witaj Niko
obejrzałam cały Twój wątek....
widzę, że Twoje marzenia się spełniają...
marzyłaś o pięknym ogrodzie i masz CUDOWNY OGRÓD
dużo pracy i kaski w to włożyłaś, było warto efekt superaśny.....
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO mi się podoba!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam cieplutko
Nie dowierzam temu co widzę.
Przezimowała u Ciebie ?
U mnie po tej zimie wszystkie 3 krzewy zmarzły. Nawet je pozostawiłam, ale do tej pory nie widać śladu życia.
A tak ją chciałam mieć.
Widziałam w ogrodzie w Arcen dużą rabatę obsadzoną tą różą. Odniosłam wrażenie, że ogromna ilość motyli przyfrunęła na tę rabatę.
Może dlatego nazwałam ją na użytek roboczy - motylkową różą.
To zapewne był piękny widok .
Mam tę rożę od 5 lat chyba i zimuje mi bardzo dobrze, nie okrywam jej i nie kopczykuję nawet. Ale rośnie w osłoniętym od wiatru miejscu, za plecami ma iglaki.
Ocia, my dziś mamy grilla u moich rodziców I znow mecze
Też wybrałabym jednak przezroczysty dach
A zadaszenie ma być gotowe u nas do końca miesiąca - za tydzień wchodza na taras i będą kłaść drewno, a ja w tym czasie mam uszyć dach....nie wiem jak mi pójdzie, ale w razie czego zawsze mam znajoma krawcową
A planuję coś w stylu włoskiej pergotendy, tyle że bez mechanizmu zwijającego oczywiście, roZpięte na linkach stalowych z naciągiem (ale chcę tylko 3 fale). Material juz mam, czysty, gruby niebarwiony len (ma taki beżowy kolor, jak to len)
jak wcześniej pisałam hamak można przecież zamocować w różny sposób
specjalnie dla ciebie - jedna z opcji montażu............u mnie kotwa w podciągu(może być ściana, sufit jakiegoś pomieszczenia) sznur jako przedłużka,zastosowałam węzeł płaski......i gotowe
oczywiście rodzaji też jest mnóstwo ja mam taki workowaty-bardzo wygodny.Leżę na nim swobodnie z dziećmi
Dzisiaj korzystając z chwilki wolnego czasu w pracy stworzyłam taki oto "projekt":
Stożek już jest posadzony.Wookół stożka coś żółtego myśle o cisie elegantissima lub summergold, hortensja lub róża na pniu oraz tuje formowane,a na samym dole 3 bukszpany kule.Co o tym myślicie?
Zainteresowanych informuję, że do Świerklańca pojechałam bez gotówki, ale z mężem w dobrym nastroju i dwoma parasolami, bo lało... Ale jak dojechaliśmy – niebo się nad nami otworzyło i parasole nie były potrzebne.
Uważam, że jak na moje pustostanowe potrzeby – to i tak nie przegięłam... A i tak z ekscytacji o paru rzeczach zapomniałam, m.in. o rododendronie
Dwa lata poszukiwany Buk Dawyck Purple
Tawuła Grefsheim, już ładnie przycięta, bardzo gęsta – będzie na miejscu wykarczowanej magnolii
Żylistek Pom Pom – będzie na miejscu wykarczowanego derenia
Środkowa skojarzyła mi się z Duftwolke, ale to trudny kolor do uchwycenia i nie widziałam tej róży na żywo. Otwiera się podczas upału i pokazuje oczko? http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.155299