Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 23:43, 18 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
wróciłam późno i padam ... ale mam bardzo ważną wiadomość ... dlatego zanim moja twarz opadnie na klawiaturę i wyklika niezrozumiały ciąg znaków pochwalę się ...

dziś ...
w dniu 18 czerwca ... 2012 roku ... na moim tarasie stanęło pierwsze 13 doniczek

BUKSZPANIKÓW !!!

niniejszym czuję się od tej chwili pełną gębą ogrodowiczanką a tradycje bukszpanowe obiecuję kontynuować ...

może tylko w dororodniejszej postaci bo moje bukszpaniki bez lupy nie zauważalne ...

może też w liczbie stosowniejszej i mniej demonicznie źle wróżącej i nie pytajcie dlaczego 13 bo to wie tylko małż który je zakupił

foto jak wsadzę ... może uda mi się poczytać co z nimi począć w sensie ziemi ... nawozu i pielęgnacji ... jak nie to jutro bo oczy się kleją ...

Dumna z Ciebie jestem!!!! Prawdziwa ogrodowiczanka
Milka 23:44, 18 cze 2012

Gratuluję!!!
będziesz kulkowac jak i my
Milka 23:45, 18 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
znikł ... nie wiem dlaczego ...

Irenko weranda wygrywa ... ... serio ci do mnie pasuje ? ... to fajnie ... bo zastanawiam się czy pasuje do domu ))) ... zobaczymy ...

ona głównie ma pasować do ciebie, bo to ty mieszkasz w tym domu, nie na odwrót!!!
w związku z tym, slę kolejne gratulacje
barbara_kraj... 23:56, 18 cze 2012

Beka napisał(a)

Wygląda na dzwonek brzoskwiniolistny,może jeszcze kto zajrzy,by potwierdzić lub zaprzeczyć.

Sprawdzałam w "Katalogu roślin". Dzwonek ma jakby bardziej wiotkie pędy i trochę inne listki, ale tam się bardziej skupili na samym kwiatku a ten bardzo podobny ....tylko kolor inny.. Chyba nie pomogłam...

To na pewno jest dzwonek brzoskwiniolistny. jego pędy nie są zbyt sztywne, lubi się pokładać. Oprócz białych, kwiaty mogą być fioletowoniebieskie. Liście tuż przy ziemi zebrane są w rozetkę. Na pędzie kwiatowym są rozmieszczone rzadko
Tu więcej informacji: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1293-dzwonek-brzoskwiniolistny-campanula-latiloba-alba
anna_studio 00:01, 19 cze 2012

Dołączam do gratulacji narodzin..... Ogrodowiczanki
noemi 00:08, 19 cze 2012

Iza Ogrodowiczanko ... ja też gratuluję 13 tka szczęśliwa a małż tak sam z siebie ? ... oj to bardzo cieszy
Mala_Mi 00:37, 19 cze 2012

Kolejna co będzie kulkować....... czyli poleci w kulki....... ja tam mam kilka ..ale kulkowac za bardzo nie będę i wcale nie z pwodu zeza.....
Ale obwódkę bukszapnikową mam ochotę zrobić.... linie proste też niezbyt równo wychodza..ale zawsze mogę powiedzieć że to tak miało być
iwonaz 07:52, 19 cze 2012

Napewno zrobisz z tą 13 cuda

Ja swoje wyrzucam sukcesywnie i już niewiele mi ich zostało...może około 25-30. Do mojej syberii się nie nadają. Oryginalną ogrodowiczanką nie będę, ale wszytkim zakręconym bukszpanowo kibicuję
arcobaleno 11:37, 19 cze 2012

No - teraz to już Ogrodowiczanka pełną parą Ja chyba też sobie bukszpanki pomnożę po cięciu
Madzenka 18:53, 19 cze 2012

Doczytałam u Irenki, że weranda powstaje Dasz jakieś fotki???