Co dalej z tym ogrodem??
10:17, 09 cze 2012
Witaj Ev 
Wkleje zdjęcia rabaty, mam z początku wiosny tylko.... teraz jest śliczna trawka już no ale roślinki bz.
Chciałabym zacząc z tej strony

W miejscu tego małego bukszpana chcialabym dać coś wysokiego, znaczącego, z tyłu kilka berberysów żeby zrobiły drugą ścianke przed tujami. Wokół tego najwyższego iglaka chciałabym posadzić tawułę, jedna już jest.... kolory chce fioletowo-białe, to już pisałam..... nad rózami myśle narazie.... zastanawiam się też co zrobić z tym dużym bukszpanem "z główką", jak go ciąć? Stożek?? (o ile się da), kula czy "bałwanek"??
Wkleje zdjęcia rabaty, mam z początku wiosny tylko.... teraz jest śliczna trawka już no ale roślinki bz.
Chciałabym zacząc z tej strony

W miejscu tego małego bukszpana chcialabym dać coś wysokiego, znaczącego, z tyłu kilka berberysów żeby zrobiły drugą ścianke przed tujami. Wokół tego najwyższego iglaka chciałabym posadzić tawułę, jedna już jest.... kolory chce fioletowo-białe, to już pisałam..... nad rózami myśle narazie.... zastanawiam się też co zrobić z tym dużym bukszpanem "z główką", jak go ciąć? Stożek?? (o ile się da), kula czy "bałwanek"??
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
To jest widok od tyłu ogrodu ogłądany z podleśnej świetlistej polanki.A za nią jest jeszcze grupa roślin maskujących ogrodzenie uzupełniana dzikimi roślinami strefy półcienia.
.Panuje tu stała wilgotność.Między innymi już tu rosna:3 hortensje krzewiaste,jałowiec leśny ,5 jałowców Hortsman,pęcherznice "vino",rokitnik,róża canina,jałowiec sabiński,kalina koralowa,dereń "Sibirica",bez,2 forsythie,4 dzikie róże m.in R.rugosa "Grootendorst" kolekcja traw i wielu bylin.