Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Mala_Mi 23:11, 28 maj 2012

A ja widzę nie tylko kwiaty i kwiatony, ale coraz lepsze zdjęcia....
Irenka na indygwca nawet nie popatrzę przy liście chciejstw..u mnie nawet lawenda wymarza..... w 80% co roku...
barbara_kraj... 23:16, 28 maj 2012

Swoją lawendę musiałam przyciąć do ziemi. Odrasta pięknie ale kwitnienie bardzo opóźnione.
Indygowiec śliczny. Zrób zbliżenie kwiatu Musi być interesujący.
Goździkowy łan podoba mi się bardzo
Neska 23:17, 28 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko wpadam z rewizytą Twoja lawenda jest niesamowita. Przypomina mi się urlop we Francji.

A ja się bałam, że przepadłaś na dobre, pamiętam, że ostatnio chorowały dzieci, chyba juz wszystko dobrze u ciebie
sama się dziwę tej lawendzie, ale widac lubi być traktowana po macoszemu i może tył domku letniego daje jej dodatkowe ciepło

W maju mam niestety dużo zajęć związanych z pracą zawodową i nie miałam kiedy usiąść do komputera.
Milka 23:20, 28 maj 2012

Może w złym miejscu sadzisz, no przecież u mnie ostatnie zimy to po 33 na minusie!
cały czas myślę o niej, jako o takiej zwykłej niewymagającej roślinie, co innego indygowiec, ten musi miec ciepełko, ale i tak byłam zaskoczona że przetrwał, nie dośc że młodziak a zmarzła 13 -letnia magnolia, to jeszcze z innego klimatu!

szkolę się w foceniu i cieszę, że zauważyłaś jednak sprzęt też do focenia musi byc dobry

a to hosta od Roberta, czuwa solarny elf
Milka 23:21, 28 maj 2012

Neska napisał(a)

Irenko wpadam z rewizytą Twoja lawenda jest niesamowita. Przypomina mi się urlop we Francji.

A ja się bałam, że przepadłaś na dobre, pamiętam, że ostatnio chorowały dzieci, chyba juz wszystko dobrze u ciebie
sama się dziwę tej lawendzie, ale widac lubi być traktowana po macoszemu i może tył domku letniego daje jej dodatkowe ciepło

W maju mam niestety dużo zajęć związanych z pracą zawodową i nie miałam kiedy usiąść do komputera.

Tak czasami bywa ja to mam wrażenie, że na okrągło pracuję, no ale nie mam małych dzieci
fajnie więc, że jesteś, będę zaglądać co tam u ciebie
Klamber 23:22, 28 maj 2012

Irenko miałem go 2,5 roku. W tamtym roku w maju ostro go przymroziło, ale odbił. W tym już nie.
Milka 23:24, 28 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Swoją lawendę musiałam przyciąć do ziemi. Odrasta pięknie ale kwitnienie bardzo opóźnione.
Indygowiec śliczny. Zrób zbliżenie kwiatu Musi być interesujący.
Goździkowy łan podoba mi się bardzo

Basiu, to faktycznie drastycznie cięłaś, ale w ten sposób ja odmładasz, bo bez cięcia drewnieje i starzeje się;
zrobię jutro a jak on pachnie i do tego sliczne liście, w słońcu składają się, pod wieczór prostują; kwiat podobny jest do kwiatów wisterii, ale takie pierwsze skojarzenie to winogrono, kształt
Milka 23:27, 28 maj 2012

Klamber napisał(a)
Irenko miałem go 2,5 roku. W tamtym roku w maju ostro go przymroziło, ale odbił. W tym już nie.

Ojej, jaka szkoda; czyli jednak ten rok gorszy od poprzedniego; wszyscy tyle strat ponieśli;
a dziś zobaczyłam, że Nigra, która przemarzła, wypuszcza dołem okaz życia i teraz chyba jej nie wywalę, tylko przesadzę w inne miejsce;
A kwitł ci już tymi białymi posadkami?
Klamber 23:44, 28 maj 2012

Nie kwitł, mały był, ale widziałem jak kwitnie i fajne ma owocki.
Milka 23:45, 28 maj 2012

Właśnie, on ma jadalne, w smaku maliny owoce może ja doczekam, to przyjedziesz pojeść