Witam, fajnie Paweł że Ci sie podoba moj ogrod swierki sa stare podcinalismy wierzcholki bo byly kolosalne pod nimi w lecie wisi hamak, a zdjęcia magnoli kwitnącej na pewno wstawie ma bardzo dużo zdrowych pąków
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?
Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
No to masz też mało miejsca tak jak u mnie, będziemy ciąć i ograniczać
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Po południu zabrałam się za wytyczanie linii rabat z projektu. Szło mi jak po gruzie Ni cholerci wyjść mi nie chciało kółko... no za chiny nie chciało się "spotkać" z podjazdem do garażu No ale nic to, przeszła do następnych rabat i poszło już lepiej... Oczywiście rabaty są "kwadratowe" ale mają być piękne, zaokrąglone linie
.....jak to ja poplątałam sznurek ale, żem wkurzona była, bo mi nie szło wytyczanie rabat z "odsieczą" przyszedł Tato
a to szczególny smak - te dynie są do produkcji oleju, który jest bardzo znany wśród smakoszy i nazywany nawet złotem Styrii
smakuje rewelacyjnie i dodaje się go do wielu potraw - u nas jest w sklepach niestety dośc drogii
a to strona frontowa ścieżke z kamyczków zrobiłam razem z tatą, w oddali moj Rufcio bokser jeden z osmiu zwierząt, które posiadam i "dzięki któremu" muszą być wszędzie płoteczki bo bardzo lubi podsikiwać, a jak był młodszy wyrywać tujki z korzeniami , ale bardzo go kocham teraz nie ma juz tego cisa i krzaczka rosnacego na rozowo, wszedzie sa tuje
Nie wiem czy tu dojrzysz, ale zaczyna się sadzonkami bukszpanu, potem trzmielina, potem znów bukszpan, taki to będzie żywopłocik jak urośnie. Z tych trzmielin pobrałam jeszcze ze 100 sadzonek chyba. Lepszej fotki na razie nie mam.
W czwartek spotkaliśmy się z Tomkiem (osoba posiadająca pięknego Mercedesa rolnego ) i umówiliśmy się, że przyjedzie pomóc nam przy warzywniku. No i w piątek się zaczęło
...i tym sposobem górka została zaorana pod warzywnik i lasek
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?
Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet
zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja
ŚLICZNY!! na początek zamiast szyć nowe wszystkie poduchy można dołożyć ze dwie trzy białe, takie małe.
Dzisiaj tylko krótko, bo pogoda taka sobie no i niedziela
M. miał przykręcić krany, bo wczoraj wodę puścili, ale okazało się, że było sporo awarii, więc wieczorem zakręcili
Coraz więcej kolorowych akcentów u mnie i sporo zapowiedzi wiosennego kwitnienia
Dziękuję Danusiu, że zaglądasz i motywujesz mnie do pracy.
U nas ostatnio pogoda nie sprzyja pracom w ogrodzie - ciągle pada.
A w domu rosną sobie karłowe dalie (czerwone, różowe i żółte),