Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 09:26, 22 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Wczoraj

Dziś

Tam gdzie krawężniki leżą jutro M. zrobi brakujący kwadracik (przejście) z polbruku

Juzia coś mi się nasunęło na myśl, patrząc na te zdjęcia.
Wyszła Ci jedna rabata przecięta krawężnikiem. Czy o to chodziło? Może tą boczną rabatę zakończyć w tym samym miejscu co ta z borderem?
Chusteczkowy ogród Beroliny 09:04, 22 kwi 2012

Do góry
Pierwsze przymiarki

Maj

Czerwiec, ogród nabiera kształtu

A tutaj widać miejsce na stół i na płocie piękny winobluszcz trójklapowy, który niestety usunęłam na przełomie lipca i sierpnia. Pierwszy raz tak zaowocował, że w nim aż huczało od pszczół. Nie dałoby się tam siedzieć w tym czasie, bo to tuż za plecami, więc obawiałam się ukąszeń. Niestety do dzisiaj nie mam tam nasadzeń. Nie mogę się zdecydować co posadzić. Powojniki? A może bluszcz? Znalazłam ostatnio na giełdzie chyba ten Danusiowy, miał liście prawie jak moje dłonie! A może bluszcz i powojniki razem? ;D

Ogród w Tarnowie 08:57, 22 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Ryśku rabata wyszła pięknie hosty masz już bardzo duże a jaka to odmiana magnolii? Messel?

Dzięki Aniu, magnolia to gwiazdzista stellata
Chusteczkowy ogród Beroliny 08:46, 22 kwi 2012

Do góry
No i tak nastał marzec 2011.

Powiem Wam, nie raz dopadały mnie myśli, że nie dam rady, bo ciało ze zmęczenia odmawiało współpracy. Cały wał spryskałam randupem, potem przekopywałam i wyciągałam kłącza. Niesamowite jak są żywotne, znajdowałam takie, które mimo oprysku odbijały. Potem przyszedł czas na przekopywanie całego ogródka i wybieranie starej trawy i chwastów. U mnie glina, więc robota była trudna. Ale dałam radę po kawałeczku. Dobrze, ze pomocnicy się znaleźli

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:40, 22 kwi 2012

Do góry
Jak nazywa się ta trawka?

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:13, 22 kwi 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Jak zobaczyłam kwitnącą czereśnie u Ciebie to się zdziwiłam, że z moją coś chyba nie tak, bo nie kwitnie jeszcze, ale Bociek mnie uspokoił. Chyba masz jakąś wcześniejszą odmianę.
Ewa jakoś przegapiłam Twój roczek ogrodowiskowy, a to dlatego pewnie, że było to w święta i urodziny mojej córki. Kwiatek dla Ciebie (zgdnie z tytułem wątku)

Sylwia czereśnia rzeczywiście jest wczesna

Dziękuję pięknie za hortensję. Rok minął mi z Ogrodowiskiem bardzo szybko i miło

Ogródek Hanusi po zimie 08:00, 22 kwi 2012

Do góry
We wnuki mi obrodziło!
Z czasem i u Was będą!Miłej niedzieli!

Lobelia 07:52, 22 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Moja lobelia

Ojej a moja dalej mała. Choć ze 4 tygodnie młodsza jak pamiętam. ALe już mogłaby choć w połowie tak wyglądać.
Wydzielenie warzywniaka 07:45, 22 kwi 2012

Do góry
asica99 napisał(a)
co nieco już widać

No Asica widać widać. I naprawde ładnie to zaczyna wyglądać. Niby niewiele zmian bo sciezki dodane ale jaka idealan zieleń i stanowczy wzór nadają temu warzywniakowi dobrego uporządkowanego kształtu.
Aż nie moge sie doczekać jak juz będzie całkiem zielono i obsadzone.
Ogród z perspektywą na przyszłość 06:39, 22 kwi 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Bardzo mnie to podbudowuje i mam zapał do pracy.

Aga_pe, może poszukaj w internecie w najbliższym dużym mieście, albo popytaj na uczelni plastycznej. Nieraz mają takie hobbistyczne zajęcia i też mozna wypalić.

Jak się pozbieram z ogrodem i maluchami to zaczne myśleć o swoim piecu. Wtedy zapraszam na lepienie. Byłoby śiwetnie!!!!!!! Dla conajmniej 10 osób jest miejsce do spania, więc wreszcie spełnie marzenia o lepieniu u mnie z lampką winka do późnych godzin nocnych To jest pomysł !!!!! Mam cel na następny rok jak Bóg da

Donice dla zainteresowanych:

Myślałam, że zrobię kilka fotek z bliska, zmierzę każdy element i można sobie będzie taką osobiście zrobić. Poszukajcie drewnianych starych dech najlepiej po murarzach. Najlepiej powinny być bardzo zniszczone od cementu. Zapytam przy śniadaniu jak są połączone między sobą w pionie i napiszę co i jak Nasi wspaniali M będą mogli się wykazać

Ogród na górze piasku.... 02:05, 22 kwi 2012

Do góry
Ja to już chyba sobie to spanie odpuszczę... Jak M wróci z sanatorium, to już mi tak dobrze nie będzie. On też nocny marek a komputer jeden. Jest jeszcze takkie małe coś - niby laptop niby notes, ale ja tam nic nie widzę. To korzystam i do wtorku nie idę spać tylko siedzę na Ogrodowisku .
O tej godzinie zaczynam mieć bardziej spójne myśli.
I mam pyranie do bardziej doswiadczonych ogrodników.
Sorki, że zimowe zdjęcie ale na nim dobrze widać to , co chcę pokazać.Czyli rząd dużych świerków ( powyżej dachu domu juzż siegają) poprzeplatanych tujami, dołem jeszcze dwa jałowce. Te świerki trochę mają ciasno i zaczęły łysieć od dołu.

