Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 08:58, 15 kwi 2012

Do góry
Wzajemnie ,Zbyszku! Niedziela jest po to ,by podziwiać ogrody......na Ogrodowisku!
Słonecznego dnia!
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:18, 15 kwi 2012

Do góry
mi spodobały sie też te przedziwnie prowadzone lipy:

Rh po 28zl a naprawdę ładne.
dużo bukszpanów wrzosów.
Szkółka wprowadza za chwilę byliny wieloletnie zimozielone. W tym ulubione żurawki.
Od razu mówię NIC NIE KUPIŁAM.
ALe to tylko dlatego że nie byłam na to zupełnie przygotowana. Ale pojadę tam jak Rh będa kwitły - to tylko kilkanaście km ode mnie w końcu.
A Was zapraszam. Piękne rośliny i przemiła właścicielka która doradzi pomoże w wyborze.
Ogródek Hanusi po zimie 08:15, 15 kwi 2012

Do góry
O1 Sąsiedzi z rana w progu!Witam,witam! Słonecznie!
Ale że niedziela,to ogród dalej czeka na mnie.Szklarnia jeszcze dosycha, przedwczoraj padał deszcz na pole, to spokojna jestem.Tydzień za pasem,będzie co robić.
Wszystkim życzę przyjemnych wizyt!

Pozdrawiam zaglądających.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:11, 15 kwi 2012

Do góry
A tu azalie i Rh

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:08, 15 kwi 2012

Do góry
W trakcie szukania drzewek owocowych Justyna która wcześniej mieszkała w Kobylej Górze niedaleko Ostrzeszowa zaproponowała by pojechac do mieszczącej się tam szkółki.
Mieszkam juz od dłuższego czasu w tych rejonach ale nie miałam pojęcia ze tam jest szkółka.
Gospodarstwo szkółkarskie Burziwoda:
http://www.burziwoda.pl/index.php?lang=pol&id=1
czego dowiadujemy się na ich stronie, istnieje od 1961 roku, znajduje się na powierzchni 13 ha w tym 1 ha zajmują tunele foliowe przeznaczone do produkcji młodzieży, zaś większość areału zajmują mateczniki, z których pozyskujemy materiał rozmnożeniowy.
żałuję ze od razu nie robiliśmy zdjęć szczególnie pod foliami. Ile tam było Rh?!!! A jakie piękne!!!
Oto kilka zdjęć wykonanych już na wyjściu:

i swierki serbskie
Ogródkowy chaos u monitki 08:06, 15 kwi 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Ok nika na razie aura taka że nigdzie nie mam ochoty się ruszać...

Zachęcona przez boćka pobawiłam się w gardenpuzzle z moim narożnikiem działki. Miałam problem z zapisaniem tego co stworzyłam i mimo pomocy nieocenionego Sebka nie dałam rady zapisać tego jakoś po ludzku...więc wybaczcie jakość bo zrobiłam to metodą chałupniczą

Opis od prawego dolnego rogu:
krzewuszka wariegata, obok ekraniku z cisa stożek (jak nie dostanę stożka z bukszpanu to może to będzie cyprysik o takim pokroju) pod nim dwie tawuły np. Goulmound cięte w kulkę, w narożniku śliwa Pissardi, obok wstawiłam rozplenice bo było pusto dosyć ale nie wiem czy to dobry pomysł, dalej ten duży krzew to w zamyśle jaśminowiec aureus, potem miskanty i hortensje Limelight a pod nimi cyprysik sungold. Dalej planowałam różaneczniki: 2 szt Cunningham's White a pod nimi inny który już mam u siebie.

Co o tym myślicie????

Monitka, czy robilas rysunek na zdjeciu swojego ogrodu? Sorki bo nie widze Sprobuj nie sadzic kilku pojedynczych roznych drzew, masz tu dwa rozne - daj albo jedno, albo trzy takie same moze....
Ogród Sylwii od początku :) 08:00, 15 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Przycięte kule bukszpanowe na tyłach ogrodu ....

