Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 07:18, 27 kwi 2012

Do góry
Mi się Twój plan bardzo podoba. A ilość roślinek odpowiada ilości kropek na rysunku? (chodzi mi o żurawki i bukszpan, żeby nie było za mało)
A teraz gratulacje z okazji kolejnej pełnej setki.

Pogaduchy skowronków 07:14, 27 kwi 2012

Do góry
Pogodowej powtórki z dnia wczorajszego, wszystkim spragnionym ciepła.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:53, 27 kwi 2012

Do góry
Tak czy siak już życzenia składam,bo potem mogę nie zabłądzić w te strony......
Wszystkiego udanego w ogrodzie ....wirtualnie i na co dzień!Następnych intrygujących stron!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:40, 27 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Kupiłam trzmielinę bylły w dwóch różnych donicach, na obu była ta sama nazwa, ale czy to taka sama odmiana?

Ta po prawej to zapewne Emerald.n Gold, ale po lewej to chyba jakaś inna...po dolnych listkach widać.
Ale ja się nie znam
Ogrodnik mimo woli 01:14, 27 kwi 2012

Do góry
pająk zajefajny a Ty wydziwiasz przecież jest ślicznie jak to wszystko zacznie kwitnąć, jaki tam jest powojnik?
Ogród do poprawki :) 00:37, 27 kwi 2012

Do góry
perfekcyjny
dzisiaj na projektowaniu wieczór Sebka , ledwo wątek znalazłam
to może tak:
buk Purple Fontain (na rysunku ma 3 m ale dorasta do 5 - ale wolno),
świerki 'Conica' 1 większy i 2 mniejsze
świerki 'Nidiformis' 3 sztuki
wysoka trawa, 2 szt. hmm ... może trzcinnik ostrokwiatowy 'Avalanche'?
małe niebieskie trawy: owies wiecznie zielony(ten wiekszy) i kostrzewa sina (ta mniejsza)
i najlepiej to poustawiać jeszcze w realu i poprzymierzać oczywiście
(troszkę mi te proporcje nie wyszły najlepiej, ale już dzisiaj jestem zmęczona i nie poprawię)

Ogrodnik mimo woli 00:26, 27 kwi 2012

Do góry
A to Gienia

Migawka z wsiowego na dobranoc.....

Ogrodnik mimo woli 00:23, 27 kwi 2012

Do góry
A to bedzei rychło wnet......
Orliki

Pełniki

Piwonia - pierwszy pączek

Powojniki

I wiele innych kwitnacych i pączkujących....... ale nie da się wszystkeigo pokazać..bo musiałabym etat mieć na Ogrodowisku jak się sobie nasadziło..to i tego trochę jest dobra... i zła......
Ogrodnik mimo woli 00:20, 27 kwi 2012

Do góry
Nigra pierwsze pąki (inne też juz mają paki, nawet żółta, ale kwatów będzie miałą bardzo mało w tym roku )
Ogrodnik mimo woli 00:19, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - cudnie u Ciebie

Dzięki Sebuś...ale ten syf co mam . to tez mój

A to foto wyszło zajefajne Taki śmieszny pająk na nim siedzi Musze zrobić zbliżenie, bo na stawianych zdjciach słąbo widać.. ma seledynowy kuper i takie śmeiszne pary odnóży, ale wcale nei jak u pajaka....

Psie zęby w tym roku wybitnie wysokie..... jezszcze takie nigdy nie były.

Coś co kompletnie mi się nei podoba...czyli wizytowa część ogrodu - przedogródek....... to maskara... i brak pomysłów...... ale i na neigo przyjdzie pora...
Mój jesienny ogród 00:19, 27 kwi 2012

Do góry
doorenbosy lubię odkąd je poznałam za ta jednolita biel pnia widzę,że lubisz ładować się pozytywna energia od nich super zdjęcie
Ogrodnik mimo woli 00:14, 27 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A wiesz Aniu u mnie tej Elite jednak przemarzły pączki i zamiast kilku kwiatów ma po jednym najwyzej po dwa w pęczku.Jak to samo bedzie z innymi rh to nie będzie co ogladac. Ja tez ide spac. Dobrej nocy.

U mnie ma zaciszne miejsce ...... ale w mojeje sisni przemarzły kwaty i w tym roku szału też nie bedzie.... nic nie bedzei , kilka pojedyńczych kwatków

I taki zapomniany kącik.... dorzucułam obok moja jabłonkę jabłonka rośnie w poziomie , tak miniaturowa, ale jabłak ma wymiarowe i bardzo dobre

Migdałek... prawie ,prawie

Szachownica...w zeszłym roku prawie jej nei było ..

