Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 16:43, 08 cze 2012

Do góry
Mam ją nieoznaczoną. Kwitnie tylko raz.
A obok niej rośnie 'Cardinal de Richelieu'.

To będzie zaczarowany ogród 16:13, 08 cze 2012

Do góry
tadam, markizę i nowy leżaczek mam. Nie straszne mi juz słonko a i deszczyk właśnie przetestowałam

Dla odmiany czas na zmiany... 15:57, 08 cze 2012

Do góry

Cisy lub bukszpany i żurawki czerwone lub pomarańczowe
Czas na zmiany - najwyższy czas 15:20, 08 cze 2012

Do góry

i znowu prośba o poradępatrząc na dom to jest prawa strona, chodzi o skrawek gdzie widać żabki
żabki i okręg z funkiami to stałe studzienki.Pytanie czy zostawić tak jak jest? tylko wysypać jednakowym materiałem np: grys, keramzyt czy kora no i oczywiście jednakowy kolor kostki brukowej. Czy koła z ekobordu i jakieś wypełnienie. Koła od największego do najmniejszego .Czy zrobić między kołami okrągłą rabatkę pomysłu Danusi tj.żółty cyprys z bukszpanami podszyty tojeścią. Ewentualnie same bukszpany 3szt. Wszystko w jednej linii po skosie jak widać.Albo tam gdzie irysy zrobić okrąg i wysunąć go do przodu pod płot. Jak zwykle skomplikowane to jak Wy myślicie???
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:14, 08 cze 2012

Do góry
Ocia, mam przezroczystą. Taras jest od południa i jak slońce mocno świeci to jednak trochę daje po oczach...dlatego szyję jeszcze takie lniane rolety-dach właśnie...

Mało mnie tu, sporo obowiązków, narzuciłam sobie spore tempo (mebelki) i gonię w piętkę...na nic nie ma czasu

Ale dziś strefa kibica w domu, góra jedzenia, grill, piwo, miłe towarzystwo i MECZ! (jeeej, przecież ja nawet nie przepadam za piłką nożną a dziś czekam z niecierpliwościa)

Więc obraz iście nie ogrodowy, ale z najszczerszymi życzeniami UDANEGO WEEKEDU!!!!

I niech się niesie wieczorem gromkie "dziękujemy!"

("nie chcę słyszeć "nic się nie stało")
Na okrągło:) 13:56, 08 cze 2012

Do góry
Cześć Maju!
Wczoraj Boże Ciało, zrobiliśmy wypad rowerowy, troszkę przyrody uwieczniłam Chciałam więcej, bo piękne dzikie róże co krok mijaliśmy, ale z moimi chłopakami każdy mój przystanek to by było ich gonienie

Na koniec Stach chłodził się w trawie, po tylu kilometrach oświadczył,że nie wstanie

Dla odmiany czas na zmiany... 13:42, 08 cze 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
A może tak:

Na środku hortensja limelight, obok miskant morning light, wszystko podsadzone runianką, z boku żywopłocik z bukszpana, z przodu żurawki, obsidian i mamelade, kula na pniu i pod nią zawijasek z bukszpana.
oczywiście to taka moja luźna propozycja, a wizualka nie najlepsza, może Kaisog coś lepszego podpowie.

To jest naprawdę suuuuper!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:37, 08 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
dzisiaj pragnę zaprezentować kolejną część mojego ogrodu.........
miejsce spotkań na świeżym powietrzu (zadaszone, więc deszcz w niczym nie przeszkadza)
Nasz taras nie ma zadaszenia - przynajmniej narazie, dlatego w słoneczne dni chowamy się właśnie tutaj przed słońcem, również tutaj biesiadujemy
Docelowo będzie tu drewniany stół i krzesła...........obecnie stoją tam meble z tarasu.
Z jednej strony zamocowałam linę (długo myślałam nad tym jak to zrobić) po której pnie się powojnik - mam nadzieję że kiedyś utworzy piękną ścianę
Koło na dole jest obsadzone; przy scianie - tawułką arendsa, po zewnętrznej stronie - dereń kanadyjski

W rogach mam zamiar powiesić jasne zasłony, zebrane w rogach - z możliwością zasłonięcia.....coś w tym stylu,tylko z grubszego materiału......

ależ kobieto Ty nam "dawkujesz" ten swój ogród
każda odsłona Twojego ogrodu zaskakuje

a pomysł z liną opatentuj -KONIECZNIE

a czy to jest samodzielny budynek czy jakoś doklejony do domu?

a co to za powojnik? w sensie jaki rodzaj
Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 13:22, 08 cze 2012

Do góry
dzięki Magnolia..

co myślicie o tym?

wiem,że została dziura na tej tylnej siatce...ale może uda się znaleźć jakiś jeden krzew?
pasuje ta obwódka z bukszpanu? może gdzieś jeszcze?

pamiętam o tym, żeby z przodu, tzn. bliżej tarasu sadzić rośliny większe o większych liściach a dalej, odwrotnie... nie widac tego na zdjęciu :/
Moje roślinki 13:22, 08 cze 2012

Do góry
Aniu,mamy tylko trzodę,krówki brak,bo nie ma łąki.Miałam dwie kozy,ale bez łąki ciężko,więc sprzedałam.A kury to moja działka,ja sobie je wymyśliłam i ja od 2,5 roku je hoduję,M się nie miesza (no chyba,że trzeba coś pomóc,to muszę się do niego uśmiechnąć ).Ogródek to też moja działka.M zajmuje się polem i warsztatem (z małego gospodarstwa raczej nie da się wyżyć).A świntuchy to nasze wspólne zajęcie.Tak więc każdy wie co ma robić i uzupełniamy się.Tak jak już pisałam,do pełni szczęścia tylko koń mi potrzebny

