Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

monteverde 12:24, 08 cze 2012

Cześć Maja, pracowita z Ciebie pszczółka podziwiam i trzoda i zapewne kurki i krówka? wiem ile to pracy pochłania, a jeszcze ogród fajnie ,że wstawiłaś pług słoneczniki jednoroczne? sałatkę dawaj sąsiadowi na rynek, napewno znajdą się chętni na ekologiczne warzywko miłego dnia
Krys 12:30, 08 cze 2012

majkel0326 napisał(a)

Majka widzę w tle ,że masz radełko czy jakos tam -narzedzie do spulchniania czy to wystawka ? pozdrawiam
majkel0326 13:22, 08 cze 2012

Aniu,mamy tylko trzodę,krówki brak,bo nie ma łąki.Miałam dwie kozy,ale bez łąki ciężko,więc sprzedałam.A kury to moja działka,ja sobie je wymyśliłam i ja od 2,5 roku je hoduję,M się nie miesza (no chyba,że trzeba coś pomóc,to muszę się do niego uśmiechnąć ).Ogródek to też moja działka.M zajmuje się polem i warsztatem (z małego gospodarstwa raczej nie da się wyżyć).A świntuchy to nasze wspólne zajęcie.Tak więc każdy wie co ma robić i uzupełniamy się.Tak jak już pisałam,do pełni szczęścia tylko koń mi potrzebny

To żółte to gazania,udaje słonecznik

Krysiu,Aniu,to jest pług konny,zabytek.Wiem,że to może kiczowate i tandetne,żeby takie coś wystawiać,ale znawcy oko zawieszają,nawet było kilku chętnych do kupienia.Mamy też zabytkową kopaczkę do ziemniaków,też planuję ją wystawić jak M ją odrestauruje.W końcu na wsi mieszkamy,jakieś akcenty muszą być Ogólnie z moim kochanym M jesteśmy miłośnikami zabytkowych maszyn rolniczych,jeździmy na zloty i imprezy z tym związane.Marzy nam się Ursus c 45,takie nasze dziwactwo,ale raczej nieszkodliwe Mamy też zabytkowe motory WSK i SHL,M zaraził mnie zamiłowaniem do staroci.

A to nasze marzenie.Zdjęcia robiłam w zeszłym roku na zlocie w Wilkowicach pod Lesznem.Wiem,że to forum ogrodnicze,ale co tam

Przetacznik 14:37, 08 cze 2012

niebieski - zdecydowanie niebieski bierz !
: )
majkel0326 14:40, 08 cze 2012

Eh,Weroniko,żeby to było takie proste! Moim faworytem też jest niebieski Ciężko już kupić taki traktorek do remontu,a jak już są to ceny kosmiczne.Cenią się.Ale może kiedyś znajdziemy taki odpowiedni i mój M będzie miał frajdę z odrestaurowania takiego cacka (on lubi takie rzeczy,złota rączka).
Klamber 16:51, 08 cze 2012

Wooooooow, to mi się podoba, niebieski też jest moim faworytem. Wcześniej szukałem trzydziechy do remontu, chciałem do rębaka podłączyć na wałek, ale teraz paliwo drogie to przerabiam rębaka na siłę. Muszę pokazać kiedy swojego przemysłu drzewnwgo. Wyłączam się bo u nas burza.
Celina 19:05, 08 cze 2012

Maju ,powiem jak poprzednicy.NIEBIESKI!
majkel0326 20:33, 08 cze 2012

Robert,Celina,to tylko dwa z wielu,które pokazałam.Wszystkie są piękne
Krys 20:39, 08 cze 2012

Ja też jestem za niebieskim,
majkel0326 21:18, 08 cze 2012

Taki Pan Samochodzik,jak to ja go nazywam