Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 18:27, 13 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nom, tak było, rodowita kielecczanka z niej, ale była bita, i z tego się nie cieszę. Teraz ma jak pączek w maśle

Danusiu! W końcu go dorwałam
Jednak troszkę się różni, chociaż pewne podobieństwo jest. ..gdyby nie kudłate uszka. Tu się przymila

Hirutkowy raj:)) 17:57, 13 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Krysiu!
Jak masz problem jaką trawę, to Mariusza Surowińskiego pytaj
Mnie bardzo się podoba Miskant Morning Light, muszę go mieć, Mariusz mi go przywiezie - nie wiem tylko kiedy

Gracilimus jest w sumie podobny to starsza odmiana. Pojezdzij i popatrz co jest dostepne - na razie traw jeszcze w ogole nie ma, pewnie czerwiec/lipiec dopiero. Na allegro nie kupuj, nacielam sie - sprzedaja niby tanio, ale dostajesz wychudzona zabiedzona szczepke ktora rozrosnie sie dopiero za pare lat... trzeba w realu kupic duze i ew podzielic na mniejsze samemu

Mariusza spytaj czy ma Gracilimusa, albo inna sredniowysoka trawe rozrosnieta i do przesadzania

pozdrowka!

Karolina dzięki popytam Mariusza
Nasz mały, zielony świat. 17:46, 13 kwi 2012

Do góry
Nikuś, jak już urobisz męża, to daj znać, może sobie gdzieś ręka pomachamy na targach?

Muszę pokazać mojego "zająca". Dostałam takie 3 śliczne osłonki, zanim na lato pójdą np. na stół do ogrodu, to na razie zakwaterowałam w nich rośliny doniczkowe i cieszą oczy
Rododendronowy ogród. 17:31, 13 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Byłam w ogrodzie i M przyleciał że jestem pilnie potrzebna bo Ewa pyta o szynkę, no to już odpisuję.Szynkę wymocz w wodzie zimnej ok 3-4 godz i ja na ogół piekę w tej w siatce ale czasem jak widzę że dobrze sie ,,trzyma kupy " to i przed pieczeniem zdejmuję ale to musi byc taki jeden ścisły kawał. Sznurki wyjmuje po upieczeniu bardzo delikatnie jak troche wystygnie ale jeszcze dobrze jest ciepła bo potem jak stygnie mięso je zaciska i trudno wyjąc.
Tak wygladała po upieczeniu i wyjęciu sznurków

faktycznie M. czujny! ta szynka taka apetyczna, ale bym się chętnie poczęstowała, do tego chrzanik
słyszę cśs o zdrowiu, mam nadzieję, że wszystko dobrze
Nasz przydomowy ogródek 17:31, 13 kwi 2012

Do góry
Wczoraj zmajstrowałem początek następnej rabatki z trawami w roli głównej . To ta rabatka za placykiem
która jak na razie kończy się na piwonii drzewiastej .

Roślinki są kosmicznej wielkości i prawie ich nie widać . Na rabatce rośnie śliwowiśnia o różowych kwiatach . Patrząc na trzecie zdjęcie : wzdłuż krawędzi rabatki posadzone 5 szt trawy Carex ornithopoda Variegata ( kępy wysokości 20 cm ) . Pomiędzy nimi a tujami posadziłem rozchodnik okazały ( 7 szt ) który będzie tłem dla Carex i utworzy dużą plamę . Pomiędzy drzewkiem a krawędzią rabatki jest posadzony Miskant Variegatus który ma osłaniać siedzącego na ławeczce na placyku Zbyszka.
Pomiędzy placykiem a Miskantem myślę posadzić bordowe żurawki z 6 szt . I to by było na tyle. Powiedzcie czy to się trzyma kupy i czy tak może być ?

Trawa Carex

Rozchodnik okazały.
Keukenhof Holandia 17:07, 13 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Idzie wiosna, więc pokażę trochę zdjęć z mojej wycieczki z maja 2006 roku, naprawdę warto!
Proszę się nie sugerować datą na zdjęciach - mieliśmy z mężem nowy aparat i zapomnieliśmy ustawić prawidłową datę, była połowa maja.

boskie ale aby tak było musi pracować cały sztab ludzi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:04, 13 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pochwale się smykiem dziś kończy roczek

Ale fajny MIŁEK !!!!!
Ogródek Hanusi po zimie 16:47, 13 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Przyjemności w PIT- ach nie ma,ale je zrobić trzeba.Właśnie obsłużyłam połowę rodziny.I swój oddałam w Urzędzie Skarbowym.Teraz chwila odsapki ,obiad.I jakieś przesadzanie kwiatków.Z piwnicy muszę wytargać ostatnie dalie,może jutro się uda z pogodą,to na cały dzień ogród planuję.
Za odwiedziny wszystkim dziękuję! Miło otworzyć..lufcik" i zobaczyć ,że ktoś zaglądał.
Leśny spacer chyba w niedzielę.....