Jak poobcinam gałęzie dolne to będzie łyso. Wstydzę się tego bardzo, ale mam tam od 2 lat agro - szmatę i fatalnie to wygląda.Już całą zimę myślałam, co by tam posadzić, żeby zadarniło, ładnie wyglądało i nie było zbytnio delikatne bo moja Amfulka czsami się tam przedziera. Niezbyt często, ( bo po co), ale czasem jakiś obcy kot się tam zamelinuje, albo jakieś ptaki - i wtedy to już nie ma wyjścia, idzie jak taran.I wymyśliłam, żeby posadzić hortensję pnącą. Teraz czekam na waszą opinię.
Słowo honoru! Nie będę nic robić pochopnie. Albo... prawie nic
Wypowiedzcie się, a ja posłucham i na pewno nie pożałuję.
Pytanie nr 2.
Dalie i mieczyki to sadzimy już czy czekamy i dopiero po zimnej Zośce?
Pozdrawiam i idę pooglądać jeszcze trochę waszych ogrodów.
ogrodoweimpresjejolki 02:00, 22 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Zanim opowiem dzisiejszy dzień - kilka obrazków na zachętę. Jak pójdzie córka opowiem więcej ...

Dziękuję za galaretkę
Bardzo energetyczne zdjęcia Chce się żyć
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 01:47, 22 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jako, że już po świętach i jak corocznie spóźniam się z życzeniami, dla odmiany wiosenne

„Przyszła wiosna”
Przyszła wiosna na podwórko,
Zagląda do sieni:
- Dalej, grabie i łopaty,
Do roboty w ziemi!
Jak się mamy, pani miotło,
Czeka cię robota,
Nie chcę ja mieć na podwórku
Odrobiny błota!
Przyszła wiosna do ogródka,
Patrzy pod opłotki;
- Ruszajcie no z ziemi prędzej,
Mlecze i stokrotki.

Będą teraz ciepłe noce,
Jak i ciepłe dzionki,
Okrywajcie się kwiatami,
Grusze i jabłonki!
Chodzi wiosna po podwórku
I porządki czyni.

Będzie pięknie, bo z tej wiosny
Dobra gospodyni.

Hanna Ożogowska

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 01:17, 22 kwi 2012

Do góry
Witam, ! Szeroki front robót przed i za Tobą. Ale z takimi pomocnikami Ten mały, biały pewnie urośnie? Mój był też mały tylko czarny
.

A teraz jest duuuuuuuuuuuża "dziewczynka" i dlatego pani robi płotki, murki i tp.
Dasz radę.Wszystko ładnie zaplanowane. A szopa ... może się rozpadnie. Nawet jak nie sprzątną, to będzie -"trochę niżej" do zasłonięcia.
Pisałaś, ze tam masz mokoro koło tej szopy. Był taki program Maji o podmokłej działce. Tam wymyślili żywy płot z wierzby. To bardzo szybko się zazieleniło i w dodatku ściaga trochę wody z terenu. Przejrzyj archiwalny odcinek.http://majawogrodzie.tvn.pl/75,Podmokly-ogrod-pelen-iglakow-odc364,odcinek.html
Pozdrawiam ciepło i słonecznie i ...chyba pójdę spać Jola.
Ogród w Tarnowie 00:52, 22 kwi 2012

Do góry
Ryśku rabata wyszła pięknie hosty masz już bardzo duże a jaka to odmiana magnolii? Messel?
Kolorowe rabaty 00:43, 22 kwi 2012

Do góry
Marto, w trzech miejscach same główne pędy odstających gałązek obejmij czarnym, dosć mocnym sznurkiem i przyciągnij je do pnia. Miejsce wiązania może się różnić od tego, co zaznaczyłam na zdjęciu. Już teraz widzę, że każde powinno być wyżej. Może wystarczy wiązać tylko w dwóch miejscach? Sama Marto musisz zdecydować.
Ogród Sylwii od początku :) 00:42, 22 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Zrobiłam sobie małą symulację co gdzie i jak pozmieniać na rabacie ......

Tak mam teraz .....

A tak prawdopodobnie będzie .....

Sylwia ta obecna wersja jest fajna, ja bym tylko dala za te 3 kulki bukszpanowe wypasione rh na środek
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 00:23, 22 kwi 2012

Do góry
Zakładam nowy wątek, żeby nie zrobić zamieszania. Przeniesiemy tutaj posty z 2012 roku.

Zapraszam na Święto Róż w dniu 2 czerwca 2012 r.

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 00:22, 22 kwi 2012

Do góry
Dziś trochę fotek autorstwa mojej córeczki

W ogródku Ani 00:21, 22 kwi 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies