A to część moich zakupów. Lilie św Józefa
po 2,5/szt
liliowiec Joan Senior
i moje rozmnażane w tamtym roku róże - moja duma
Pięknie przezimowały i rosną w oczach. Zastanawiam się tylko czy za jakiś miesiąc będę mogła je przesadzić w miejsce docelowe?
Te zdjęcia są takie.....urooooocze...., piękne !
Witam Zacienioną, dziękuję za powitanie.
Jaskry też cudowne, nie dziwię się, że wygrały z pomidorkami...
Pozdrawiam
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Pochwalę się jeszcze moimi wcześniejszymi osiągnięciami ogrodowymi. Aż wstyd pokazać jakie miałam zapuszczone bukszpany, ale już jest lepiej, więc pokazuję
w czasie pracy
i po
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
W tamtym tygodniu kupiłam ciemne bratki i wsadziłam do moich zaimprowizowanych donic.
W czasie ich sadzenia, na moich oczach moja szkodniczka -ogrodniczka ugryzła jednego, jedynego rozwiniętego kwiatka. No po prostu skandal. Reszty dzieła zniszczenia dokonał wstrętny wiatr z deszczem.
A, że jestem niezłomna w swym działaniu, wczoraj zakupiłam nowe bratki, tym razem żółte, żeby bardziej było je widać.
Dziś rano zobaczyłam 2 płatki na chodniku......psina ma areszt!!!!
Tak wygląda moja rabatka przed domem. Na razie bardzo mizernie, ale liczę, że rośłiny się rozrosną.
Teraz jeszcze został środek - choina kanadyjska i ... tu jeszcze myślę. Może coś podpowiecie.
edit - napis ogrodowisko mi podpisy fiołków zasłonił
I przeoczenie - obok podpisu niezapominajki brakuje po lewej ramki z podpisem "miodunka".
Dzisiejszy dzień rozpoczęłam od deszczowego spaceru po ogrodzie i sadzie. Mimo mżawki było fajnie, ciepło no i wreszcie zobaczyłam postępy na roślinach. Wszędzie się zazieleniło, zakwitła nawet morela i inne kwiaty.
Są jeszcze ostatnie krokusy
Pola ....przepraszam, że na Twoim watku, ale wstawiam zdjcie Bogdzi Alfreda po 10 latach Tez mam go posadzonego na rabatce......i myślę co z tym fantem zrobic..... a ma więcej miejsca niż Twój... To jest jeden krzew
Pola, dalej u ciebie, ale musiałam męża zawołćc i pokazać foto, żeby uzmysłowić sobie, jaki wielki krzak rośnie!! Alfreda też posadziliśmy
Dzięki Aniu
Już właśnie napisałam,że Ania kochana że ma czujne oczko
Pola ....przepraszam, że na Twoim watku, ale wstawiam zdjcie Bogdzi Alfreda po 10 latach Tez mam go posadzonego na rabatce......i myślę co z tym fantem zrobic..... a ma więcej miejsca niż Twój... To jest jeden krzew
Pola, dalej u ciebie, ale musiałam męża zawołćc i pokazać foto, żeby uzmysłowić sobie, jaki wielki krzak rośnie!! Alfreda też posadziliśmy
Dzięki Aniu
A teraz z innej beczki pokazywałam dziś puste miejsce do nasadzenia pojechałam do OBI i zobaczcie co kupiłam.
To miejsce tak wygląda, posadziłam tam też Miłorząb