Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Kwitnące skarpy 20:36, 27 paź 2016

Do góry
zadałam przed chwila pytanie w watku tematycznym ale możesz mi trocheo niej opowiedzić?
wzgledy estetyczne są nie podwazalne ale najbardziej mnie zraża jej tempo wzrostu
Parrotia persica - parocja perska (drzewo żelazne) 20:31, 27 paź 2016

Do góry
jak zaczęłam zgłębiać temat to wyczytałam że odmianowe rosną wolno a czysty gatunek szybko, możecie to potwierdzić?
Kwitnące skarpy 20:00, 27 paź 2016

Do góry
Paweł przyszłam od Małej Mi, masz może parocję?
Ogród z pergolą 19:53, 27 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Sorry Aniu, nie miałam czasu. Co chcesz ode mnie? Coś Ci się pomyliło chyba, ja się nie znam na drzewach, ja je tylko kocham
I nie wiem czy powinnaś mnie słuchać bo lubię też te drzewa, które na forum są nielubiane lub nawet znienawidzone. Każde drzewo jest dla mnie piękne pod warunkiem, ze człowiek zdaje sobie sprawę z ich wad. A każde drzewo je ma. Jedno łapie pierwsze mszycę, drugie jest łamliwe, inne jeszcze późno wypuszcza liście, nieładnie się przebarwia, puszcza rozłogi, przemarza.... Każde ma coś

Na niewysokie wielopienne drzewko to wszelkie klony, wybór jest ogromny. tatarskie Ci dobrze dziewczyny podpowiadały- one mają naturalnie taki "modny" pokrój.
Nie mówię żeby od razu na przejście, ale .... dlaczego ty nie masz żadnych brzóz? Nie lubisz?

Aha, i też jestem zdania (choć te są widzę tutaj podzielone), że patrzenie na ogród przez ramy z gałęzi jest cudowne. Tego się nie da zupełnie porównać z patrzeniem na płaskie rabaty dookoła trawniczka. Sama na pewno byś to zauważyła wcześniej czy później
A, wielopienne to niekoniecznie są takie gdzie od samej ziemi idzie kilka pni. Może być równie dobrze jeden pień nisko się rozgałęziający

Umbry? Brrr

o tych klonach zaczynam czytać dopiero,pokroj fajny a wiesz czy szybko rosną?
brzóz juz nie chcę, mam z przodu dzialki przed ogrodzeniem i mi wystarczy.
Ogród z pergolą 19:43, 27 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ginale

a czemu ty wybrałaś śś a nie tego klona?
Ogród z pergolą 19:42, 27 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sadzić ale patrzeć na cień, jaki będą dawać.

Jakie będą za 20 lat.

Czy zapanujesz z cięciem?

oto jest pytanie..
tyly działki to tak mniej więcej 26x26 chyba coś słońca mi nawet z drzewami zostanie
Ogród z pergolą 17:26, 27 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Wydaje mi się, że wniosek z tych wszystkich rozważań płynie taki:
- glediczję w lewy kąt (tylko znowu wątpliwość: tam mają rosnąć rodki, a wyczytałam, że ona lubi ziemię wapienną)
- drzewek przed serbami już nie
- na środek można dać wielopienne POD WARUNKIEM, że będą takie jak na inspirkach, czyli drzewka, a nie krzaki. Chodzi o to, żebyś patrząc z tarasu widziała tył ogrodu poprzez te pnie, a nie żeby ich korona zasłaniała Ci cały widok.

teoretycznie parocja taka jest tylko za ile lat??

glediczja na drugą stronę...musze pomyśleć..
Ogród z pergolą 17:23, 27 paź 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

chyba o klona ginnale jej chodziło

a no chyba ze tak hahahahhaha
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:21, 27 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ćwiartki, połówki...dobrze idzie
"Dzień dobry-dwie bułeczki, 15 dkg szynki i połówkę czystej poproszę....a niech Pani może jeszcze ćwiartkę dorzuci...tych bukszpanów tyle...."
hihi raz w biedrze przed pracą zaopatrywałam się w taką ćwiarteczkę i powiem że trochę mnie krępowało spojrzenie pana, który stał za mną w kolejce pomyślał sobie pewnie, że z rana zaczynam

Kasya napisał(a)
ale za to dzisiaj powinno byc ladniej troche i bez deszczu...chociaz zimniej
wczoraj i dzisiaj znośnie nawet było, ale faktycznie zimno

ren133 napisał(a)
Łudząco podobny do bukszapnu
fakt brat bliźniak pewnie

anna_t napisał(a)
mus go gdzies zlokalizowac do kupienia to opustoszymy szkółkę od razu
ach ta Anda nasza wynajduje cukiereczki..chyba że jakiś transfer niemiecko-polski hihihiih
ooo dobry pomysł zbierzemy zamówienie i Ewcia nam tirem podeśle

amelia_b napisał(a)
własnie i ja googlowałam ale cenowo podobnie jak bukszpan
ja znalazłam tylko zółte

