Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 00:23, 07 cze 2012

Monteverde, ja też swoje przycinam po kwitnieniu, bo mają szybko i długie odrosty.
Nie wiem nic więcej o tym floksie,kupiłam go jako floksa i szkoda, że nie wzięłam więcej, bo ładny. Będę go poszukiwać. Wnusia Kanadyjka krwi polsko włoskiej.
Agato19762, sprawdza się cięcie krzewuszki, w taki sposób ona się zagęszcza.
A niżej pokazuję jeszcze jedną roślinkę,którą kupiłam,o tak prostej nazwie, że od razu zapomniałam.

Kupiłam też w OBI sadzonki niebieskich surfinii, już w skrzynkach na balkonie. Kiedyś przywoziłam takie z Torunia, bo u mnie nie ma takich ładnych.

barbara_kraj... 00:44, 09 cze 2012

weronika77 napisał(a)
[A niżej pokazuję jeszcze jedną roślinkę,którą kupiłam,o tak prostej nazwie, że od razu zapomniałam.

A nie jest to przypadkiem ubiorek okółkowy Iberis umbellata?

Weroniko, u Bogdzi pisałaś, że miłek zagrożony. Co się z nim dzieje? Jeśli jego pierzaste liście żółkną, to jest to objaw prawidłowy, bo tak się właśnie z nimi dzieje. Niepokojące jest to, że zbyt wcześnie żółkną. Przesadzanie mogło mieć na to wpływ.
O miłku możesz poczytać tu:https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/258-portrety-roslin-adonis-vernalis

Lena 07:58, 09 cze 2012

Weroniko piesio widać szczęśliwy w tak pięknym ogrodzie
Jamajka ...o raju ..też tak chcem
Wnuczka to piękność - duma babci i rodziców
Mala_Mi 08:31, 09 cze 2012

Też bym się chwaliła taką wnusią Szkoda, że jamasz tak daleko..ale takie jest los... a papugi fajne
Ciekawe co to za floks..takiego jeszcze nie widziałam..jak pogooglasz co to, to daj mi znać, ...
Natomiast arbuz....... kiepska inspiracja..bo nikt napewno by tego nie zjadł...... szkoda by było takiego arcydziała.....
weronika77 20:13, 09 cze 2012

Barbaro, chyba jest to ubiorek okółkowy, dzięki za podpowiedź.
Dzięki też autorce artykułu o miłku.Jeden zżółkł i odpadł, ale jeszcze jedna sadzonka jest. Zaznaczę patyczkiem i będę czekać...aż do wiosny?
Lenko, pies chyba szczęśliwy, a najszczęśliwszy jak wystawi brzuszek do głaskania. Wystarczy, że powiem, moja kochana psinka, to już leży na pleckach.
Aniu asc, to chyba floks jednoroczny karłowy BEAUTY. Arbuz, szkoda zjeść, ale ma się popsuć?
A wnuczka urodziła się w tym samym dniu i miesiącu co babcia, czyli ja, ale podobna jest do babci Włoszki. ma 14 lat i chce zostać wizażystką. Widujemy się rzadko, ale mamy taką więź bliskości, a technika też nam pomaga.
Pozdrawiam.
Bogdzia 20:24, 09 cze 2012

Weroniko miłki teraz zasychają i to normalne zjawisko więc sie nie przejmuj. Te pewnie jeszcze szybciej bo przesadzane. No niestety trzeba czekac do wiosny. Córcia i wnusia urodziwe, zięc też niczego sobie tylko szkoda że tak daleko są ale to teraz nagminne zjawisko. Pozdrawiam.
majkel0326 21:23, 09 cze 2012

Weroniko,Twoja wnuczka to piękna dziewczyna.A cuda z arbuza fantastyczne
weronika77 22:29, 09 cze 2012

Moja modelka, jaśniutko różowa piwonia...

weronika77 22:48, 09 cze 2012

agata19762 23:15, 09 cze 2012

cudowne fotki w równie cuuuuudownym ogrodzie