje. Muszę się przyznać że nie zawsze panuje nad tym wszystkim. Po pierwsze jest to duży teren, po drugie zaczyna brakować sił. Do tej pory nie miałem problemu, ale w tamtym sezonie już się nie wyrabiałem na bieżąco z robotą. Pomocników coraz mniej, mama coraz starsza a żonie się po prostu nie chce, poza tym różnych kłopotów na głowie, które odciągają od ogrodu. Staram się jednak aby ogród wyglądał jak należy, nawet wprowadzam trochę zmian dzięki forum, gdzie podglądam różne pomysły W tamtym roku zrobiłem dużo wymian i przybyło mi sporo nowości które muszę ulokować na nowych rabatach. Prowadzę swoją małą szkółkę aby mieć się na co wymieniać. Sezon zapowiada się pracowicie, zobaczymy co uda mi się zrobić. Ja przepraszam wszystkich że mało się wpisuje i u siebie i w waszych wątkach ale brak czasu mi nie pozwala. Zwiedzam dużo Waszych ogrodów ale niestety po cichu. Znalazłem gniazdo Raniuszka na swoim jałowcu ale piękny ptanio po czytajcie o nim w necie i popatrzcie na moje fotki. Jak misternie utkane ma gniazdko, nestety mało widoczne
Ogrodnik mimo woli 12:34, 22 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bogdziu, marta....ja ogród zaczęłam robić w 2008 roku jesienią...to raptem 3 i pół roku... Robię metodą prób i błedów wiec inaczej nie może być Waszędzie coś naknociłam, wiec każda jedna rzecz pociaga za sobą kostki domina

Martus, ja zawsze mam dalie... tylko w tym roku udało mi się przechować swoje.A tak kupowąłam co roku nowe. Dziś posadziłam dalie od mamy..... nie mam pojęcia jakie będa....wyrosną to się okaże W kotłowni leżą 3 nowe odmiany kupione w tym roku....w donicy widziałaś.... i z zeszłego roku już w doniczkach (na foto jakie były) .....

Ja ci zaraz dam za te literówki asc ;P )))))))))))))))))))))))))))
Bardzo piękne kolory tych dalii An
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 12:25, 22 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dostałam magnolię
Cieszę się jak dziecko - już zasadzona - deszcz ją podlał.

]

Prześliczne kwiaty ma ta magnolia. Ja czekam na taką z podobnymi kwiatami już drugi rok, ale jakoś nie ma ochoty wiązać pąków. Mam za to magnolię Susan, ta jest niezwodna.
Bogdzia ma rację co do wielkości, to będzie duuży krzew.
Wichrowe wzgórze 12:17, 22 kwi 2012

Do góry
Monic napisał(a)

Moniko, nie mam takich zdjęć moich daglezji, na których byłoby widać jaka jest różnica. Zrobię je pod koniec przyszłego tygodnia, jak zmieni się pogoda, bo dzisiaj zupełnie nie ma jak.

Gabrysiu, to może napiszesz czym się różnią? Jestem ciekawa, bo to bardzo ładne drzewo. Różnią się kolorem, wielkością igieł, czy jeszcze czymś innym?

Zrobiłam dla Ciebie takie zdjęcia moich dwóch różnych daglezji:

Ta ma igły krótsze i twardsze, pokrój bardziej wysmukły:

To ta na pierwszym planie, po lewej obok sosen:

A ta igły dłuższe i miękkie, ma b. szeroko rozłożone gałęzie:

Obie, a właściwie trzy, bo tej smuklejszej są dwie sztuki, rosną w moim dwurzędowym "lasku" - wiatrołapie.

Sasamki masz cudowne, ta bladolila śliczna.
Kubusiowo 12:13, 22 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

I zakupy dzisiejsze (rząd na dole to dzisiaj robione sadzonki, )

Gosia podziwiam ogrodnicza z Ciebie, że hej
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:13, 22 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Bardzo mnie to podbudowuje i mam zapał do pracy.

