Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 13:59, 01 cze 2012

Twoja biała piwonia Jolu, jest chyba z kilkoma czerwonymi wąsikami,a może się mylę?
Irenko,czy ty kupowałaś tę swoją białą,czy masz ją z odzysku?
jotka 14:00, 01 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Twoja biała piwonia Jolu, jest chyba z kilkoma czerwonymi wąsikami,a może się mylę?
Irenko,czy ty kupowałaś tę swoją białą,czy masz ją z odzysku?

Spostrzegawcza jesteś I za te "wąsiki" ją lubie
Ana 14:03, 01 cze 2012

Jeeej, Haniu, jaki cudny ten piwoniowy szpaler!!!
A znasz ten cudny wiersz "piwonie z ogrodowej" A. Ziemianina??
malwes 14:10, 01 cze 2012

Haniu, ja również podziwiam Twoje piwonie, są przepiękne.
A nowego sąsiada może da się zapoznać i popytac go o plany nasadzeniowe. Ja niestety dwóch sąsiadów mam miłych, ale kompletnie nie dbających o ogród (jeden z racji stanu zdrowia, cały czas się zastanawiam, czy nie zorganizować mu jakiejś ekipy która pomoże....). Jednego z kolei jakoś tam dba, ale nie miły. Ale za to czwarty - do dla mnie wymarzony kompan. Codziennie spacerują by pogadac do każdej roślinki i teraz jak ja też łażę, to chociaż mąż przestał się śmiać, a poza tym to wspaniałe pogadać z kimś kto kocha ogród, dba o niego, traktuje rośliny jak bliskie osoby, troszczy się. Tylko jak na złość akurat ta część od sąsiada jest na wprost tarasu i chętnie bym ją wysłoniła ale zostawiam szpary, cobyśmy sobie mogli chociaż machnąc ręką, że czas na wizytę

Haniu - a może Tobie też ktoś mógłby pomóc przy większych pracach, może własnie trafisz na sąsiadów pasjonatów.
A co do imprez, ja ostatnio tez jakoś wcale się nie cieszę na spędy. Fajnie zobaczyć znajomych i bliskich ale najlepiej mi w domu, czasem nawet samej, w ciszy, albo własnie w ogrodzie. Dzisiaj pada i powiem szczerze - jestem szczęśliwa, choć chora - bo cicho, spokojnie, łóżeczko, książka o ogrodach, no i Ogrodowisko nasze i nareszcie mogę poodwiedzać wirtualnych sąsiadów i chociaż wpisy zostawić.
hanka_andrus 14:55, 01 cze 2012

Dziś Dzień Dziecka,składam więc wszystkim dzieciom natury życzenia długich lat w zdrowiu!

A żeby zdrowie dopisywało,jedzcie jak najwięcej naturalnych produktów,prosto z ogrodu.

Na przykład ......takich.

Smacznego!
popcorn 14:57, 01 cze 2012

Haha, żeby takie ciasta z kremem u mnie w ogrodzie rosły! Miałabym nadwagę jak nic!
Haniu przepiękne te piwonie u Ciebie! Moje nie kwitną, złe na mnie jeszcze że je przesadzałam co roku prawie... dam im czas
pozdrawiam!!
hanka_andrus 15:00, 01 cze 2012

A ja dziś byłam po bez i pędy sosny.....

Milka 15:02, 01 cze 2012

Ale piękne życzenia, dziękuję Haniu
popcorn 15:04, 01 cze 2012

A te pędy na syrop? Jak go robisz Haniu? Mam sosnę czarną do obciachania
karolciab93 18:32, 01 cze 2012

Mmm Haniu ale samkowicie u Cb dobrze ze przed chwilka zjadlam kolacje bo bym cale to ciacho pochlonela takze i u Cb dziekuje za zyczenia w koncu kazdy z nas ma w sobie cos z dziecka co do przesadzania piwonii to masz racje szkoda zdrowia , niech sobie rosna tam gdzie sa bo i tak wygladaja oblednie a w tym roku przesadzalam jedna i wiem ile to sil kosztuje..
zycze milego wieczoru no i zdrowka tez zeby go nigy nie brakowalo!