Azalie drobnokwiatowe (oczywiscie mam też tego dużo więcej.... bo ja jak ten chomik..co zobaczyłam to zachomikowałam do ogrodu). Niestety te azalie w większości przemarzaja i nie zawsze są obsypane kwieciem jak trzeba.....
Geisha Orange
Azalie wielkokwiatowe... oczywiście mam ich więcej Na szybko liczę mam ich co najmniej 9 Odmia nnie podaję, bo nie mam czasu na szukanie nazw.... ostatnia to Cecile.... zapamiętałam....
Aniu, te lewe mały i średni podsadź od dołu małymi bukszpanikami, żeby stożki były szersze od dołu. Nie będą takie zaokrąglone. Jak dosadzisz podetnij w stożek.
Bożence pięknego wiersza szczerze gratuluję
A Danusi montażu również winszuję.
Zwierzęta na świecie były przed nami
I właściwie to one tutaj są Panami .
Jest wielką sztuką obserwować przyrodę
I dbać o naszą wspólną zgodę .
Zwierzęta też czują - choć nie mówią nikomu
Oj dobrze mieć kotka lub pieska w domu.
U mnie rano było ciepło i pogodnie a o 8 zaczęło wiać i temperatura szybko spada, Jeszcze nie pada ale to pewnie kwestia minut , a było tak pięknie. Ja deszczu nie wyglądam na mojej działce jest wilgoci jeszcze zapas, boje się że jak doleje będę pływał. Siano nie doschnięte przykryte, to może padać. O waśnie w tym momencie chlupnęło. Zobaczymy jaki będzie ten weekend, mam nadzieję że Zośka będzie łaskawa w tym roku.
Oczywiście dziękuję za odwiedziny: Ani, Hani i Irence.
Linka Tojeść poszła na rabatę a w donicach rosną niecierpki (jeszcze są małe z siewu)..
Donice nie są zbyt duże więc niewiele mogę w nich posadzić.
Planuję zakup kolejnych donic na zewnątrz - ale ja lubię szperać na targach staroci i jak się uda to za tydzień może coś upoluję
Marto no ja mam taki jej opis "Hortensja bukietowa 'Renhy' VANILLE FRAISE Hydrangea paniculata"
To jedna hortensja