Zapraszam ! Teraz się wypogodziło.Moje złe samopoczucie,to jednak było spowodowane zmianą w aurze.
Już jest OK !
Dziękuję za troskę o moje zdrowie.....
To jeszcze pokażę moje najbardziej chore bukszpany. Raz oblane florovitem, wczoraj opryskane Topsinem, ale dziś, dobę po prysku, porządnie lało, nie wiem czy nie powtórzyć tego Topsinu? Czy coś jeszcze oprócz tego mogę dla nich zrobić?
Te odbarwione liście są takie brązowo-bure, ciemniejsze nieco niż na zdjęciach. Ponadto pojedyncze listki mają takie pęcherze na spodzie (rozdłubałam i nie było żadnego robaka w środku)
A teraz trochę koloru z domu , moja kaktusowa niespodzianka
To mi wygląda na grudnika U mnie też im odbija i delikatnie powtarzaja kwitnienie o tej porze
To nie grudnik, tylko epifyllum leżący swoim liściem na grudniku
Grudnika też mam.. chyba z 8 lat i jak na razie widziałam tylko raz jego kwiatki.. aż sztuk 3
Ale siędrań wyłożył...... i robi sobie ze mnie jaja.... Na katusach to się nie znam, ale z moja systematycznością...kwiaty wymarzone dla mnie No to grudnik kwitnie jak katus, w końcu też jest z kaktusów Mi kwitną co roku i często powarzają.. może dlatego, że je co chwila zasuszam.... nie nawożę, nie ruszam....stoją bo stoją... gdzie postawiłam....
Z okazji seteczji graulacje i dla Ciebie grudnik.. gdziś mam lepsze fotki, ale odnaleźć, to jak igłę w stogu siana szukać
Nie lubię ślimaków Wolę jak zwierzak ma jednak jakieś futerko
ha, ha, ha, Maju, czyli te w skorupkach to juz są milusie
Milusie to może nie,ale jest za co złapać przynajmniej,za skorupkę Mój młodszy pies to z kolei wegetarianin (nie zawsze oczywiście).Zajada się truskawkami prosto z krzaczka (tylko czerwonymi) i wszelkimi warzywami,które się mu da.A kot w zeszłym roku polował na chrząszcze (chyba te majowe) i zjadał ze smakiem,fuu
Maju, moja Gamcia miała ten krzak agrestu do dyspozycji! obrała go co do jednego