Zakwitł omieg...to juz wiosna na 100%...500 metrów nizej kwitły już od tygodnia.....
Ogrodnik mimo woli 00:10, 27 kwi 2012

Do góry
I inne jeszcze nie prezentowane....

I różne tutaj..... marcyze już przekwitają... upsss na tym prawie nic niewidać
Ogrodnik mimo woli 00:07, 27 kwi 2012

Do góry
Tulipki żółte

Ogrodnik mimo woli 00:05, 27 kwi 2012

Do góry
Na skalniaku kory nie mam Ale tam tak gęsto wszytko rośnie, że chwasty muszą się rozpychać ...

Miniaturowe iryski
Ogrodnik mimo woli 00:03, 27 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A dlaczego nie napisałaś że na pierwszym zdjęciu oprócz Miśka ktoś jeszcze jest? co do drugiego zdjęcia to ja mam taka porazkę w całym ogrodzie bo u mnie ani grama kory nie ma i własnie całymi dniami przez cały rok tylko pielę i piele i piele.

Ja się odbijam w szybie
I przeciwnicy kory mogą krzyczeć..ale ja w puste miejsca dam ją, bo ja nie mam czasu na pielenie..ja pracuję najczęsciej po 12-15 godzin.. i mój wolny czas już się skończył.... miałam trochę luzów od zimy..... Takich chwaściorów to mam kilka arów W tych chwaściorach jest mnustwo pięknych rośłin, które nie opielone wygladają...... wogle nie wyglądają, bo ich nie widać....
ładnych zdjeć do pokazania wybrałam chyba ponad 50...ale pora iść spać.. Muszę wstac o 5......
Kilka na dobranoc... tych ładnych.....

Jeszcze w pąkach, ale oko cieszy i taka....
Mój jesienny ogród 23:58, 26 kwi 2012

Do góry
Aniu, lubię sobie popatrzeć nawet dalej niż księżyc, teraz wieczorem na zachodzie świeci wenus, wczoraj świeciła obok łysego. Oj , brzózek ci u mnie troszku jest. Youngi mam dwie, mam wielką pendule i 4 doorenbosy są wiecznie śnieżno białe nigdy nie pękają, mają wielkie liście które przebarwiają się prawie na pomarańcz.

Ogrodnik mimo woli 23:57, 26 kwi 2012

Do góry
A to moje dzisiejsze małe pole bitwy.... i kilka innych był otez ale za dużo psiania i wstawiania fotek.. zresztą fotek roboty nei mam, bo szkoda czasu na pstrykanie..
Tak było......

Zdjęłam darń i wyłągodziła mluki na rabatach, będzie łatwiej kosić a wygospodarowane meisce pozwoli na przesadzenie kaliny ......

Ułozenie kostki na podsypce z piasku.... zakopanie kabla do oswietlenia (to tez wszędzie leży na wierzchu i pasuje uporządkować.......

Efekt końcowy , po przesadzeniu i posadzeniu .... najwazniejsze , że trawnika nie zniszczyłam przy robocie kalina i bukszpany przesadzone, ziemia urobiona, trzmielinki posadzone...... taka mała rzecz, a pół dnia.... Kamienie do posprzątania po skalniaku....i taki inne drobiazgi się zostały.... czeka na lepszy czas...
Moje miejsce na ziemi ;) 23:52, 26 kwi 2012

Do góry
Kolejny jałowiec po "renowacji" ...

...
Ogrodnik mimo woli 23:47, 26 kwi 2012

Do góry
Dalszy bałagan.... a takiego bałągany mam naprawdę dużo...

Moja jedna z rabat z rh.....druga dopiero zaczęta.... to trzeba skończyć i przesadzić wszytko po lewej stronie, ułożyć kostkewzdłuż kamieni, bo ianczej tego nie da sie skosić..

I tak dalej i tak dalej...... dziś przesadziliśmy ...duzego lilaka, kaliną zza rh, kulki bukszpanowe, jabłonkę, trzmielinę oskrzydloną (chyba nic z niej nei bedzie bo zimą grasoawał karczownik...zjadł dwa drzewka owocoe i trzmielinę..i chyba podgryzł koreankę..... i juz sam nie pamiętam co jeszcze.... oczary obkopane, ale nie zdążyliśmy..... Trawnik do regeneracji, po psie to tylko same plamy, żadnym oprysków i podlewania Aliette wrzosowatych nie było czasu..... nawóz pod cebulwoe, zaczęliśmy wkopywac rury do nawadniania, wszędzie trawa do podsiania, przekopaliśmy inastalację do projektowwnego ciurkadełka, a to oznaczało że dziś przeryliśmy kawała tranika i rozwaliliśmy kawała sklaniaka i ściezki... itd itp..... WIęc naprawdę nie ma co robić w ogrodzie Lista pilnych rzeczy jest bardzo długa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies