Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:54, 28 maj 2012

Mileno, jeszcze nie obcinaj, niech są jeszcze w ogrodzie. Postoją sobie, ładne są i przekwitnięte, a potem pięknie będą wygladały w wazonie
Mille 10:58, 28 maj 2012

Na razie jeszcze nie obcinam, jeszcze mają troche fioletowych płatków. Ale jak nadejdzie ta chwila będzie mi żal
AniaDS 11:29, 28 maj 2012

Takie kulki jak i u mnie w ogrodzie , najładniejsze te czosnkowe .
Milka 11:33, 28 maj 2012

Cudne wszystkie kulki, które pokazałaś; teraz prośmy o deszcz, bo to już nie dobrze jest
nie wiedziałam, że jest też i biały zawciąg, chyba poszukam, bo roslina i ładna i bezproblemowa
Martek 18:33, 28 maj 2012

Poleciałaś w kulki,ale całkiem nieźle to wyszło Pozdrawiam
Elfik 20:15, 28 maj 2012

Bożenko, co sięgnę do słoika z soloną jarzyną, to o Tobie myślę . A co popatrzę na swój nowy powojnik - to też Nie jestem w stanie nadgonić wątków, więc nie wiem, czy w końcu kupiłaś biały powojnik do cienia, i jaki? Przeleciałam parę stronek i jestem zachwycona Twoimi hostami i czosnkami. Smagliczka bylinowa to super roślina do suchych ogrodów - mam jej więc ogromną ilość, ale trzeba mocno przycinać po kwitnieniu, więc jest z nią kupa roboty
Serdeczności, Bożenko
Łapka dla Misi od Amisia
EPODLAS 21:45, 28 maj 2012

Aniu, czosnki to fajne rośliny. Jedyny mankament, że szybko usychają im liście. No i ile jest odmian i kolorów.
Irenko, zawciąg to naprawdę fajna roślinka. I nie kaprysi. Fakt że nie widać jej na rabacie jak Rh, albo hortensję, ale coś za coś. Tamte piękne, ale jak gwiazdy - kapryśne.
EPODLAS 22:14, 28 maj 2012

Elu, moja solona jarzyna właśnie mi się kończy. Na razie będę musiała używać "kupnej", bo na działce nowa jeszcze za mała. Elu w tym roku zmarzły mi dwa powojniki, te najstarsze, których nigdy nie okrywałam i zawsze przetrzymywały zimę bez problemu. Tu na forum pocieszano mnie, że powojniki mogą odbić nawet późno. Podlewam je od czasu do czasu, ale oprócz uschniętych badylków, życia nie widać. białego powojnika do cienia jeszcze nie mam. M musi zrobić nową pergolę, ale na razie pilnie kończy ogrodzenie. Jednak z powojnikami jakiś szczególnych kłopotów nie miałam do tej pory. Najważniejsze że przetrzymują, okresowe susze kiedy mnie nie ma.
majkel0326 22:40, 28 maj 2012

Jakie ładne kuleczki u Ciebie Bożenko! Czosnki super,bardzo lubię te fioletowe,chyba gladiator.Też miałam,w tym roku zawiódł niestety.Jesienią posadzę więcej
EPODLAS 23:32, 28 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Jakie ładne kuleczki u Ciebie Bożenko! Czosnki super,bardzo lubię te fioletowe,chyba gladiator.Też miałam,w tym roku zawiódł niestety.Jesienią posadzę więcej

Maju, czosnki ładnie wyglądają w grupie. Pojedyncza kulka nie ma uroku. Żeby im jeszcze tak liście szybko nie więdły.