Sylwia,uwielbiam tą rabatę - cudnie się komponują kulki na tle żurawek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 07:46, 15 kwi 2012

Do góry
Irenko, też gratuluję Ci 300 stronki Z przyjemnością będę zaglądać na kolejne seteczki

Zielona Pasja 06:47, 15 kwi 2012

Do góry
Haha to Ci dopiero masz mnie Wiesz, u kogoś się zawsze lepiej ogląda, swoje zdjęcia wydają się takie sobie

to pierwsza partia:

drugiej jeszcze nie sfotografowałam

i ponowię moją prośbę o identyfikację, może ktoś się zlituje
co to za cudo?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:59, 15 kwi 2012

Do góry

Witaj Admete z miejscowości K.

Danusiu troszkę wcześniej przywitałam się dłuższym postem - ale umknął chyba wśród przepięknych zdjęć z wczorajszej fotorealacji - z tym drugim postem też się wcięłam i wyskoczyłam jak Filip z konopii

Mam chyba nie pełne menu w pasku do pisania postów bo nie mam żadnych emotikonek - a widzę że ich używacie....
Rododendronowy ogród. 00:55, 15 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzis pokaże cudna żabke która zajęła oczko pod kaskadą i całymi dniami demonstruje ze to jej własnośc.Nie boi się nawet jak robię zdjęcia z bardzo bliska.

Nie wiecie? Toż to zaczarowany królewicz na swoją wybawicielkę czeka!))
Dwa światy 23:53, 14 kwi 2012

Do góry
Gratuluję i dobrej nocy, jeszcze lepszej niedzieli
Mata przeciw chwastom 23:52, 14 kwi 2012

Do góry
Dzięki temu wątkowi zaglądnęłam pod moją matę, nawet nie włókninę, szkółkarską. To co znalazłam obrazuje zdjęcie poniżej. Już jej nie ma.

Dwa światy 23:50, 14 kwi 2012

Do góry
Gratuluję 200 stronki i życzę następnych stron jeszcze więcej niż tych kwiatków w azalii
Mój ogród :) 23:46, 14 kwi 2012

Do góry
Fajnie, że wszystko budzi się już do życia ...np. berberys

kwitnie trawa

O....! 23:21, 14 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
jeszcze co do hebe - na mojej górce skalniakowej mam 4 takie kępki ( rozmnożyłam wegetatywnie) i jakoś sobie rosną i radzą w miarę dobrze...

a tu ponizej hebe - żagwin

a na żagwinie rusałka pawik - i tylko tu przesiadywał dzisiaj ten motyl ( no takie zestawienie kolorystyczne natura utworzyła...)
Hebe pod pasowała miejsce widoki masz super a żagwin i motyl, wcale kolorystyka się nie gryzie, tak w naturze jest ślicznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 14 kwi 2012

Do góry
jesli mi ktoś cos podpowie to bardzo się ucieszę
zostawiam bukieciki

Rododendronowy ogród. 23:19, 14 kwi 2012

Do góry
A ja wrzucę jeszcze gorsze zdjęcie z ptaszkiem ,ale może ten lot będzie na tyle charakterystyczny ,że z miejsca będziesz Bogdziu wiedziała co to .Ptak z pewnością większy od wróbla Coś jak drozd ?
Widać jakieś zółte czy pomarańczowe barwy .To czubek bardzo wysokiej choinki .On tak wzlatywał jakby popisywał się przed samicą ...?
Ostrokrzew poszukuje dobrego towarzystwa :) 23:18, 14 kwi 2012

Do góry
Ostrokrzew ma stożkowy pokrój, a więc będą pasowały wszelkie kulki.
Ja bym także polecała ostrokrzew drobnolistny o żóltych listkach - Ilex crenata "Golden Gem" - będzie fajny kontrast

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:17, 14 kwi 2012

Do góry
a jakby tego było mało na trzmielinie kupionej tez w Rogowie są takie kulki czarne i nie wiem co to jest

tu słabo widać ale w każdym listku są takie drobne czrne kuleczki - to nie rokuje dobrze

kto wie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies