Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

popcorn 19:55, 31 maj 2012

Weroniko przecudnie u Was! A jakie zywe obrazy tworzysz! Jestem fanka tego dywanu z karmnika oscistego - wypas! Ale czasu trzeba zeby on powstal... albo sporo sadzonek.. przepieknie! Super to wyglada!

Mam wrazenie ze rumian ogrodowy (tak sie nazywaja podobno te moje margaretki) mutuje -rozsiewajac sie traci swoje cechy Mialam 2 czy 3 sadzonki polpelnych. Rozsialy sie bardzo, w ub roku male, a w tym kwitny. I wszystkie prawie sa puste w srodku, zwyczajne... a polpelne w ogole zniknely - nie wiem czy zmarzly, czy *sie skonczyly* jak byliny to czasem maja... (sasanki Babci tak poginely - byly wielkie kepy i po ktorejs zimie po prostu nie odbily...)

pozdrawiam!!
weronika77 20:31, 31 maj 2012

Karolino, jak wyżej pisała Bogdzia, karmnik się łatwo rozmnaża. Zwykle rośnie w okrągłe łączki, ale można z nich powycinać paski i fantazyjnie połączyć (tak ja robiłam). Margerytki mam jeszcze te późniejsze, duże.
popcorn 11:30, 01 cze 2012

Cudne te karmnikowe fantazje pozdrawiam!!
Milka 11:44, 01 cze 2012

[q

Z takim pomocnikiem, nie dość, że nudzić się nie można, to jeszcze jak wesoło jest
ircia 20:58, 01 cze 2012

weronika77 napisał(a)

Dla Irenki wielbicielki mojego arystokraty specjalne zdjęcie Kajtka, dzisiaj w roli grupy trzymającej władzę, tj. jedną łapką reguluje dopływ wody do oczka.Nie mówiąc o tym, że skoki do wody też już były, co widać w brakach puszystego futra. Pozdrawiamy.

Witaj Weroniko - Twój ogród wraz z czworonożnym gospodarzem nieustannie zachwyca Zdjęcie fantastyczne! Z takim pomocnikiem praca w ogrodzie to sama przyjemność
Szkoda tylko róży Westerland - wierzyłam, że odbije...
Moja zimę przeżyła bezproblemowo i już mnie cieszy pąkami
Basia_1987 22:36, 01 cze 2012

Weroniko czy karmink ościsty się nie starzeje ?nie trzeba go wymieniać/łatać dziurki nowymi sadzonkami? Gdzieś tak o nim słyszałam u Ciebie rośnie niesamowicie
weronika77 19:33, 03 cze 2012

Basiu_1987, karmnik starzeje się jak wszystko, trzeba poczekać aż się zazieleni lub wyciąć, przenieść w nowe miejsce...
Mam dużą kamienistą ścieżkę w ogrodzie, która porośnięta karmnikiem 4-ty rok, jest wciąż zielona lub obsypana białymi kwiatuszkami.
Obecność Kajtka w ogrodzie, jego powitania i wariacje są niezbedne, jak woda i powietrze.
Pozdrawiam Irenko, Karolino, Irciu i Basiu.

Tutaj widoczna karmnikowa ścieżka z kamieniami. Służy do częstego chodzenia, do kranu z wodą.
Przetacznik 19:52, 03 cze 2012

Dywany z karmnika są doskonałe taki ład, no i te jego drobne kwiatuszki na słupkach - ślicznie to urządziłaś...
weronika77 20:35, 03 cze 2012

Weroniko Przetaczniku, te kwiatki na słupkach, białe w głębi to skalnice. Karmnika kwiatki tutaj nie widoczne, przed kwitnieniem.Wcześniej jest zdjęcie z kwitnącym karmnikiem.
Basia_1987 21:40, 03 cze 2012

A czy jest zimozielony, jak wyglada po zimie?