Haniu to Ty pit-owa ogrodniczka jesteś
A ja od trzech lat pity elektornicznie wysylam, polecam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:41, 13 kwi 2012

Do góry
Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.

Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.

Polecam trzmielinę, bo zimozielona.

Tojeść Aurea latem

Zimą

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:49, 13 kwi 2012

Do góry
Damianowi zdrowie i miłość niech służą przez cały czas,a będzie szczęśliwy!
Pobojowisko czas zmian 15:36, 13 kwi 2012

Do góry
Kupiłam dzisiaj jeszcze azalie miniaturki

Pobojowisko czas zmian 15:31, 13 kwi 2012

Do góry
Co myślicie o obsadzeniu chodnika bukszpanem .

Rododendronowy ogród. 15:17, 13 kwi 2012

Do góry
Byłam w ogrodzie i M przyleciał że jestem pilnie potrzebna bo Ewa pyta o szynkę, no to już odpisuję.Szynkę wymocz w wodzie zimnej ok 3-4 godz i ja na ogół piekę w tej w siatce ale czasem jak widzę że dobrze sie ,,trzyma kupy " to i przed pieczeniem zdejmuję ale to musi byc taki jeden ścisły kawał. Sznurki wyjmuje po upieczeniu bardzo delikatnie jak troche wystygnie ale jeszcze dobrze jest ciepła bo potem jak stygnie mięso je zaciska i trudno wyjąc.
Tak wygladała po upieczeniu i wyjęciu sznurków

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 15:14, 13 kwi 2012

Do góry
To jest himalajka aktualnie - już ją znowu niestety łapie

Igły zerwane z sosny czarnej chorującej

igły z zeszłego roku - to one dżumią, powinny być wyzbierane, ale tak do końca to się raczej nie udaje

jeszcze raz takie które zaraz by opadły

Wiem , że tych zdjęć w internecie jest mnóstwo, ale to są z teraz - z dzisiaj, tak wygląda osutka o tej porze roku, przy takiej pogodzie. Może to Ci jakoś Basiu pomoże. Powodzenia...
Hirutkowy raj:)) 15:12, 13 kwi 2012

Do góry
Hej Krysiu!
Jak masz problem jaką trawę, to Mariusza Surowińskiego pytaj
Mnie bardzo się podoba Miskant Morning Light, muszę go mieć, Mariusz mi go przywiezie - nie wiem tylko kiedy

Gracilimus jest w sumie podobny to starsza odmiana. Pojezdzij i popatrz co jest dostepne - na razie traw jeszcze w ogole nie ma, pewnie czerwiec/lipiec dopiero. Na allegro nie kupuj, nacielam sie - sprzedaja niby tanio, ale dostajesz wychudzona zabiedzona szczepke ktora rozrosnie sie dopiero za pare lat... trzeba w realu kupic duze i ew podzielic na mniejsze samemu

Mariusza spytaj czy ma Gracilimusa, albo inna sredniowysoka trawe rozrosnieta i do przesadzania

pozdrowka!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:11, 13 kwi 2012

Do góry
Dołączam się do życzeń urodzinowych - wnusio cudowny.
Pobojowisko czas zmian 15:10, 13 kwi 2012

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 14:58, 13 kwi 2012

Do góry
Tu Agnieszko będzie zakątek trawiasto -hortensjowy Rośnie tu juz 3-ci rok Miskant Giganteus - ma ponad 2 metry spokojnie, pięknie go widzę z salonu
W tym roku, jako że ten kawałek się powiększy, podsadzę hortensją, brzegiem kulek może się dohoduje jakichś z biedronkowej trójki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:54, 13 kwi 2012

Do góry
Gratulacje...czekamy co dalej...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:48, 13 kwi 2012

Do góry
Aniu gratuluję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies