malwes
09:47, 15 cze 2012

Basiu, na razie mam ten ekoboard krótko, półtora miesiąca, tyle, ile cały ogród więc i doświadczenie niewielkie. Ale na razie nie mogę narzekać. Ładnie utrzymuje wszystko na miejscu i łatwo też było uzupełnić rabaty korą. Tę 'zawijaskową' rabatkę chce wysypać żwirkiem więc zobaczymy jak to się sprawdzi w takim połączeniu. Pan Witek, który robił nam projekt do nawodnienia, dał mi dobrą radę aby mimo wszystko zaopatrzyć się w szpadelek do kancików i od czasu do czasu od strony trawnika przyciąć krawędzie aby trawa nie podrastało pod ekoboard. Ja ie wiem jak to zrobię bo w rabatach mam pusto ale pod trawnikiem mam siatkę na krety, którą podłożono pod ekoboard więc to może komplikuje ale z drugiej strony może mniej będą korzonki przerastać.