Anda napisał(a)
Fajny ten ilex prawda Myślę, że też go posadzę, wiosną, na obwódkę zamiast tymianku, bo ma tam jednak za mokro.
bardzo fajny u Ciebie chyba popularny jest czy się mylę? szefowa też w swoich realizacjach go sadziła

lindsay80 napisał(a)
kilka stron się wróciłam i widzę, że u Ciebie o HT, czy o tej porze roku to jeszcze to pryskanie nią ma sens? Zostało mi trochę z tego co robiłam w sezonie, ale nie sądziłam, że jeszcze jej użyję w tym roku.
chyba ma sens, ja odkażałam też glebę gdzie bukszpany mi chorowały, Mazan pisał że można pryskać

Mirka napisał(a)
Iwonka nasionka doszły dzięki wielkie.☺Część posieję do gruntu reszta wiosną do doniczek☺
bardzo proszę
Typografia ogrodu 15:32, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

są różne,w marketach zazwyczaj 1,4cm ja mam takie 2,5cm
białe oczywiście
drewno nie wszedzie pasuje poza tym ja mam schize na punkcie odcieni drewna,jak jest kilka (listwy, drzwi, podloga)w jednym pomieszczeniu to dla mnie jest masakra
no właśnie.ja nie mam drewnianego nic.no dobra stopnie schodów ale i ich dni są policzone.
Schize popieram
Typografia ogrodu 15:19, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie tez bez słońca...powinnam reszte czosnków posadzic ale lenia mam... cebulowe to chyba w grudniu tez mozna sadzić
można.oby nie kilofem
Typografia ogrodu 15:16, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

listwy przypodlogowe wbrew pozorom to niezła kasa...nam projektantka podpowiedziała ćwierćwałki, zobaczylam je najpierw u niej w domu(zajebistym btw..) i zdecydowalismy się. o wiele taniej to wyszlo i minimalistycznie
wiem.a ja wydawać nie lubię.dlatego tyle niestandardowych rozwiązań i mas.iblistwy pewne też takie beda
Ogród z pergolą 14:26, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
grab finale? musze wygooglowac

chyba o klona ginnale jej chodziło
Ogród z pergolą 14:23, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
znowu szyfrem pisze i mi tu zaraz jakaś przylezie napisze "och jej tyle sie tu dzieje nie ogarniam..."

Typografia ogrodu 14:01, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

białe oczywiście
drewno nie wszedzie pasuje poza tym ja mam schize na punkcie odcieni drewna,jak jest kilka (listwy, drzwi, podloga)w jednym pomieszczeniu to dla mnie jest masakra

ja takoz mam schize - dałam rade i przeca napsiałam, ze malowanie tego tez wchdozi w rachube (w jednej lazience mam pomalowane na kolor ściany)
Z drzwiami jest w ogole zabawnie, bo kupilam identyczne jak miałam w poprzednim lokum - nie spodobało mi sie NIC nowego. To dopiero "COŚ"

ćwiercwalek 2,5x2,5? kurcze, nie czuje takiego rozwiązania, zawsze lubilam jak listwa jest chuda, a tu na 2,5cm od ściany, hmmmm... Pokazałabys u siebie w watku jak to wygląda? Nigdy nie widziałam takiego rozwiązania.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:54, 27 paź 2016

Do góry
prawda? tylko drższy od bukszpanu ale jeśli szybko by przyrastal i zdrowszy to chyba warto

Ogród z pergolą 13:52, 27 paź 2016

Do góry
Renia glediczji nie wyrzucę, ona Makusiowa i lubię ja przez to podwójnie
ewentualnie właśnie przesadzę na lewo od altany i juz nic wiecej nie dam

Ewa fakt nie chciałabym cienistego ogrodu,nawet serby planuję trzymać w ryzach... juz niewiem w takim razie czy mam wogole jeszcze jakieś drzewa sadzić
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:36, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, to jakaś odmiana ostrokrzewu?

tak
Typografia ogrodu 13:32, 27 paź 2016

Do góry
UlaB napisał(a)

Takie malutkie ćwierćwałki?

Ja niezmiennie jestem fanką prostych wysokich cokołów drewnianych lakierownaych, bejcowanych lub malowanych - zaleznie od potrzeb, nawet w łazience.

białe oczywiście
Ogród z pergolą 13:26, 27 paź 2016

Do góry
dobra o umbrach zapominamy

i jesli juz cos na środku to wielopniowe a pod serbami "zwykłe"? i tak jak pierwotny plan 2 szt?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies