'Inversa' nie bardzo w cieniu. W cieniu można posadzić ostrokrzew, mahonię, cis, bukszpan albo jakąś karłowatą choinę np. 'Jedollah', niską albo szczepioną na pniu (trudna do kupienia)
Myślę, że lepiej byłoby posadzić przy stożku i kulach coś zimozielonego, a miejsce dla jednorocznych kwitnących zostawić na brzegu, lepiej by to wyglądąło zimą, gdy jednoroczne znikną.
Może tam w rogu posadzić po prostu duży stożek z cisa w funkiach?
Może jakoś tak:
przed czerwonymi żurawkami ładnie wyglądają białe niecierpki (w odróżnieniu od białych begoni są dobrze widoczne)
I ja spóźniona gratuluję na 103 oby rosło wszystko, a wredne krety i nornice poszły w pola
derenia zostaw, jak odbije z żywych gałązek, tnij w małą kulkę jak ja, bo u mnie identycznie, ale żywy
po drugie, z żarnowcem zaryzykowałabym i przytargała
po trzecie na część martwą derenia puść barwinek
a żylistek jest piękny, zwłaszcza jak kwitnie, mam 3 takie wielkie krzaczory
Mille wydaje mi się, że obydiwe żurawki to Georgia Peach
A to mój sobotni zakup
Kupiłam tylko 8sztuk
W ogrodzie już rośnie electra a te ciemne to chyba Velvet Night
Oczywiście z tego zauroczenia zapomniałam )
Jakby się przyglądnąć sprawie z bliska
To ogromny wpływ na politykę ma Ogrodowisko.
Nikt nie ogląda ulicznych demonstracji
Nie docieka się też kto i dlaczego ma rację .
Nie oglądanie TV przynosi same szkody
Gdyż reklamy mówią co dobre dla urody .
Seriale też kształtują nasze charaktery
Ostatnio bardzo umierają główne bohatery.
Trzy lata temu był to jeden z hitów,którego nigdzie nie mogłam dostać, w tym roku wpadły mi w ręce i są w donicach jeszcze nie mają towarzystwa Muszę coś dosadzić. Może bluszcze lub trawy ...?
Surfinie
Ciekawe są, tylko kolor jest jaśniejszy? a jakiej wielkości w cm jest kwiatostan?
Irenko kolor to raczej wypadł taki jakie było dzienne oświetlenie,nie są jaśniejsze przypuszczam tylko jasno było,ale bez słońca.Jeszcze zipią to zmierzę ))))))))))