Aga_pe, może poszukaj w internecie w najbliższym dużym mieście, albo popytaj na uczelni plastycznej. Nieraz mają takie hobbistyczne zajęcia i też mozna wypalić.

Jak się pozbieram z ogrodem i maluchami to zaczne myśleć o swoim piecu. Wtedy zapraszam na lepienie. Byłoby śiwetnie!!!!!!! Dla conajmniej 10 osób jest miejsce do spania, więc wreszcie spełnie marzenia o lepieniu u mnie z lampką winka do późnych godzin nocnych To jest pomysł !!!!! Mam cel na następny rok jak Bóg da

Donice dla zainteresowanych:

Myślałam, że zrobię kilka fotek z bliska, zmierzę każdy element i można sobie będzie taką osobiście zrobić. Poszukajcie drewnianych starych dech najlepiej po murarzach. Najlepiej powinny być bardzo zniszczone od cementu. Zapytam przy śniadaniu jak są połączone między sobą w pionie i napiszę co i jak Nasi wspaniali M będą mogli się wykazać

To ja czekam cierpliwie Mam siostrę w Poznaniu, to zacznę częściej Ją odwiedzać
Ogród w budowie - nieustającej 12:11, 22 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

No i jeszcze na koniec "okno firmowe" i z niego widoki:

Dziękuję za wiosenną firmówkę
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:10, 22 kwi 2012

Do góry
Yen napisał(a)
Witam, ! Szeroki front robót przed i za Tobą. Ale z takimi pomocnikami Ten mały, biały pewnie urośnie? Mój był też mały tylko czarny
.

A teraz jest duuuuuuuuuuuża "dziewczynka" i dlatego pani robi płotki, murki i tp.
Dasz radę.Wszystko ładnie zaplanowane. A szopa ... może się rozpadnie. Nawet jak nie sprzątną, to będzie -"trochę niżej" do zasłonięcia.
Pisałaś, ze tam masz mokoro koło tej szopy. Był taki program Maji o podmokłej działce. Tam wymyślili żywy płot z wierzby. To bardzo szybko się zazieleniło i w dodatku ściaga trochę wody z terenu. Przejrzyj archiwalny odcinek.http://majawogrodzie.tvn.pl/75,Podmokly-ogrod-pelen-iglakow-odc364,odcinek.html
Pozdrawiam ciepło i słonecznie i ...chyba pójdę spać Jola.

Taki płotek już mam. Zrobię zdjęcie jak się zazieleni. Tylko to jest dobre rozwiązanie na wiosnę i lato. Zimą znów odsłania się nieciekawy widok.
A co do tej małej białej kuleczki to oczywiście urośnie. To komodor znajomej. My mamy mieszańca, wygląd wyżłowaty . Też duże psisko. Zdjęcie na drugim kompie
Ogród w budowie - nieustającej 12:08, 22 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Narcyzowo miało być:

A tutaj też usiłowałam zrobić ładne zdjęcie ...

Jest narcyzowo, artystycznie i pięknie tyle słońca w tych obrazach pozdrawiam słonecznie
Ogród w budowie - nieustającej 12:08, 22 kwi 2012

Do góry
No i rabata a la Miss Jekyll, już coś widać, bo są architektonicznie kule bukszpanów i nasypana ziemia z mojego kompostu. Kule mają ok. 60 cm szerokości i mniej więcej tyle samo wysokości, ale wymagają wyrównania więc trochę zmaleją.
Trawa obok przypomina pobojowisko i o żadnym kanciku jeszcze nie ma mowy.

W środku będą lawendy i pastelowe bodziszki i inne niewysokie wypełniacze. No i róże - odmiana Pastella, bo są niewysokie i mają bardzo "angielskie" kwiaty. Żeby nie było wiosną nudno to jeszcze białe ciemierniki i krokusy. A tu po prawej stronie - drewniania ławka do podziwiania. Mam nadziej, że tuje jak to tuje - szybko urosną i zrobi mi się ogródek.

No i jeszcze na koniec "okno firmowe" i z niego widoki:

I już zupełnie na koniec - coś ze szklarenki:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies