Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 15:14, 08 cze 2012

Ocia, mam przezroczystą. Taras jest od południa i jak slońce mocno świeci to jednak trochę daje po oczach...dlatego szyję jeszcze takie lniane rolety-dach właśnie...

Mało mnie tu, sporo obowiązków, narzuciłam sobie spore tempo (mebelki) i gonię w piętkę...na nic nie ma czasu

Ale dziś strefa kibica w domu, góra jedzenia, grill, piwo, miłe towarzystwo i MECZ! (jeeej, przecież ja nawet nie przepadam za piłką nożną a dziś czekam z niecierpliwościa)

Więc obraz iście nie ogrodowy, ale z najszczerszymi życzeniami UDANEGO WEEKEDU!!!!

I niech się niesie wieczorem gromkie "dziękujemy!"

("nie chcę słyszeć "nic się nie stało")
ocia79 14:57, 09 cze 2012

Dzieki Ana za odpowiedz.W poniedzialek ide zamawiac.Wezme przezroczysty.Boje sie, ze dymiony kolor to juz nie bedzie "to"

Jestem bardzo ciekawa tych rolet.Ja tez mysle o takich pod dachem na linkach, ma to swoj urok ahhhh

Kiedy beda twoje gotowe???
ocia79 14:58, 09 cze 2012

U nas wczoraj tez strefa kibica, tyle ze z pizza

Dzis grill i popcorn i kibicuje Niemcom (bo to moj drugi kraj ojczysty)
Ana 15:07, 09 cze 2012

Ocia, my dziś mamy grilla u moich rodziców I znow mecze

Też wybrałabym jednak przezroczysty dach
A zadaszenie ma być gotowe u nas do końca miesiąca - za tydzień wchodza na taras i będą kłaść drewno, a ja w tym czasie mam uszyć dach....nie wiem jak mi pójdzie, ale w razie czego zawsze mam znajoma krawcową

A planuję coś w stylu włoskiej pergotendy, tyle że bez mechanizmu zwijającego oczywiście, roZpięte na linkach stalowych z naciągiem (ale chcę tylko 3 fale). Material juz mam, czysty, gruby niebarwiony len (ma taki beżowy kolor, jak to len)

Źródło: http://www.crown-outdoor.co.uk/retractable-roof/corradi-pergotenda-natural-wood.html

na podlodze tarasu będzie deska bagikari, na scianie ma być płytka ceglana beżowo-brązowa (tę samą mam w kuchni na kominie)
ocia79 15:09, 09 cze 2012

Super ta pergotenda.

Czekaj Ana , czekaj.A gdzie ty to bedziesz robic.Masz juz jeden zadaszony taras?!
Ana 15:13, 09 cze 2012

hihihih, na tym tarasie właśnie - teraz jest drewniana konstrukcja i dach z poliwęglanu, dojdzie ten materiałowy dach, cegiełka na elewacji drewno na podlodze zamiast kafli...i jeszcze zwiewne zasłonki w rogach slupów będą
ocia79 17:15, 09 cze 2012

Ana napisał(a)
hihihih, na tym tarasie właśnie - teraz jest drewniana konstrukcja i dach z poliwęglanu, dojdzie ten materiałowy dach, cegiełka na elewacji drewno na podlodze zamiast kafli...i jeszcze zwiewne zasłonki w rogach slupów będą

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

juz sie nie moge doczekac, bedzie super
motylla 17:56, 09 cze 2012

Jestem zielona z zazdrości
Diana 18:20, 09 cze 2012

Aniu, ja już czekam na ten twój uszyty daszek
materiał widziałam, śliczny.............
siaaska 22:25, 09 cze 2012

Ana zaglądam tak cichaczem do Ciebie i podziwiam ale teraz już muszę się odezwać... Taka pergotenda w naszym domku to było moje wielkie marzenie... które niestety legło w gruzach... Może kiedyś... Jak będziemy budować jeszcze jeden dom... Teraz zostają mi do zagospodarowania balkony i pewnie altana.... Pocieszam się że też może być pięknie....
Różanki masz rewelacyjne już nie mogę doczekać się kwitnienia... jeśli pozwolisz to wykorzystam je u siebie... Miała być przy tarasie ale teraz muszę jej znaleźć nowe miejsce w nowym ogrodzie...