To żółte to gazania,udaje słonecznik

Krysiu,Aniu,to jest pług konny,zabytek.Wiem,że to może kiczowate i tandetne,żeby takie coś wystawiać,ale znawcy oko zawieszają,nawet było kilku chętnych do kupienia.Mamy też zabytkową kopaczkę do ziemniaków,też planuję ją wystawić jak M ją odrestauruje.W końcu na wsi mieszkamy,jakieś akcenty muszą być Ogólnie z moim kochanym M jesteśmy miłośnikami zabytkowych maszyn rolniczych,jeździmy na zloty i imprezy z tym związane.Marzy nam się Ursus c 45,takie nasze dziwactwo,ale raczej nieszkodliwe Mamy też zabytkowe motory WSK i SHL,M zaraził mnie zamiłowaniem do staroci.

A to nasze marzenie.Zdjęcia robiłam w zeszłym roku na zlocie w Wilkowicach pod Lesznem.Wiem,że to forum ogrodnicze,ale co tam

Ogródkowe perypetie:) 13:18, 08 cze 2012

Do góry
Gratulacje na 100 !!!
kwiatek na zdjęciu

a w realu za trzy godzinki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:17, 08 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Punkt sprzedaży zadbany. W końcu trafiłam do punktu sprzedaży roślin, gdzie nie musiałam pytać o odmianę i cenę. Wszystko opisane. Duży wybór iglaków.

Nigdy u nich nie byłam a wygląda że warto??? A jakie ceny?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:04, 08 cze 2012

Do góry
Oczywiście nie odjechałam z pustym bagażnikiem
Zakupiłam 3xrh, 2xazalia japońska i kilka bylin.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:01, 08 cze 2012

Do góry
Parking otoczony szpalerami rh, azalii i innych kwasolubnych. Tu pięknie kwitnąca kalmia. Muszę o niej poczytać i może się skuszę kiedyś. Zrobiła na mnie wrażenie.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:56, 08 cze 2012

Do góry
Punkt sprzedaży zadbany. W końcu trafiłam do punktu sprzedaży roślin, gdzie nie musiałam pytać o odmianę i cenę. Wszystko opisane. Duży wybór iglaków.

Ogród Sylwii od początku :) 12:55, 08 cze 2012

Do góry
Po takiej wycieczce mus napisać rymy
Czy to bajka czy ogród prawdziwy?
Gdybyśmy świadkami nasadzeń nie byli
To w życiu byśmy nie uwierzyli.

Trud Sylwii pięknie nagrodziła natura
Bez nawozu nawet wszystko szpula .
Nieustannej radości z ogrodu życzymy
A pozwolisz że czasem coś zgapimy ?

Dla odmiany czas na zmiany... 12:54, 08 cze 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Zerknij też na to:

to zdjęcie z realizacji Danusi - taki minimalizm ale jaki piękny.

to jeszcze lepsze
beta kobitko i co ty zrobisz..........jak tu wybrać a propozycji cdn......napewno
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:52, 08 cze 2012

Do góry
Najświeższe wiadomości ze świata
Odwiedziłam dzisiaj szkółkę Pudełek w Iłowej. Miałam chrapkę na azalie wielkokwiatowe, ale rozczarowały mnie bardzo i nie kupiłam. Nie były zbyt dekoracyjne, suche patyki i mało liści. Mam nadzieję, że na jesień będzie lepszy towar. Nawet te w większych pojemnikach prezentowały się podobnie. Za to pachniało wśród nich pomimo przekwitniętych kwiatów

Tak wyglądają krzaczki azalii wielkokwiatowych. Wygląda na to, że zostały już resztki, bo miejsca wokół sporo.

Rododendrony prezentowały się znacznie lepiej

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 12:52, 08 cze 2012

Do góry
dzisiaj pragnę zaprezentować kolejną część mojego ogrodu.........
miejsce spotkań na świeżym powietrzu (zadaszone, więc deszcz w niczym nie przeszkadza)
Nasz taras nie ma zadaszenia - przynajmniej narazie, dlatego w słoneczne dni chowamy się właśnie tutaj przed słońcem, również tutaj biesiadujemy
Docelowo będzie tu drewniany stół i krzesła...........obecnie stoją tam meble z tarasu.
Z jednej strony zamocowałam linę (długo myślałam nad tym jak to zrobić) po której pnie się powojnik - mam nadzieję że kiedyś utworzy piękną ścianę
Koło na dole jest obsadzone; przy scianie - tawułką arendsa, po zewnętrznej stronie - dereń kanadyjski

W rogach mam zamiar powiesić jasne zasłony, zebrane w rogach - z możliwością zasłonięcia.....coś w tym stylu,tylko z grubszego materiału......

Początki w Kruklandii 12:46, 08 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

No i bukszpany z nogami zamiast korzeni
Jakoś nie mogłam na to patrzeć

I teraz jest tak:

Wypełnieniem będzie trzmielina.

Dodać coś jeszcze czy tak zostawić ?

Faktycznie lepiej tak wygląda może coś bordowego, żeby troszkę nawiązać do koloru kostki ? są takie malutkie berberysy - niestety nie pamiętam nazwy

Będzie jak pisze Joaśka...trzmielina i dość....co za dużo to nie zdrowo hehe

A co do tawuł to mooooże jutro mi się uda kupić, a jak nie to nie wiem kiedy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies