Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 07:23, 19 cze 2012

asc napisał(a)
A ja tyle przywrotnika wyrzuciłam..... ze 20 olbrzymich kęp.....ale też mam jeszcze go trochę....... w dodatku z okazji niepielenia trochę mi sie go wysiało..... jakby co... do usług....
Katek nadal jest jeden najpiękniejszy w ogrodzie Sorki, ale nie jestm zbyt na bieżąco w Twoim wątku... ani za bardzo i po łebkach..... może kiedyś bardziej nadrobię

..... w tym miejscu dało się słyszeć jęk rozpaczy 20? olbrzymich? kęp? .... buuuuu )
Będę pamiętać i jak tylko będzie okazja to już się piszę
Ania, u mnie to w sumie niewiele się dzieje - ciągle ten sam kąt )) więc zawsze jesteś na bieżąco
Pozdrowionka

KasiaWB 07:32, 19 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ha, telebim mnie rozbawił Pięknie u Ciebie Kasiu! Fajnie wszystko bujnie rośnie
pozdrawiam!

Dzięki Karolinka też się uśmiałam )) podejrzewam, że generalnie ten "telebim" wzbudza uśmiech na twarzach sąsiadów, pewnie stukają się w głowę, że sobie firankę powiesiłam dla dekoracji )
Pozdrawiam

Ja bym ten telebim jeszcze potrzymala. Jak zobaczysz że zaczyna puszczać nowe przyrostu to wtedy mozna chyba zdjąć. Posadziłam laurowiśnię bez ciebiowania i zżółkło 50% liści bo akurat palilo słońce.... Więc dla dobra bukszpana niech się cieniuje

Dzięki Marzenko za odpowiedz na moje rozterki! niby ma już przyrosty, ale jeszcze daleko mu do regeneracji. Napewno się przyjął, ale to słońce teraz jest dość ostre, więc zrobię tak jak mówisz - jeszcze pocieniuję. W to miejsce nieokryte, po lewej stronie od firanki operuje na niego zachodzące słońce, więc trochę go liźnie nie wiedziałam czy okryć całego czy nie, bo chyba jakieś słonko docierać musi? Ot, nie miała baba zmartwienia to przygarnęła upadłego bukszpana

Cisy piękne ale OGRODNICZKA śliczna, taka caluśna, że buziole ode mnie przesyłam z Wrocławia !!!

Dziękujemy i również przesyłamy całusy!
KasiaWB 07:33, 19 cze 2012

A teraz do pracy rodacy
Wszystkim życzę miłego i spokojnego dnia!
TheMagda 07:53, 19 cze 2012

Kasienia pięknie no...... aż słów brakuje
popcorn 09:22, 19 cze 2012

Ogrodniczka cudna Niech się pukają na widok firanki, ale bukszpanowi na zdrowie wyjdzie
pozdrawiam i miłego dnia!
Agnes 09:35, 19 cze 2012

Kasiu uroczy masz ten zakątek pomimo trwającej budowy.Pozdrawiam
justi 09:36, 19 cze 2012

KasiaWB napisał(a)
trochę zdjęć zakątka M. skosił trawkę i od razu lepiej wszystko wygląda )

Ładnie jest, tak soczyście zielono To już ostateczna wersja tego zakątka? czy będą zmiany po zakończeniu budowy? Coraz bardziej mi sie podobaja te czerwono kwitnace żurawki
bogumila 10:02, 19 cze 2012

Dzisiaj zrobiłam solidny spacerek po twoich zakątkach.Wszystko pięknie się rozrasta i pięknieje.Zauroczyła jednak mnie ta fotka...piękne zestawienie.Serdecznie pozdrawiam.Swoje przywrotniki znalazłam w tym roku podczas spaceru...przy drodze do lasu,była to super niespodzianka,już rosną i nawet będą kwitnąć!
betysia 12:06, 19 cze 2012

Witaj Kasiu...a tym razem to ja do ciebie zagladam i rowniez szybko przebieglabym prze otwarta furtke ( przez zamknieta pewnie bym przeskoczyla ) aby choc chwile posiedziec i poczuc twoj klimat... mam nadziej,ze jako doswiadczony ogrodnik wpuscisz od czasu do czasu takie zoltodzioba jak ja...
Pozdram goraco!!!!!
Milka 14:30, 19 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

Kasia, czyli zbierasz nasiona ostróżki i sama wysiewasz, czy czekasz, że sama sie wysieje?

witaj Irenko nigdy sama nie siałam, kupowałam sadzonki pamiętam, że w ubiegłym roku pozwoliłam się niebieskiej wysiać, ale wzeszła aż jedna niebieska, ale to nic bo dokupiłam w tym roku 3 sadzonki niebieskiej początkująca ze mnie ogrodniczka, bo dopiero się dowiedziałam (kilka stron wstecz), że ostróżka jest dwuletnia ale odkrycie Ameryki co )) dalej zamierzam pozwolić im samodzielnie się wysiewać ale również będę kupować gotowe sadzonki

Ja mam podobne doświadczenia, bo u mnie ostróżka drugi sezon

super zakupy, mała ślicznota a zakątek ma charakter