Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na okrągło:)

Na okrągło:)

motylla 23:12, 18 cze 2012

AniaK napisał(a)
Kuleczki okrąglutkie
A może przy tej rurze wokół Vanilki hortensje ogrodowe takie małe,nawet jak nie zakwitną to mają zgrabne kuliste krzaczki z ładnymi błyszczącymi liśćmi.Ale w tak zacisznym miejscu mają szansę kwitnąć co roku.

Oj, mam do myślenia
Sebek 23:34, 18 cze 2012

Pięknie te kulki wyszły - ale sprzęt masz do tego super
justi 23:37, 18 cze 2012

Ale dziś kulkowany dzień. Byłam u koleżanki i też tak cięła kulki
motylla 23:39, 18 cze 2012

Sebek napisał(a)
Pięknie te kulki wyszły - ale sprzęt masz do tego super

Dziękuję A ze sprzętu nie śmiejemy się, ważne, że skutecznie, szybko i prosto
AniaK 23:54, 18 cze 2012

motylla napisał(a)

Kuleczki okrąglutkie
A może przy tej rurze wokół Vanilki hortensje ogrodowe takie małe,nawet jak nie zakwitną to mają zgrabne kuliste krzaczki z ładnymi błyszczącymi liśćmi.Ale w tak zacisznym miejscu mają szansę kwitnąć co roku.

Oj, mam do myślenia

Myśl,myśl.Dodam,że niektóre pięknie się przebarwiają na jesień,np. jak ta między trawami

Liście długo się utrzymują, czasem muszę je obrywać zanim owinę włókniną na zimę.
Diana 00:40, 19 cze 2012

Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą
może obwódka z żurawek....same żółte, same bordo lub na przemian-jedna przed rurą, druga za i powinny zarosnąć

żurawki i trawki po bokach - wtedy napewno zasłoni

po bokach większe kule bukszpanowe(posadzona przed rurą- zasłoni), trzy mniejsze pomiędzy nimi, z tyłu obwódka żurawkowa i jeszcze żurawki pomiędzy bukszpanami

lub najtaniej, najprościej...z drugiej strony wbijasz w ziemię taką samą rurę, obydwie oplatasz jakimś sznurem - kolor jaki chcesz i po bokach i z przodu żuraweczki lub coś innego Będzie wyglądało jak nowoczesna ozdoba

Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie
AniaK 07:40, 19 cze 2012

Fajny pomysł Diano z drugą rurą
motylla 08:34, 19 cze 2012

Diana napisał(a)
Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą

Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie

Taka pobudka to ja rozumiem - kawa na monitorze

Jesteś wizjonerką Diano!!! Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Myślę sobie, że można jeszcze zastosować Yarn bombing

http://joyerickson.wordpress.com/2011/09/04/the-new-graffiti/

Buziaki!
motylla 08:35, 19 cze 2012

AniaK napisał(a)
Kuleczki okrąglutkie

Oj, mam do myślenia

Myśl,myśl.Dodam,że niektóre pięknie się przebarwiają na jesień,np. jak ta między trawami

Liście długo się utrzymują, czasem muszę je obrywać zanim owinę włókniną na zimę.

Aniu, to ładnie nawet by było!
popcorn 09:33, 19 cze 2012

Ale fajne propozycje
Ogrodowych hortensji jednak juz u siebie nie posadze, nie mam gdzie przetrzymac zima. A w gruncie marzna, teraz mam ledwo pare listkow, wypuszczaja dopiero swieze bo zmarzly do gruntu i musialam je ciachnac... wiec kwiatkow nie bedzie Niby po sasiedzku rosna takie duze i chyba mniej marzna bo kwitna, ale jak je dotrzymac az wyrosna porzadnie? Moje 3ci rok z rzedu do gruntu przemarzaja
A niby zacisznie, pod domem...
pozdrawiam!!