Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 16:28, 29 kwi 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu serdeczne gratulacje nasza skarbnico wiedzy ogrodniczej

Aniu dzięki za życzenia dobrze,że tej skarbnicy nie traktujesz poważnie
Mój kawałek raju 16:27, 29 kwi 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, gratuluję kolejnej setki. Przypomniały mi się moje pierwsze tygodnie na forum. Pisałaś wtedy sporo "w dialogu" z Danuszą. Wasze posty zawsze poprawiały mi nastrój. Tyle w nich było humoru.
Mój fiołek od ciebie zmarnował się niestety w czasie przeprowadzki. A już zaczynał kwitnąć.
A to kwiatki dla ciebie.

Jolu dziękuję za życzenia, fiołka możesz ode mnie jeszcze dostać i inne też, a co do tej drugiej sprawy, chroń mnie Boże , jeszcze raz przed tak przykrymi doświadczeniami
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:25, 29 kwi 2012

Do góry
Karolinko, wpadlam na impreze!!!!! Gratuluje 200 pieknych stron. Zycze kolejnych setek, samych sukcesow i pogodnych dni oraz spelnienia marzen

Mój kawałek raju 16:23, 29 kwi 2012

Do góry
Anuś gratulacje Niech Ci wszsytko pieknie rośnie z wyjątkiem pupy ....

JPII dla Ciebie (zeszłoroczny)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:22, 29 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Jak pragne zdrowia, Irena, czy Ty jestes na 100% pewna, ze ktoras z tych slicznych dziewczyn jest Twoja corka???? Szok!!!!!!!!

Ale z Ciebie jest mega laska

Drzewa na lotnisku piekne, i Twoja wiosna, taka juz rozhulana na calego
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:21, 29 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

i kolejny tulipan kwitnie, one maja olbrzymie kwiaty, teraz wiem, czemu taka gruba łodyga

Cudny jest!
Ogrodnik mimo woli 16:18, 29 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - trawnik masz przepiękny - wcale mu nawóz nie potrzebny, bo rośnie jak na drożdżach - w ogóle wszystko u Ciebie pięknie rośnie A narzekałaś na bałagan w szlarni - a teraz jest nie do poznania - może masz drugą?

Sebek, całe zeszłe lato mój trawnik nie był nawożóny z powodu suszy, jesieniateż się nie udało a kupiłam nawet specjalny nawóz jesienny (rok wcześniej pelśń śneigowa go zmasakrowała)...niestety deszczu sie nie doczekaliśmy....ale przetrwał ładnie. Z powodu rozmiaru podlewania po nawożeniu nie wchodzi w rachubę...śmieć przy tym nas by zagryzła Wiosną nie było czasu, jak znalazł się czas i zapowiadali deszcz, to sklep z nawozami zamknęłi.... M rozpacza nad stane trawnika i z tego powodu dziś grzebie przy nawadnianiu...nawet testowo odpalił dwie nitki ..ale z powodu moich zmian w konfiguracji rabat musi dużo jeszcze poprzestawiać i pozamieniac..... ale już obiecałam, że to koniec moich pomysłów
Wreszcie sypnie mu nawozu i podleje z nawadniania

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:15, 29 kwi 2012

Do góry
Gratuluję 200

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:13, 29 kwi 2012

Do góry
I cos dla Jagny, moje dwie sosnice
Ta rosnie w miejscu oslonietym

A ta na "wygwizdowie" i ta w tym roku wyglada mizerniutko

A takie ma palemki Z paczkami w srodku

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:09, 29 kwi 2012

Do góry
Moja klopotliwa rabata podkuchenna w trakcie metamorfozy

Dojdzie jeszcze skarpetka z Hakone i do tego byc moze kolorowe zurawki, badz zurawki z konwalnikami
A na koniec bedzie smaczek (kolejnosc odwrotna, bo jeszcze nie mam roslin, a smaczek juz jest )
Mój kawałek raju 16:08, 29 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a teraz tulipki cd.

Te są przepiękne
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:05, 29 kwi 2012

Do góry
Kolejna porcja zdjec:

Tulipulki

Klon palmowy Garnet sie rumieni

Clematisy zaczynaja wypelniac kule

Wiosna w sadzie 16:00, 29 kwi 2012

Do góry
Może mój 10 drzewkowy zagonek ciężko nazwać sadem ale takie oto widoki mnie wczoraj ucieszyły:

obsypane kwiatem śliwki węgierki:

budzące się do życia grusze klapsy:

i antonówki:

Morelka przemarzła w połowie i nie wiem czy cokolwiek będzie z niej w tym roku, natomiast porzeczka czerwona obsypana jest równiez cała:

Teraz tylko liczę na WYROZUMIAŁOŚĆ "zimnych ogrodników"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:57, 29 kwi 2012

Do góry
klon jesionolistny Flamingo
Ogród Dominiki 15:55, 29 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

W cieniu:

Piękne! Niespotykany kolor, płatki... Chyba mam już nowe chciejstwo po tych fotkach Robisz cudne zdjęcia Domi!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:53, 29 kwi 2012

Do góry
a tu idzie kalmia szerokolistna Galaxy, ma nowe listki i zalążki pąków, cud że przetrwała, bo to pierwsza ich zima u mnie, kwitnie maj czerwiec, wymagania podobne do rh,

widac mini pąki

ruszył kokornak

i kolejny tulipan kwitnie, one maja olbrzymie kwiaty, teraz wiem, czemu taka gruba łodyga

Rododendronowy ogród. 15:50, 29 kwi 2012

Do góry
Bogdziu załatwiłam mojego Rh Cunningham's White. Kupiłam początkiem kwietnia, trzymałam na oknie w garażu i wszystko było ok. Jak zaczął kwitnąć, tydzień temu wsadziłam do ziemi, podsypałam nawozem do kwasolubnych, podlewałam co 2gi dzień... Zmarzł? Zimna woda - z węża? Jakoś mogę mu pomóc?

Dzięki!
Karolina
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:48, 29 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Wam za życzenia

Borówki kwitną! Podlewam je mocno, żeby zawiązały owoce - jak je przesuszyłam rok temu owoce poopadały a wyglądały jak suszone jagody leśne 2 różne odmiany mają zupełnie inne kwiaty, różnej budowy, kwitną w różnym czasie...

Sesja biało-zielonych papuzich tulipanów - dla Roberta

Moje Młode prezentuje tulipanki przy tarasie:

I z bliska tulipanki - do przesadzenia dwa papuzie z przodu (jeden w pączku) i ten żółty z tyłu - do Teściowej

Młode na murku tarasowym:

Funkie i ciemiernik werandują się w cieniu na tarasie - podpędzone w domu, zamierzają kwitnąć...

Konwalie niedługo zakwitną

Żywopłocik - kiedyś - z bukszpanów przedszkolnych

A tu zdjęcie Rh - co ja mu zrobiłam??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:45, 29 kwi 2012

Do góry
szczypior, ale nie jem go tylko czekam jak zakwitnie, bo lubie te kwiaty; czosnki ozdobne albo wymarzły, albo coś je zżarło

w końcu paulownia ma pąki i idą powoli listki

na skalniaku coraz szaleńcze kwitnienie - muszę się nauczyć robić lepsze fotki, ale chyba sprzęt do wymiany

tu pod drzewami jest roślina, taka płożąca, kwitnie na żółto, ale nie wiem co to jest, ładne
Zielono mi! 15:41, 29 kwi 2012

Do góry
I gratuluję setunii - na reszcie i Ty masz swoją

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies